Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Η μάχη της τετράδας στην Premier League

Στην Premier League, συμπληρώθηκαν 36 αγωνιστικές. Απομένουν δύο ακόμα για την ολοκλήρωση και του φετινού πρωταθλήματος. Στην μάχη του υποβιβασμού, τα πράγματα ξεκαθάρισαν κάπως μετά το διπλό της Σουόνσι επί της Γουίγκαν.

Η "μάχη" για την τετράδα, όμως καλά κρατεί. Τρεις ομάδες (Τσέλσι, Άρσεναλ, Τότεναμ) παλεύουν για δύο θέσεις. Δύο θέσεις που θα οδηγήσουν στο Champions League. Η 3η θέση απευθείας στους ομίλους και η 4η στα Play Off του Αυγούστου.

Από εδώ, θα δούμε το πρόγραμμα των τριών ομάδων που παλεύουν για την 3η και 4η θέση τις επόμενες δύο αγωνιστικές . . .


Τσέλσι


Είναι τρίτη με 69 βαθμούς. Δύο μπροστά από την Άρσεναλ και τρεις από την Τότεναμ. Οπότε, εφόσον είναι και στο +3 από την 5η Τότεναμ έχει και ένα σχετικό προβάδισμα για την κατάληψη (τουλάχιστον) μιας εκ των δύο θέσεων (3ης ή 4ης). Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα παίζει την ερχόμενη Πέμπτη στον τελικό του Europa League με την Μπενφίκα.

Την 37η αγωνιστική ταξιδεύει στο Βίλα Παρκ για να παίξει με την Άστον Βίλα. Στο καπάκι παίζει τελικό και την 38η αγωνιστική παίζει εντός έδρας με την Έβερτον. Υπο συνθήκες (αν η Γουίγκαν χάνει από την Άρσεναλ) η Άστον Βίλα θα είναι αδιάφορη...

Με τέσσερις βαθμούς η Τσέλσι βγαίνει 3η με το δεδομένο βέβαια ότι θα διατηρήσει την καλύτερη διαφορά τερμάτων από την Άρσεναλ.


Άρσεναλ


Είναι 4η με 67 βαθμούς, δύο πίσω από την Τσέλσι και έναν μπροστά από την Τότεναμ. Οπότε, εφόσον έχει και προβάδισμα ενός πόντου, μπορούμε να πούμε ότι η "κατάληψη", έστω της 4ης θέσης βρίσκεται στα πόδια της. Με δύο νίκες ότι κι αν γίνει θα μπει στην τετράδα.

Την 37η αγωνιστική παίζει εντός έδρας με την αναγκασμένη να επιτεθεί Γουίγκαν εντός έδρας και την 38η και τελευταία στον Αγγλικό βορρά με την πάντα ζόρικη Νιουκάστλ.  Ο αγώνας με την Γουίγκαν θα είναι "αίμα κι άμμος" και για τους δύο. Και επίσης, πολύ δύσκολη η αποστολή των "κανονιέρηδων" στο Νιουκάστλ.

Δεν έχει εύκολες αποστολές η Άρσεναλ παρόλο που αγωνίζεται με δύο ομάδες που παλεύουν αν σωθούν. Παρόλα αυτά, κρατάει την "τύχη στα πόδια" της.

 

Τότεναμ


Βρίσκεται στην 5η θέση με 66 πόντους, έναν πίσω από την 4η Άρσεναλ και τρεις πίσω από την 3η Τσέλσι. Δεν έχει την "τύχη στα πόδια της", καθώς οι αντίπαλες ομάδες αν κάνουν το 2/2 τότε η Τότεναμ μένει 5η (ακόμα κι αν κάνει κι' αυτή το 2/2).

Την 37η αγωνιστική παίζει με την Στόουκ εκτός. Και την 38η με την Σάντερλαντ εντός. Δύο ομάδες που παλεύουν να κρατηθούν. Φυσικά, αν η Γουίγκαν χάσει από την Άρσεναλ θα έχουν σωθεί και οι δύο. Αλλά αυτά είναι υποθέσεις.

Η Τότεναμ, πρέπει να κάνει το 2/2 και να περιμένει στραβοπάτημα, κυρίως της Άρσεναλ για να την προσπεράσει και να πάρει αυτή την 4η θέση.


Συμπεράσματα


- Η Τσέλσι, έχω την αίσθηση ότι θα είναι εντός τετράδας. Πιθανόν και ως τρίτη. Με μία νίκη και μία ισοπαλία τα καταφέρνει. Το θέμα είναι μην χάσει στο Βίλα Παρκ.


- Η μάχη θα γίνει ανάμεσα σε Άρσεναλ και Τότεναμ. Η Άρσεναλ, δείχνει να τα καταφέρνει με ομάδες που βρίσκονται στο κέντρο (και λίγο κάτω) του βαθμολογικού πίνακα. Μένει να το επιβεβαιώσει ακόμα δύο φορές.

- Η Τότεναμ, περιμένει γκέλα της Άρσεναλ (και ταυτόχρονα δύο νίκες δικές της). Αν γίνει με την Γουίγκαν ακόμα καλύτερα (για την Τότεναμ). Και ταυτόχρονα θέλει και γκέλα της Νιουκάστλ στην ΚΠΡ (έτσι ώστε να έχει κίνητρο η Νιουκάστλ την τελευταία αγωνιστική υποδεχόμενη την Άρσεναλ). Εν ολίγοις, θέλει συνδυασμούς αποτελεσμάτων. Δεν εξαρτάται από την ίδια η είσοδός της, στην τετράδα.

2 σχόλια:

  1. Η Τσελσι πιστευω εχει μπει στην 4αδα μετα τη μεγαλη νικη στη Μαν Γιουν και με το χθεσινο Χ.

    Η Αρσεναλ μονο ευκολο προγραμμα δεν εχει. Παιζει με δυο ομαδες που θα καιγονται. Συν τοις αλλοις, εμενα δεν με εχει πεισει η Αρσεναλ φετος οτι θα παρει ματς που καιγεται.

    Εμεις (Τοτεναμ) εχουμε βατο-δύσκολο πρόγραμμα, καθώς η Στοουκ ειναι υπολογισιμη και η Σαντερλαντ δεν παραδιδει τα οπλα. Ωστοσο πιστευω πως μπορουμε να κανουμε το 2/2.

    Η 4η θεση θα κριθει μεταξυ Αρσεναλ και Τοτεναμ μεχρι τα τελευταια λεπτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω πιστευω πως η τελικη καταταξη θα ειναι ως εχει και τωρα, δηλαδη
    τσελσι 3η
    αρσεναλ 4η
    τοτεναμ 5η

    εκτος φυσικα αν η αρσεναλ ξαναεπιδειξει τις αυτοκαταστροφικες τασεις της και την περασει η τοτεναμ τελικα.

    η τσελσι μπορει να αγωνιστει με ρεζερβες κοντρα στην αστον βιλα αλλα λογικα δεν θα εχει προβλημα να κατακτησει 3η θεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή