Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ο σχεδιασμός του ρόστερ της Chelsea για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014

Στο δεύτερο μέρος της σειράς που αναλύουμε τα ρόστερ των 5 μεγάλων ομάδων της Ευρώπης και αναφέρουμε ποιες κατά τη γνώμη μας θα πρέπει να είναι οι κινήσεις τους, θα ασχοληθούμε με την Τσέλσι.



Κάτω από τα δοκάρια φυσικά βασικός θα είναι ο Τσεχ. Ο ένας από τους δύο που θα τον πλαισιώνουν να είναι ο Τέρνμπουλ. Όμως τι γίνεται με τον τρίτο;; Θα είναι ο Κουρτουά που είναι εξαιρετικός τα 2 χρόνια που είναι δανεικός στην Ατλέτικο ή θα παραμείνει ο Ιλάριο. Εγώ θα προτιμούσα να δώσουν για άλλη μια χρονιά δανεικό στην Ατλέτικο, τον Κουρτουά, ώστε να πάρει όσο περισσότερες εμπειρίες μπορεί μέχρι να κληθεί να αντικαταστήσει τον Τσεχ. Ίδια η 3άδα τερματάδων λοιπόν.

Στην άμυνα πιστεύω δε χρειάζεται ενίσχυση. Στο κέντρο της άμυνας υπάρχουν οι Τέρι-Κέιχιλ-Λούιζ-Ιβάνοβιτς, που είναι όλοι τους έμπειροι και πολύ ποιοτικοί, στα δεξιά είναι ο Αθπιλικουέτα και το καλοκαίρι έρχεται και ο Βραζιλιάνος Γουάλας από τη Φλουμινένσε.

Στα αριστερά είναι ο νο.1 αριστερός μπακ του πλανήτη κατά τη γνώμη μου (Κόουλ) με έναν πολύ ταλαντούχο παίκτη με λαμπρό μέλλον για πλαισίωμα (Μπερτράν). Ίδια λοιπόν και η άμυνα, με εξαίρεση τη φυγή του Πάουλο Φερέιρα που πιάνει τσάμπα χώρο στο ρόστερ.

Στα αμυντικά χαφ, χρειάζεται ενίσχυση. Πρέπει οπωσδήποτε να παραμείνουν οι Λάμπαρντ, Μίκελ και Ρομέου, αλλά για πλαισίωμα ενός πρωτοκλασάτου που θα έρθει (Φελαϊνί;), γιατί φέτος η Τσέλσι είχε ξεκάθαρο πρόβλημα στον άξονα.

Στη μεσοεπιθετική γραμμή τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Παραμένουν οι Αζάρ, Μάτα, Μόουζες, Όσκαρ, Ραμίρεζ (που εκεί είναι η θέση του), φεύγουν οι περίσσιοι Μπεναγιούν και Μαρίν, και επιστρέφει ο Ντε Μπρούιν από το δανεισμό του στη Βέρντερ και έχεις ιδανική 5άδα.

Στην επίθεση, πρέπει να δημιουργηθεί μία πολύ δυνατή τριάδα. Αυτή θα είναι:

1) Φαλκάο ή Καβάνι (μεταγραφή)
2) Τόρρες ή Μπα (ο ένας μένει ο άλλος φεύγει)
3) Λουκάκου (επιστροφή από τον δανεισμό)


Μεταγραφές

Αμυντικό χαφ
Φορ

Αποδεσμεύσεις

Φερέιρα
Μπεναγιούν
Μαρίν
Τόρρες ή Μπα

12 σχόλια:

  1. ο μαριν θα δωθει δανεικος, στα υπολοιπα σωστος εισαι...
    υπαρχει συμφωνια και με τον σιρλε της λεβερκουζεν και απ οτι ακουσα φευγει και ο Ιλαριο, οποτε ανοιγει ο δρομος για επιστροφη του κουρτουα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Σιρλε δεν χρειαζεται. Ειναι υπερπληρης η Τσελσι μεσοεπιθετικα. Ο Ιλαριο δεν υπαρχει λογος να φυγει, ο Κουρτουα δεν πρεπει να καθεται στον παγκο. Να παιζει πρεπει για να εχει εμπειριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδια μην ειστε τοσο σιγουροι οτι θα φυγει ενας εκ των Μπα και Τορες. Ο πρώτος τελευταία είανι σε φόρμα και έχει και τεράσιτο συμβόλαιο ενώ ο δεύτερος ήρθε πριν λίγους μήνες και η Τσέλσι δαπάνησε και για αυτόν εκατομμύρια. Ο Φαλκάο πάει μάλλον στην..νέα Τσέλσι-την Μονακό-.

    Μαράουντερ-3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο σιρλε εχει κλεισει και πιστευω αποτελει καλη λυση για την ομαδα... ο ιλαριο φευγει/ αποσυρεται λενε ολοι...

    για τον κουρτουα μπορει να μεινει και να εχει χρονο συμμετοχης στο καρλινγκ και οταν τραυματιζεται ο τσεχ (πραγμα που γινεται καθε χρονο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εν μερη συμφωνω... αλλα χρεαιζμαστε αλλη μια μεταγραφη. Στην αμυνα. Συν οτι ο Φαλκαο εχει κλεισιε Μονακο αραγε οι μονες μας λυσεις ειναι ο Λεβαντοφσκι και ο Καβανι που ενας εκ των 2 επιβαλλεται να αποκτηθει! 3-4 μεταγραφες συν Μου (που ανακοινωνεται την κυριακη) και χωρις καμια πλακα χτυπαμε τα παντα! KTBFFH!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ πάλι πιστεύω ότι η Τσέλσι πρέπει να πάρει τον Μήτρογλου και Φορναρόλι για να ενισχύσει την επίθεσή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνω οτι θελουμε επιθετικο όπως ο Λεβαντόφσκι η ο Καβάνι
    όπως είπες βασικά, με 3-4 μεταγραφές και τον μουρίνιο είμαστε οκ (και ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε και πολλούς δανεικούς που επιστρέφουν)

    Για μητρογλου και ειδικα τον φορναρόλι δεν σχολιάζω :P.... μήπως να δώσουμε και όσκαρ και 10 εκατ. να πάρουμε τον...Μασάδο? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιωργο και εσυ τσελσι εισαι?

    Μαράουντερ-3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλε στο σχολιο 5, στην αμυνα δεν πιστευω οτι χρειαζεστε ενισχυση, αρκει να δουλευτουν σωστα οι τωρινες μοναδες και να ειναι υγιης ο Τερι.

    Φιλε στο σχολιο 6 χαχαχαχαχαχα φοβερος! Θα ειναι μεγαλα μπαμ!

    Μαραουντερ ναι Τσελσι ειναι ο Γιωργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας πω και γω την γνώμη μου για την μπλε θύελλα... Χαχαχα

    Ας τα πάρω με την σειρά.

    Ο Τσεχ, δεν έχει σχέση με τον Τσεχ των πρώτων χρόνων. Λογικό αν λάβουμε υπόψη μας την δεκάρα των ετών που κουβαλάει πλεον... Οπότε, σιγά σιγά πρέπει να κάνει στην άκρη... Ποιος άλλος για αντικαταστάτης ; ; ; Ο Κουρτουά..Έτοιμος και ενδεκαδάτος...

    Στην αμυντική γραμμή, η γνώμη μου είναι ότι ακραίο μπακ δεν θέλει. Θέλει όμως ένα ακόμα κεντρικό αμυντικό. Ο Τέρι, είναι και αυτός πεσμένος πλέον...

    Και πάμε στην κύρια θέση που παίζεται το σύγχρονο ποδόσφαιρο... Στον άξονα... Εκεί η Τσέλσι θέλει όχι απλά έναν, αλλά δύο χαφ. Χαφ του άξονα... Και χαφ όχι τύπου Φελαϊνί... Θέλει χαφ τύπου Τσάμπι Αλόνσο, τύπου Γιάγια Τουρέ, τύπου Μαρκίζιο....

    Επιτελικά και στα εξτρέμ δεν έχει θέμα...

    Μεσα στην περιοχή, είναι και θέμα τι θα θέλει ο νέος προπονητής. Αν του κάνει ο Τόρρες είναι οκ... Ο Ντεμπα Μπα είναι μία επιλογή... Γνώμη μου είναι πως και να μείνει ο Τόρρες χρειάζεται έναν παίκτη target man...Τύπου Μάριο Γκόμεζ, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ton geka gia epithetiko kai einai ola dika mas

    ΑπάντησηΔιαγραφή