Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Η Γερμανόφωνη επικαιρότητα

Καλημέρα σε όλους. Ακόμα μία αγωνιστική στα μεγάλα πρωταθλήματα πέρασε. Σιγά σιγά οι ομάδες κοιτάνε τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν και θέτονται οι μεταγραφικοί στόχοι.

Από αυτήν εδώ τη στήλη, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θα παραθέτουμε και θα σχολιάζουμε την επικαιρότητα στα Γερμανόφωνα πρωταθλήματα (Bundesliga, Zweite Liga, Eredivisie, Austrian Bundesliga, Swiss Super League και Danish Superligaen), με τα οποία ασχολούμαστε και στοιχηματικά.

Οι υποψήφιοι αντι-Λεβαντόφσκι

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι από ότι φαίνεται αφήνει τη Βεστφαλία και η Ντόρτμουντ ψάχνει τον παίκτη που θα αναλάβει το βάρος του σκοραρίσματος. Οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι είναι ο Παπίς Σισέ της Νιούκαστλ και ο Έντιν Τζέκο της Μάν Σίτι.

Και οι δύο παίκτες μοιάζουν στον Λεβαντόφσκι. Είναι του ίδιου στυλ επιθετικοί. Κλασικοί περιοχάτοι, με πολύ καλά τελειώματα και δυνατοί στον αέρα. Τώρα, αν μου ζητούσατε να ξεχωρίσω έναν αυτός θα ήταν ο Παπίς Σισέ.

Διάψευση-κατάθεση ψυχής από Ντράξλερ

Τις τελευταίες εβδομάδες βγήκαν πολλές φήμες για τον Τζούλιαν Ντράξλερ της Σάλκε ότι μετακομίζει στην άσπονδη αντίπαλο Ντόρτμουντ. Ο ίδιος έσπευσε να τις διαψεύσει με τη εξής δήλωση: ''Δεν μπορώ να με φανταστώ με την κίτρινη φανέλα. Μόνο με πλύση εγκεφάλου θα πήγαινα στη Ντόρτμουντ''.

Μία δήλωση που αν μη τι άλλο ανεβάζει τις ''μετοχές'' του Ντράξλερ κατακόρυφα στις συνειδήσεις των οπαδών της Σάλκε. Μία δήλωση που βγάζει πέρα για πέρα αγάπη για την ομάδα και παραμένει πιστός.

Πολύπλευρο ενδιαφέρον για Παπασταθόπουλο

Η Βέρντερ κάνει τραγική σεζόν και με τα οικονομικά προβλήματα που την πλήττουν είναι αναγκασμένη να βγάλει σημαντικούς παίκτες στη φόρα. Ένας από αυτούς είναι και ο Έλληνας αμυντικός Σωκράτης Παπασταθόπουλος, τον οποίο θέλουν οι Λεβερκούζεν, Γιουβέντους, Φιορεντίνα και Νάπολι!

Ο Παπασταθόπουλος είναι κατά τη γνώμη μου ο πιο προκομμένος Έλληνας του εξωτερικού αυτή τη στιγμή, μαζί με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Αποτελεί έναν άκρως αξιόπιστο αμυντικό που δεν βγαίνει από τη βασική 11άδα της Βέρντερ. Όλο αυτό το ενδιαφέρον και η καριέρα είναι αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλειάς και του αξίζουν εύσημα.

Τραγικό κλίμα στη Βέρντερ

Τελειωμό δε φαίνεται να έχουν τα προβλήματα στα αποδυτήρια της Βέρντερ, καθώς μετά από μπόλικους καβγάδες η διοίκηση εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι οι Ελιέρο Ελία και Μάρκο Αρναούτοβιτς τίθονται εκτός ομάδας μέχρι το τέλος της σεζόν λόγω σοβαρότατου πειθαρχικού παραπτώματος (τους σταμάτησε η αστυνομία τα ξημερώματα).

Και οι δύο, ειδικά ο Αρναούτοβιτς, είναι γνωστά ''κακά παιδιά'' και έχουν πλήξει, ειδικά και πάλι ο Αρναούτοβιτς, ουκ ολίγες φορές τα αποδυτήρια της Βέρντερ με τα καμώματά τους. Όπως και να 'χει, το συμπέρασμα είναι ότι η Βέρντερ περνάει μία από τις χειρότερες περιόδους της πλούσιας ιστορίας της.

Γεμίζει Ολλανδικό ταλέντο ο Άγιαξ

Ο Άγιαξ θέλει να εντείνει το Ολλανδικό στοιχείο με 2 παίκτες, τον Άνταμ Μάχερ της Αλκμάαρ, αλλά και τον Μάρκο Φαν Χίνκελ της Φίτεσε. Αμφότεροι αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή. Προορίζονται για μακροπρόθεσμοι αντικαταστάτες των Ντε Γιονγκ και Έρικσεν.

Ο Άγιαξ έχει έναν μοναδικό τρόπο να κάνει πλήρη αντικατάσταση των σημαντικών μονάδων του που πωλούνται. Λόγω ονόματος, προσελκύει εύκολα τους νεαρούς Ολλανδούς και με τις εξαιρετικές υποδομές του τους αναδεικνύει σε παικταράδες πρώτης γραμμής. Πιστεύω πως αυτό θα γίνει και με τους συγκεκριμένους δύο, καθώς και οι δύο, ειδικά ο Φαν Χίνκελ, έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους.

Τάσεις φυγής απο Μπόνι

Ο επιθετικός της Φίτεσε, Βίλφρεντ Μπόνι, που κάνει εξαιρετική σεζόν όντας ο πρώτος σκόρερ της Eredivisie με 31 γκολ, δήλωσε πως ''Πιστεύω πως η Πρέμιερ Λιγκ είναι το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Με ενδιαφέρει πολύ η προοπτική του Αγγλικού ποδοσφαίρου και ελπίζω σύντομα να παίξω εκεί''.

Ο Μπόνι όπως προείπαμε κάνει εξαιρετική σεζόν με τη Φίτεσε, καθώς με τα γκολ του την κρατάει ζωντανή σε κάθε ευκαιρία στο κυνήγι του τίτλου, όντας από τους πιο συνεπείς σκόρερ της Ευρώπης. Θα ήθελα να τον δω στη Πρέμιερ Λιγκ, σε κάποια από τις ομάδες που ψάχνουν φορ, όπως οι Μάν Σίτι, Τσέλσι και Άρσεναλ. Είναι μεγάλο ταλέντο πάντως, όπως και να 'χει.

2 σχόλια:

  1. ωραιος ο ντραξλερ! η αγαπη για την ομαδα συνηθως θυσιαζεται πλεον στα πλαισια του ''επαγγελματος'', αλλα ο μικρος δειχνει οτι υπαρχουν και αλλα πραγματα που μετρανε περα απο το χρημα.

    ο παπασταθοπουλος συμφωνω,ειναι πολυ καλος παικτης και αξιζει να παιξει σε μια μεγαλη ομαδα,οπως και ο κυριακος που πιθανοτατα παει αγγλια.

    για τον μπονι ειχα διαβασει αγγλικα δημοσιευματα που μιλουσαν για λιβερπουλ και τσελσι. Νομιζω πως την δεδομενη στιγμη η τσελσι δεν χρειαζεται τον μπονι,αφου εχει και τον λουκακου. ισως να αποτελεσει μια καλη αγορα για την λιβερπουλ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γω πιστευω πως ο Λουκακου πρεπει να παρει ευκαιριες του χρονου στην Τσελσι. Γενικα του χρονου θελω επιθετικη 3αδα στην Τσελσι να ειναι:

      1) Φαλκαο η Καβανι
      2) Λουκακου
      3) Τορες η Μπα

      Στη Λιβερπουλ μια χαρα θα ηταν διπλα στον Σουαρεζ.

      Διαγραφή