Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Chelsea F.C. - Tottenham Hotspur 2-2 Η μπίλια κάθισε στην ισοπαλία

Τσέλσι και Τότεναμ αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2 το βράδυ της Τετάρτης. Οι "μπλε", παρέμειναν στην τρίτη θέση με 69 βαθμούς και η Τότεναμ, έφτασε τους 66, έναν βαθμό πίσω από την τέταρτη Άρσεναλ.

Ο αγώνας είχε ρυθμό, οι ομάδες είχαν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους και έτσι κατέληξαν να έχουν ένα αγχωτικό φινάλε.

Ας δούμε, όμως, τι είδαμε σ' αυτόν τον αγώνα . . .

Στο πρώτο ημίχρονο:

- Στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα οι ομάδες προσπάθησαν να κάνουν το παιχνίδι τους. Η μεν Τότεναμ, προσπάθησε να παίξει με τον Μπέϊλ από τα αριστερά και η δε Τσέλσι προσπάθησε να πάρει τα ηνία του αγώνα. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν μία στημένη φάση (κόρνερ) και άνοιξαν το σκορ.

- Ανεπίτρεπτο για την άμυνα των σπιρουνιών να διαθέτουν δύο κεντρικούς αμυντικούς με ύψος 1.90 ο κάθε ένας και να τους παίρνουν δύο κεφαλιές μέσα στην περιοχή στην φάση του γκολ οι παίκτες της Τσέλσι.

- Μετά το 1-0, η Τσέλσι είχε καλύτερη κυκλοφορία μπάλας. Ακόμα και οι βαθειές μπαλιές που επιχειρούσαν οι παίκτες της, τις περισσότερες φορές ήταν πετυχημένες. Έφταναν με ευκολία έξω από την περιοχή της Τότεναμ.

- Η Τότεναμ, δεν "πατούσε" καλά στον αγωνιστικό χώρο. Κακή κυκλοφορία μπάλας, έλλειψη κρατημάτων μπάλας, πολλές λάθος μεταβιβάσεις οι οποίες έδιναν στην Τσέλσι τις αντεπιθέσεις που αναζητούσε.

- Στο 26ο λεπτό, η Τότεναμ έκανε αυτό που ξέρει καλά να κάνει... Να βγάζει κόντρα επιθέσεις και να τις τελειώνει με επιτυχία. Οι παίκτες της, έκλεψαν την μπάλα από τον Αζάρ και έβγαλαν αντεπίθεση με τον Αντεμπαγιόρ να έχει κατοχή μπάλας. Ο Αφρικανός, κράτησε την μπάλα και φτάνοντας έξω από την περιοχή της Τσέλσι, επιχείρησε ένα πραγματικά αριστοτεχνικό σουτ κάνοντας το 1-1.

- Ο Μπέϊλ, μέχρι το 35ο λεπτό ήταν "εξαφανισμένος". Ξεκίνησε από αριστερά και μεταφέρθηκε στον άξονα μετά. Στο 35ο λεπ΄το, προσπάθησε να κάνει μια "μπούκα" στην αντίπλαη περιοχή αλλά κόπηκε.

- Η Τότεναμ στο πρώτο ημίχρονο είχε μεγάλο πρόβλημα στο να φτιάξει παιχνίδι όταν η Τσέλσι αμυνόταν.

- Στο 39ο λεπτό, η Τσέλσι πήρε προβάδισμα (2-1) με ένα γκολ για σεμινάριο. Κάθετη κίνηση μακρυά από την μπάλα του Ραμίρες και επίσης κάθετη πάσα του τραβηγμένου στα δεξιά Τόρρες προς τον Ραμίρες και άψογο τελείωμα του τελευταίου. Έτσι, έσπασε και η αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων.

Συμπέρασμα πρώτου ημιχρόνου: Η Τσέλσι είχε καλύτερη κυκλοφορία μπάλας, πήγε το παιχνίδι στις πτέρυγες, εκμεταλλεύτηκε την κακή (από άποψη άμυνας) αριστερή πλευρά της Τότεναμ και έκανε ζημιές. Συν τοις άλλοις εκμεταλλεύτηκε και τις στημένες φάσεις, καθώς σκόραρε το πρώτο της γκολ από κόρνερ. Η Τότεναμ, ήταν μετριότατη. Κακή κυκλοφορία μπάλας, της έλειψαν τα κρατήματα μπάλας και το κυριότερο ; ; ; Ο Μπέϊλ, ήταν "εξαφανισμένος" . . .

Στο δεύτερο ημίχρονο:

- Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Η Τσέλσι, προσπάθησε να προκαλέσει ρήγματα από τα άκρα. Από κει προσπαθούσε κυρίως. Πήρε βοήθεια και από κάποια ανεβάσματα των ακραίων της μπακ.

- Η άμυνα της Τότεναμ, δεν ήταν λίγες οι φορές που έκανε λάθη. Τόσο σε ομαδικό επίπεδο, όσο και σε ατομικό. Στο 56ο λεπτό, ο Ντόσον βρήκε αέρα στην προσπάθειά του να κόψει την μπάλα, ενώ ο Ασού Εκότο από τα αριστερά φαινόταν αδύναμος.

- Η Τότεναμ, όσο περνούσε η ώρα ήταν υποχρεωμένη να ανέβει. Έπρεπε να κυνηγήσει το γκολ της ισοφάρισης. Παρόλα αυτά, μέχρι το 70ο λεπτό δεν έκανε ούτε μία φάση.

- Το παιχνίδι, γινόταν όλο και πιο αγωνιώδες όσο η Τότεναμ ανέβαινε για την ισοφάριση και όσο η Τσέλσι προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους.

- Στο 80ο λεπτό, από θέση οφ σάϊντ ο Αντεμπαγιόρ κάνει μπαλιά τακουνάκι στον Σίγκουρτσον και ο τελευταίος κάνει το 2-2 με όμορφο σουτ.

- Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα η Τότεναμ ήταν πιο επικίνδυνη από την Τσέλσι. Είχε μεγαλύτερη φρεσκάδα και έψαχνε την ολική ανατροπή. Κυκλοφορούσε πλέον την μπάλα και είχε τα κρατήματα που της έλειψαν αρχικά, κέρδιζε μονομαχίες, άλλαζε παιχνίδι (μεταφέροντας την μπάλα από την μία πτέρυγα στην άλλη).

- Στο 93ο λεπτό, ο Μπέϊλ είχε την ευκαιρία να δώσει την νίκη στην ομάδα του από καλή θέση για απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά το χτύπημα του ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Τσεχ. Δείγμα της κακής βραδιάς που βρέθηκε ο Ουαλός.

Γενικό συμπέρασμα:

Η Τσέλσι, έχει πλούσιο ταλέντο μεσοεπιθετικά. Ωστόσο, της λείπει η διάρκεια καθώς επίσης και η ορθή αμυντική λειτουργία. Είναι σε θέση να δεχτεί γκολ από το "πουθενά" ανά πάσα στιγμή. Συν τοις άλλοις, έπαιξε χωρίς - ουσιαστικά - αμυντικά χαφ (Λουί και Ραμίρες δεν είναι αμυντικά χαφ. Και ο Ραμίρες, αχρηστεύεται στον άξονα. Είναι παίκτης πτέρυγας).

Η Τότεναμ, σε μία μέτρια βραδιά της κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Μπέϊλ ήταν εξουδετερωμένος. Επίσης, πρόβλημα για την Τότεναμ ήταν τα υψολόσωμα κεντρικά μπάκ της (1.90 ύψος και οι δύο).

4 σχόλια:

  1. ωραιος δημητρη, θα το δημοσιευσω κ εγω το αρθρο σου σε μια σελιδα της τσελσι....

    Δεν μπορεσα να δω τον αγωνα για να κρινω, αλλα απο τα highlights φαινεται οτι η τσελσι ηταν καλυτερη στην μεγαλυτερη διαρκεια του αγωνα.

    το αν ειναι οφσαιντ ο αντεμπαγιορ, δεν ξερω, μου φαινεται οριακη η φαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να ήταν φίλε οφ-σαιντ ο Αντεμπαγιορ.

    Τέλος πάντων... Όπως και να χει το πράγμα, δεν αλλάζει και κάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οντως.... πιστευω βασει προγραμματος η καταταξη δεν θα αλλαξει δηλαδη θα ειναι

    τσελσι 3η (χρειαζεται 3-4 βαθμους σε 2 αγωνες με ομαδες χωρις βαθμολογικο ενδιαφερον)
    αρσεναλ 4η (εχει το πιο ευκολο προγραμμα)
    τοτεναμ 5η (εχει μειονεκτημα και στις ισοβαθμιες λογο διαφορας τερματων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τωρα το μεσημερι εχω χρονο.

    Θα κανω μια αναρτηση για την μαχη της τετραδας στην Πρεμιερ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή