Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Η κατάσταση για την μάχη της παραμονής στην Premier League

Καλημέρα σε όλους. Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά. Χθες, πραγματοποιήθηκε ο κύριος όγκος των αγώνων της Premier League για την 36η αγωνιστική. Τα αποτελέσματα μπέρδεψαν ακόμη περισσότερο την κατάσταση στην μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.

Σ' αυτό το άρθρο θα επιχειρήσουμε να δούμε πως έχει η κατάσταση τις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Ξεκινάμε, λοιπόν . . .

Πρώτα απ' όλα να επισημάνουμε ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας, το πρώτο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν. Και δεύτερο κριτήριο είναι η καλύτερη επίθεση.

Ήδη, έχουν υποβιβαστεί ΚΠΡ και Ρέντινγκ. Οπότε, θα υποβιβαστεί άλλη μία ομάδα. Υπάρχουν αρκετές που παλεύουν για να αποφύγουν την 18η θέση. Είναι η Γουίγκαν (με έναν αγώνα λιγότερο), η Νιουκάστλ (η οποία μετά την χθεσινή νίκη των Άστον Βίλα και Γουίγκαν σε συνδυασμό με την δική της ισοπαλία στο Άπτον Παρκ, είναι με την πλάτη  στον τοίχο), είναι η Νόριτς, η Σάντερλαντ (με έναν αγώνα λιγότερο), η Σαουθάμπντον, ακόμα η Στόουκ, η Φούλαμ (που έμπλεξε σε σενάρια) και η  Άστον Βίλα (η οποία δείχνει να βολεύτηκε μετά το διπλό στο Κάροου Ρόουντ)...

Δεν είναι και λίγες, λοιπόν οι ομάδες που τις επόμενες δύο εβδομάδες θα δώσουν πραγματική μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Μία από αυτές σε δύο εβδομάδες θα μας αποχαιρετήσει.


Γουίγκαν



Την Τρίτη στις 7/5 υποδέχεται την αδιάφορη Σουόνσι. Έτσι συμπληρώνει 36 αγωνιστικές. Με νίκη, βγαίνει από την επικίνδυνη ζώνη. Την 37η αγωνιστική ταξιδεύει στο Λονδίνο να παίξει με την Άρσεναλ (πολύ δύσκολο ματς), ενώ την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχτεί σε έναν τελικό γι' αυτήν, την Άστον Βίλα. Όπως καταλαβαίνουμε η υπόθεση παραμονή βρίσκεται στα "πόδια" της. Με δύο νίκες στα επόμενα τρία παιχνίδια θα πετύχει τον στόχο της.


Νιουκάστλ



Την επόμενη αγωνιστική (37η και προ-τελευταία) ταξιδεύει εκ νέου στο Λονδίνο για να παίξει με την ήδη υποβιβασμένη ΚΠΡ. Και την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Άρσεναλ, σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα που πιθανότατα θα είναι σπουδαίο ματς και για τις δύο ομάδες. Η αλήθεια είναι ότι το ματς με την ΚΠΡ είναι μονόδρομος για τους "ανθρακωρύχους". Αν δεν κερδίσουν "την έχουν άσχημα".


Σάντερλαντ



Η Σάντερλαντ, έχει ένα πλεονέκτημα. Παίζει την Δευτέρα-6-5. Οπότε, γνωρίζει ήδη τα δεδομένα της βαθμολογίας. Το θετικό γι' αυτήν είναι ότι έχει δύο παιχνίδια στην έδρα της. Με Στόουκ την Δευτέρα και με την Σαουθάμπτον την επόμενη αγωνιστική (37η). Με μία νίκη και μία ισοπαλία, σ' αυτά τα δύο ματς, κατά 95% σώζεται. Την τελευταία αγωνιστική παίζει με την Τότεναμ εκτός έδρας σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Οπότε, το κλειδί για την Σάντερλαντ βρίσκεται στα δύο ματς (με Στόουκ και Σαουθάμπτον) εντός.


Νόριτς



Την 37η αγωνιστική παίζει με την αδιάφορη Γουέστ Μπρομ εντός και την τελευταία με την Μαν Σίτυ εκτός. Χαρακτήρα τελικού αποκτάει για την Νόριτς, το ματς της επόμενης αγωνιστικής με την Γουέστ Μπρομ εντός. Αν δεν κερδίσει και ταυτόχρονα κερδίσει η Νιούκαστλ την ΚΠΡ, γίνεται (η Νόριτς) το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό.


Σαουθάμπτον



Και η Σάουθαμπτον, έχει την μοίρα στα χέρια της. Στις τελευταίες δύο αγωνιστικές, θα παίξει με δύο ανταγωνίστριες. Με την Σάντερλαντ εκτός και με την Στόουκ εντός. Γρίφος, το πόσους βαθμούς θα χρειαστεί. Είναι εικασίες και μόνο. Μπορεί και δύο ισοπαλίες να θέλει, μπορεί και τέσσερις πόντους.


Φούλαμ



Με τις σερί κακές εμφανίσεις της και με τα αρνητικά της αποτελέσματα, έμπλεξε κι' αυτή σε σενάρια. Το καλό γι' αυτήν είναι ότι παίζει κόντρα σε δύο ομάδες χωρίς κίνητρο τις τελευταίες δύο αγωνιστικές. Μη την Λίβερπουλ εντός την 37η και με την Σουόνσι εκτός την 38η. Δύσκολα ματς, αναμφισβήτητα, αλλά όπως είπα είναι ομάδες χωρίς κίνητρο. Πιθανότατα με δύο ισοπαλίες να είναι και σωμένη. Ανάλογα τι θα γίνει στα άλλα ματς.


Στόουκ



Την Δευτέρα αγωνίζεται με την Σάντερλαντ εκτός. Την 37η με την Τότεναμ εντός και την 38η με την Σάουθαμπτον εκτός. Ζόρικα και δύσκολα ματς όλα. Δεν χωρά αμφισβήτηση. Έχει πολύ ζόρικο πρόγραμμα η Στόουκ. Με μία νίκη σώζεται. Πιθανότατα και δύο ισοπαλίες σώζεται. Πάντως, τα παιχνίδια της (και τα τρία) θα είναι "αίμα κι άμμος".


Άστον Βίλα



Και η Άστον Βίλα, με την σειρά της έχει δύο πολύ δύσκολους αγώνες. Την 37η αγωνιστική υποδέχεται την Τσέλσι (πριν τον τελικό του Europa). Φυσικά, οι Λονδρέζοι πρώτα απ' όλα θα κοιτάξουν να εξασφαλίσουν την 4η τουλάχιστον θέση. Και τελευταία αγωνιστική θα παίξει ματς - πιθανότατα - τελικό εκτός έδρας με την Γουίγκαν για την παραμονή. Η Άστον Βίλα, αναμένεται να έχει πολύ αγχωτική διαδρομή τις επόμενες δύο εβδομάδες. Με μια ισοπαλία κόντρα στην Τσέλσι είναι καλά. Αλλά αυτό είναι εικασία.


Συμπέρασμα



- Η Γουίγκαν, έχει να παίξει τρεις τελικούς. Ειδικά τα ματς με Σουόσι και Άστον Βίλα πρέπει να τα κερδίσει αν θέλει να έχει ελπίδες για την παραμονή.

- Η Νιουκάστλ, πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει την ΚΠΡ εκτός έδρας. Αλλιώς γίνεται το πρώτο φαβορί. Ειδικά, αν η Νόριτς κερδίσει την Γουέστ Μπρομ. Άρα, το ματς με την ΚΠΡ είναι Τ-Ε-Λ-Ι-Κ-Ο-Σ.

- Η Σάντερλαντ, έχει δυνατό πλεονέκτημα την έδρα της με τις ανταγωνίστριες Στόουκ και Σαουθάμπτον. Με τέσσερις βαθμούς σ΄υατα τα ματς είναι καλά.

- Τελικός και για την Νόριτς το ματς με την Γουέστ Μπρομ εντός έδρας. Αν δεν κερδίσει και κερδίσει η Νιουκάστλ την ΚΠΡ, η Νόριτς δύσκολα θα σωθεί.

- Η Σαουθάμπτον, η Στόουκ και η Άστον Βίλα είναι περίπλοκες περιπτώσεις. Πάμε στις υποθέσεις και στα σενάρια. Που είναι πάρα πολλά. Θα παιχτεί μέχρι τα τελευταία λεπτά της τελευταίας αγωνιστικής η υπόθεση της κάθε μιας από τις παραπάνω ομάδες.

3 σχόλια:

  1. Η Γουίγκαν έχει την τύχη στα πόδια της 100%. Κάνει το 2/2 εντός με Σουόνσι και Βίλα και μένει πιθανότατα. Είναι άπειρα τα σενάρια Νικο. Όλες που έγραψα κινδυνέυουν άμεσα. Τρέμουν 8 ομάδες για μια θέση...

    Τα δεδομένα θα αλλάζουν μέχρι τα τελευταία λεπτά της τελευταίας αγωνιστικής.

    Θα κάνω και την μάχη της 4άδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδια η Γουιγκαν ολα αυτα τα χρονια τις τελυταιες αγωνιστικες ξυπναει..τα τελευταια χρονια το εχουμε δει αυτο αρκετες φορες αυτο με αυτην την ομαδα(που νομιζω εχει και τον ιδιο προπονητη 2-3 χρονια τωρα). Εχει βρει τον τροπο η Γουιγκαν..χωρις να την υποστηριζω θα το κανει και φετος εχω την εντυπωση.....

    Κριμα να πεσει παντως η Νιουκαστλ

    Μαράουντερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πλέον, η Γουίγκαν έγινε το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό. Η εντός έδρας ήττα της από την Σουόνσι μας οδηγεί σ' αυτό το συμπέρασμα.

    Τώρα παίζει στο Emirates με την Άρσεναλ... Πρέπει αναγκαστικά να βγάλει διπλό. Δύσκολα πράγματα...

    Σκεφτείτε όμως ότι και να πέσει θα παίξει Ευρώπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή