Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Η επικαιρότητα στην Αγγλία

Μία αγωνιστική έμεινε στην Premier League Αγγλίας για να ολοκληρωθεί. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά πρωταθλήματα του κόσμου (για πολλούς το πιο εντυπωσιακό) πρόσφερε και φέτος πολλές συγκινήσεις. Μπορεί η διεκδίκηση του τίτλου να μην είχε την περυσινή αγχωτική και εκπληκτική εξέλιξη, αλλά οι συγκινήσεις και φέτος δεν ήταν λίγες.

Η επικαιρότητα, όμως "τρέχει" στην Premier League. Από εδώ θα δούμε τις περισσότερο σημαντικές ειδήσεις των τελευταίων ημερών . . .


Το τέλος του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον



Ο Σερ Άλεξ, είναι ο πιο πετυχημένος Βρετανός προπονητής της τελευταίας εικοσαετίας. Και μαζί του η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ είναι η κορυφαία Βρετανική ομάδα της τελευταίας εικοσαετίας, επίσης. Σερ Άλεξ και Μαν Γιουν, κατέκτησαν μαζί 36 τίτλους (συγχωρέστε με αν ξεχνώ κάποιον). 13 Πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα, 4  League Cup, 8 Community Shield, 2 Champions League, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων, 1 Super Cup Ευρώπης και 2 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

Ο ΣΕΡ ΆΛΕΞ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ, μετά το τέλος της προπονητικής του θητείας δικαίως θα θεωρείται ο αναμορφωτής της ομάδας και για πολλούς ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ιστορία της ομάδας. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια γι' αυτόν τον άνθρωπο.


Κυπελλούχος Αγγλίας η Γουίγκαν



Μπορεί να είναι το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό (από τις ομάδες που "παλεύουν"), μπορεί οι πιθανότητες να είναι εναντίον της, παρόλα αυτά η Γουίγκαν απέδειξε ότι φαβορί στην Αγγλία δεν υπάρχουν. Κέρδισε με 1-0 την Μαν Σίτι στον τελικό και στέφθηκε Κυπελλούχος. Είναι το πρώτο Κύπελλο στην ιστορία της και γενικότερα ο πρώτος τίτλος της.

Από την άλλη η Μαν Σίτι, ολοκλήρωσε την κάκιστη χρονιά που ξεκίνησε. Βάση των στόχων που έθεσε από την αρχή και βάση των επενδύσεων που έκανε η χρονιά είναι αποτυχημένη με άλφα κεφαλαίο.


2ος καλύτερος παίκτης της Φούλαμ ο Κάρα



Κάπου στον Οκτώβριο άρχισε να παίρνει συμμετοχές με την φανέλα της Φούλαμ ο Γιώργος Καραγκούνης. Δεν χρειάστηκαν και πολλές εμφανίσεις του, για να κερδίσει τις καρδιές των οπαδών της Φούλαμ με το πάθος του και την ενέργειά του. Ψηφίστηκε δεύτερος καλύτερος παίκτης της ομάδας, πίσω από τον Μπερμπάτοφ.

Ο Γιώργος Καραγκούνης αν και τον περασμένο Μάρτιο έκλεισε τα 36 του χρόνια, αγωνίζεται λες και έχει φυσική κατάσταση 20άρη. Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς νέους λόγω της αγάπης του και του πάθους του για το ποδόσφαιρο και "βάζει γυαλιά" σε όσους τον έκριναν αρνητικά στην Ελλάδα.


Συμφωνία της Άρσεναλ με την Puma



Μυθική συμφωνία έκλεισαν οι άνθρωποι της Άρσεναλ με την εταιρία αθλητικής ένδυσης Puma. Ούτε λίγο ούτε πολύ θα πάρουν για τα επόμενα χρόνια περίπου 200 Εκατομμύρια Ευρώ. Και για τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς ο Αρσέν Βενγκέρ (αν μείνει) θα έχει περίπου 80 Εκατομμύρια Ευρώ για μεταγραφές.

Και η αλήθεια είναι ότι οι "κανονιέρηδες" χρειάζονται ενδεκαδάτες μεταγραφές από παίκτες έμπειρους και πρωτοκλασάτους οι οποίοι θα πλαισιώσουν τους ήδη υπάρχοντες. Γιατί ταλαντούχοι οι Γουίλσιρ, Γουόλκοτ, Τσάμπερλέϊν και ικανότατοι οι Αρτέτα, Καθόρλα αλλά η ομάδα είναι ολοφάνερο ότι για να ανέβει επίπεδο και να διεκδικήσει τίτλους χρειάζεται το κάτι παραπάνω.


Γουέστ Χαμ και Σαμ Αλαρντάϊς για άλλα δύο χρόνια



Η Γουέστ Χαμ φέτος πραγματοποίησε καλή χρονιά, παρέμεινε στην Premier League σχετικά εύκολα και φυσικά μεγάλο μερίδιο αυτής της επιτυχίας οφείλεται στον Σαμ Αλαρντάϊς. ο Βρετανός προπονητής, κατάφερε να δημιουργήσει μία ιδιαίτερα συμπαγή ομάδα, η οποία αποτελεί σκληρό καρύδι για οποιονδήποτε αντίπαλο.

Ο Άλαρντάϊς, είναι από τους Βρετανούς προπονητές (από τους λίγους είναι η αλήθεια) που μαθαίνουν την ομάδα τους να αγωνίζεται με σκοπιμότητα. Δεν παίζει φουλ επίθεση. Ξεκινάει την δουλειά του από την άμυνα. Δίνει μεγάλη έμφαση στο αμυντικό κομμάτι και έχοντας τα εργαλεία μεσοεπιθετικά κυνηγάει το γκολ.

Είναι από τους πιο έμπειρούς προπονητές στην Premier League και η επέκταση της συνεργασίας του με τα "σφυριά" μόνο θετικός οιωνός μπορεί να χαρακτηριστεί για την ομάδα.


Έμεινε η Νιουκάστλ



Με χίλια δυο ζόρια, τελικά η Νιουκάστλ κατάφερε να παραμείνει στην Premier League. Η ομάδα, η οποία πέρυσι με τον ίδιο προπονητή και τους ίδιους παίκτες (εξαίρεσε αποτελεί ο Ντεμπά Μπα που έφυγε τον Γενάρη για την Τσέλσι) "χτύπησε" την πόρτα του Champions League, φέτος χτύπησε την πόρτα του Championship.

Κάκιστη χρονιά, λοιπόν και για τους "ανθρακωρύχους", οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ έχουν 10 Γάλλους παίκτες στο ρόστερ τους. 12 είναι οι Άγγλοι παίκτες. Γαλλική παροικία δηλαδή.

Πάντως, η φετινή πολύ κακή πορεία στο πρωτάθλημα πρέπει να προβληματίσει τους ανθρώπους της ομάδας για την επόμενη σεζόν. Στην Ευρώπη τα πήγαν σχετικά καλά, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά του Europa League.

1 σχόλιο:

  1. Ο Σερ Αλεξ ειναι μεσα στο top-3 των μεγαλυτερων προπονητων ever ευκολα. Ειναι πολυ δυσκολο να καταφερεις να κρατησεις μια ομαδα στο υψηλοτερο επιπεδο για 27 χρονια και να παρεις 36 τιτλους. Μονο ευκολο δεν ειναι. Τεραστια φιγουρα, δεν θα ξεχαστει ποτε.

    Η Γουιγκαν απεδειξε οτι το FA Cup ειναι ο θεσμος των εκπληξεων και οχι αδικα. Μπραβο τους. Οσον αφορα τη Σιτι, απο οτι φαινεται απολυει τον Μαντσινι (επιτελους) και φερνει τον Πελεγκρινι. Του χρονου με Μογιες-Πελεγκρινι-Μουρινιο (αν παει Τσελσι που λογικα παει) η μαχη του τιτλου θα ειναι ασυλλυπτη.

    Εγω προσωπικα τον Καραγκουνη οσο τον κοροιδεψα και χλευασα για τις βουτιες του, ακομα περισσοτερο τον λατρεψα ως ποδοσφαιριστη. Μεγαλη ψυχη, αλλα και πολλα κανταρια μπαλα. Δεν εχει κανει τυχαια τοσο μεγαλη καριερα σε συλλογικο και διεθνες επιπεδο.

    Οντως η Αρσεναλ θελει μεταγραφες. Τουλαχιστον 2 στην αμυνα, αλλες 2 στο κεντρο και εναν μεσοεπιθετικο που να κανει τη διαφορα. Μονο ετσι θα επιστρεψει απο την ξηρασια σε οτι αφορα τους τιτλους.

    Εγω τον Big Sam Αλαρνταις τον εκτιμω απεριοριστα για τις προπονητικες του ικανοτητες. Απλα προπονητης που ξερει να παιρνει αποτελεσματα, χωρις να παιζει μπαλαρα. Προπονητης χωρις θεαμα, αλλα με παρα πολυ ουσια. Εξαιρετικη κινηση για τα σφυρια του ΒαρδΑρη.

    Η Νιουκαστλ εκανε αποτομα πολλες μεταγραφες το χειμωνα, φερνοντας παρα πολλους Γαλλους. Πιστευω πως του χρονου με εναν καλο φορ θα ειναι μια χαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή