Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ντόμινο προπονητών στην Ευρώπη

Μπορεί ήδη να ακούγονται τρελά σενάρια για  παίκτες και πιθανές μεταγραφές τους, ωστόσο το πιθανότερο (και πιο ορθολογικό) σενάριο, θέλει τις ομάδες να προσλαμβάνουν προπονητή προτού κινηθούν για μεταγραφές.

Οπότε μπορούμε να εύκολα να διαχωρίσουμε τα μεταγραφικά σενάρια που έχουν βάση, από αυτά που γράφονται μόνο για να έχουμε να λέμε.


Στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναφερθώ στις μετακινήσεις προπονητών σε ευρωπαϊκούς συλλόγους, που είτε έχουν γίνει είτε θα γίνουν μέχρι αρχές Ιουνίου.


Οι συμφωνίες

Από τις πρώτες ομάδες που βρήκαν άμεσα προπονητή ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μετά το τέλος εποχής του σερ Άλεξ, έγιναν γρήγορες κινήσεις και τελικά έκλεισε ο πολλά υποσχόμενος προπονητής της Έβερτον Μόγιες.

Δεν θα αναφερθώ παραπάνω στον Μόγιες, καθώς υπάρχει ήδη άρθρο που αναφέρει το who is who. 
Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ : http://betgrass.blogspot.gr/2013/05/afierwma-ston-david-moyes.html



Επίσης στην Ιταλία υπάρχει ήδη εξέλιξη στο θέμα προπονητή.Ο  Ματσάρι αποχώρησε από την Νάπολι και υπέγραψε...τρέχοντας στην Ίντερ, η οποία στο πρόσωπό του βλέπει έναν προπονητή που μπορεί να την επαναφέρει στην ευρωπαϊκή ελίτ, αφήνοντας πίσω τις προηγούμενες αποτυχημένες
σαιζόν.



Από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνει ο Ματσάρι είναι να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό ρόστερ ενισχύοντας την ομάδα, αφού φέτος οι τραυματισμοί παικτών  ήταν πολλοί και στοίχησαν.


Από καιρό ήταν γνωστό ότι ο Ράφα Μπενίτεθ θα αποχωρούσε από την Τσέλσι στο τέλος της σαιζόν, ανεξάρτητα από τον αν θα πετύχαινε τους στόχους της η ομάδα.Τελικά κατάφερε να κατακτήσει το Γιουρόπα Λίγκ και ο ίδιος χαρακτήρισε τον εαυτό του ως επιτυχημένο. Ωστόσο οι οπαδοί της Τσέλσι έχουν άλλη άποψη.

Η Νάπολι φυσικά δεν έμεινε άπραγη.Μετά την φυγή του Ματσάρι ήρθε σε συμφωνία με τον Μπενίτεθ, τον οποίο εμπιστεύεται απόλυτα ο πρόεδρός της.

Τα σενάρια

Ο Στραματσιόνι, μετά από μια αποτυχημένη χρονιά στην Ίντερ (η ευθύνη δεν είναι μόνο δική του βέβαια), ψάχνεται πλέον και όπως φαίνεται η Τζένοα προτίθεται να του προσφέρει συμβόλαιο. Την χρονιά που ολοκληρώθηκε η Τζένοα σώθηκε την προτελευταία αγωνιστική και σίγουρα δεν θα θέλει να ξαναπεράσει τέτοια εφιαλτική σαιζόν. Ο Στραματσιόνι λοιπόν μοιάζει ως ο ιδανικός για να την οδηγήσει εκ του ασφαλούς την επόμενη χρονιά.



Το σενάριο που μας απασχολεί όμως τον τελευταίο καιρό αφορά τον Special One , Ζοσέ Μουρίνιο. Η επεισοδιακή φετινή χρονιά της Ρεάλ τον οδήγησε στην έξοδο. Αποτυχημένος η επιτυχημένος μπορεί να το κρίνει ο καθένας, εγώ απλώς θέλω να αναφέρω ότι αφού έχασε τα αποδυτήρια, τότε οι πιθανότητες ήταν σίγουρα εναντίον του.Φρόντισε για όλα αυτά ο Κασίγιας και στην συνέχεια όσοι τάχθηκαν υπέρ αυτού... Μπορείτε να δείτε και το σχετικό άρθρο http://betgrass.blogspot.gr/2013/05/to-telos-tou-mourinho-sthn-real.html


Οι επιλογές του Πέρεθ ήταν 2: είτε να διώξει την...μισή Ρεάλ, είτε να φύγει ο Μουρίνιο. Τελικά το διαζύγιο ήταν βελούδινο, αφού ο Πορτογάλος δεν ζήτησε λεφτά.Ο δρόμος του λοιπόν τον ξαναφέρνει στο Λονδίνο και την Τσέλσι, όπου ο (απαιτητικός) Αμπράμοβιτς του προσφέρει ''γη και ύδωρ''.


Το δρομολόγιο Παρίσι - Μαδρίτη φαίνεται πως θα κάνει ένας άλλος μεγάλος προπονητής. Ο Κάρλο Αντσελότι. Κατακτώντας το πρωτάθλημα με την Παρί και φτάνοντας ψηλά στο Τσάμπιονς Λίγκ
(έχοντα φυσικά και ανάλογες επιτυχίες στις προηγούμενες ομάδες του), ο Κάρλο αποτελεί τον νούμερο 1 στόχο της Ρεάλ και ο Πέρεθ είναι διατεθειμένος να πληρώσει την ρήτρα του προκειμένου να τον ''κλέψει'' από την Παρί.


Το fail της χρονιάς : Ρομπέρτο Μαντσίνι

Ο περσινός πρωταθλητής φέτος τα βρήκε σκούρα σε όλες τις διοργανώσεις. Ο λόγος φυσικά για τον Μαντσίνι και την Μάντσεστερ Σίτι. Πλήρης αποτυχία στο Τσάμπιονς Λίγκ (ξανά), απώλεια πρωταθλήματος από την συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ και το κερασάκι στην τούρτα : ήττα από την υποβιβασμένη Γουίγκαν στον τελικό του κυπέλλου. 
 
Λογικό ήταν να χάσει την δουλειά του...



Πολλοί του καταλογίζουν μερίδιο ευθύνης και για την φυγή του (τρελό)Μάριο Μπαλοτέλι, αφού δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από την στιγμή που πήγε στην Μίλαν άρχισε να... πυροβολεί συνεχώς!


3 σχόλια:

  1. Σοφοτατη κινηση της Ρεαλ αν προσλαβει Αντσελοτι. Η ιδανικη επιλογη. Ο Μαντσινι με βασει τους παικτες που ειχε, ηταν πληρως αποτυχημενως στη Σιτι.

    Επισης, Γιωργο, ξεχασες να αναφερεις τη σχεον σιγουρη προσληψη του Πελεγκρινι στη Σιτι.

    Γενικα φετος θα δουμε πολλες αλλγες προπονητων και στυλ παιχνιδιων. Και αυτο κατα τη γνωμη μου ειναι πολυ καλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι αυτο με τον πελεγκρινι, σημερα διαβασα οτι ειπε πως συμφωνησε με την Σιτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσε μας κουκλίτσα μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή