Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ο σχεδιασμός του ρόστερ της Manchester United για την περίοδο 2013-2014

Ολοκληρώθηκαν τα μεγάλα πρωταθλήματα (στην Ισπανία μόνο μένει άλλη 1 αγωνιστική) κι έτσι όλες οι ομάδες κοιτάζουν τον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν.

Σε μία σειρά 5 άρθρων θα αναφέρουμε κατά τη γνώμη μας ποιες πρέπει να είναι οι κινήσεις των 5 μεγάλων ομάδων της Ευρώπης (Μαν Γιουν, Τσέλσι, Άρσεναλ, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ) με ανάλυση των ρόστερ τους. Ξεκινάμε με Μάντσερστερ Γιουνάιτεντ.

Κάτω από τα γκολποστ πιστεύω πως είναι πλέον μια χαρά, αφού ο Ντε Χέα έχοντας πλέον αποκτήσει εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο, στέκεται εξαιρετικά, ενώ και ο Λίντεγκααρντ είναι πολύ καλός.

Στο κέντρο της άμυνας χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση. Ο Φέρντιναντ αποδίδει μια χαρά, αλλά μεγάλωσε και δεν μπορεί να βγάζει πολλά συνεχόμενα 90λεπτα. Ο Βίντιτς μετά τον τραυματισμό του σέρνεται. Ο Έβανς είναι λίγος. Ο Σμόλινγκ μεγάλο ταλέντο αλλά θέλει λίγη εμπειρία. Αναγκαία η απόκτηση πρωτοκλασάτου στόπερ.

Στα δεξιά της άμυνας, ο Ράφαελ είναι από τους κορυφααίους του πλανήτη στη θέση του, αλλά πλην του Σμόλινγκ που παίζει περιστασιακά εκεί δεν έχει μπακ απ, οπότε ένας καλός δεξιός μπακ πρέπει αν αποκτηθεί για να δίνει ανάσες. Στα αριστερά είναι καλυμμένη, αφού ε΄χει τον Εβρά και τον Μπίτνερ.

Στα αμυντικά χαφ είναι ελλιπής για έναν λόγο: δεν υπάρχει καθαρόαιμος αμυντικός χαφ πλην του Κάρικ! Ο Τζόουνς που παίζει εκεί είναι στόπερ, ο Κλέβερλι είναι 8άρι, ο Σκόουλς το ίδιο, ο Άντερσον πρέπει να φύγει, το ίδιο και ο Φλέτσερ που τον φάγαν τα χρόνια και οι τραυματισμοί. Οπωσδήποτε μπακ απ του Κάρικ.

Στη μεσοεπιθετική γραμμή, ο Νάνι είναι φευγάτος, και ούτως ή άλλως δεν αποδίδει καλά πλέον, ο Γκιγκς έχει μεγαλώσει, ενώ ο Γιανγκ είναι λίγος. Ο Βαλέντσια στα δεξιά μια χαρά είναι, και ο Καγκάβα αν θέλει να μείνει πρέπει να πιάσει τα γνωστά του στάνταρ απόδοσης. Λείπει ο αριστερός εξτρέμ για να κάνει τη διαφορά.

Στην επίθεση μόνο ενίσχυση δε χρειάζεται. Έχει 4 πρωτοκλασάτους φορ και δεν ξέρει ποιους να πρωτοχωρέσει! Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι, Ερνάντεζ και Γουέλμπεκ συνθέτουν εξαιρετική 4άδα.


Μεταγραφές

Κεντρικός αμυντικός
Δεξί μπακ
Αμυντικό χαφ
Αριστερό εξτρέμ

Αποδεσμεύσεις

Έβανς
Άντερσον
Φλέτσερ
Νάνι
Γιανγκ

2 σχόλια:

  1. σωστος σε ολα...
    μονο που ο ρουνει παιζει να φυγει (ετσι ακουγεται τουλαχιστον)
    επισης ρολο θα παιξει το συστημα που θα εφαρμοσει ο μογιες. ας μην αποκλειουμε και την μεταγραφη παικτων απο την εβερτον τους οποιους γνωριζει καλα και αυτοι τον εκτιμουν,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανω κατω το ιδιο συστημα παιζουν Μογιες και Σερ Αλεξ. 4-4-1-1. Ο Ρουνει αν φυγει θα ειναι μεγαλη πατατα για να μην πω τιποτα πιο χοντρο της διοικησης της Γιουναιτεντ.

    Αν φερει τον Φελαινι μια χαρα ειναι. Ιδανικος χαφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή