Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Benfica - Fenerbahce 3-1 Σκληρό παιχνίδι, κακή διαιτησία και μία δίκαιη πρόκριση

Το πιο σκληρό παιχνίδι της περιόδου παρακολουθήσαμε. Καθώς επίσης και μία πολύ κακή διαιτησία. Είναι ντροπή τόσο για τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, να βλέπουμε τόσο σκληρά - δολοφονικά χτυπήματα (σε μια φάση στο πρώτο ημίχρονο βρισκόταν πέντε παίκτες συνολικά πεσμένοι κάτω), όσο και για τους διαιτητές να κάνουν τόσα λάθη σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Η Φενέρ, δεν είχε τους δύο πιο σημαντικούς παίκτες της. Τα δύο βασικά κεντρικά / αμυντικά χαφ της. Τους Μεϊρέλες - Τοπάλ. Όλη την χρονιά μοχθούσε και στο κρισιμότερο παιχνίδι της περιόδου δεν τους είχε. Σε κάθε περίπτωση, δίκαια νικήτρια και φιναλίστ η Μπενφίκα, η οποία θα βρεθεί σε Ευρωπαϊκό τελικό μετά από 23 χρόνια. Ας περάσουμε να δούμε τα κυριότερα σημεία του αγώνα Μπενφίκα - Φενερμπαχτσέ . . .

Στο πρώτο ημίχρονο παρατηρήσαμε τα εξής:

- Η Μπενφίκα ξεκίνησε τον αγώνα με τις γραμμές της πολύ ψηλά. Εξαρχής, ανέβασε πολλούς παίκτες γύρω από την αντίπαλη περιοχή. Κατάφερε να κλείσει την Φενέρ στην περιοχή της, έκανε σουτ και το κυριότερο ; ; ; Σκόραρε στο πρώτο δεκάλεπτο... Πολύ σημαντικό γκολ που της έδωσε ψυχολογία, ώθηση ενώ μετέφερε άγχος στους Τούρκους.

- Μετά το 1-0, η Μπενφίκα διατήρησε την κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να ανεβάζει πολλούς παίκτες στην αντίπαλη περιοχή. Παρόλα αυτά οι γραμμές της, παρέμειναν ψηλά.

- Η Φενέρ, δεν κυκλοφόρησε την μπάλα. Οι παίκτες της, επιχειρούσαν μόνο βαθιές μπαλιές με σκοπό να βρουν τον Σο ή τον Κάϊτ. Τις περισσότερες φορές, αυτές οι βαθιές μπαλιές ήταν αποτυχημένες.

- Στο 23ο λεπτό, από θέση οφ-σάϊντ η Φενέρ κέρδισε πέναλτι, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Κάϊτ. Φάση δεν έπρεπε να υπάρξει. Ήταν μία φάση που χάλασε τα δεδομένα του αγώνα. Είναι τραγικό σε τόσο υψηλό επίπεδο να μην σφυρίζονται αυτά τα ξεκάθαρα οφ-σάϊντ.

- Η Φενέρ, έκανε την πρώτη φάση της στο 27ο λεπτό με το σουτ του Σο από διαγώνια θέση μέσα από την περιοχή.

- Στην συνέχεια το ματς πήγε στην δύναμη και το νεύρο με πολλές διαμαρτυρίες από την πλευρά των γηπεδούχων. Στο 35ο λεπτό, από γρήγορη εκτέλεση φάουλ ο Καρντόσο κάνει το 2-1 και δίνει στους Λουζιτανούς την χαμένη τους αυτοπεποίθηση.

- Στο 40ο λεπτό, η Φενέρ έχασε την ευκαιρία να κάνει το 2-2 και να θέσει τις βάσεις για την πρόκριση. Ήταν και η μεγαλύτερη ευκαιρία της στον αγώνα.

Συμπέρασμα πρώτου ημιχρόνου: Πολύ σκληρό παιχνίδι. Τρομερό λάθος των διαιτητών να μην υποδείξουν οφ-σάϊντ, στην φάση που η Φενέρ κέρδισε πέναλτι. Το παιχνίδι μετά το 1-1 πήγε στο νεύρο και την κλοτσιά. Η Μπενφίκα, ήταν ενεργητική, κυνηγούσε τις φάσεις, ήταν καλύτερη... Η Φενέρ, έψαχνε τις κόντρα επιθέσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο παρατηρήσαμε τα εξής:

- Η Μπενφίκα, έκλεισε και πάλι την Φενέρ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Έπαιζε με ορθολογικό τρόπο. Επιχειρούσε σουτ έξω από την περιοχή, οι παίκτες της έκαναν κινήσεις μακρυά από την μπάλα, πήρε βοήθειες από τον Μάξι (δεξί μπακ).

- Η Φενέρ, γενικότερα στο παιχνίδι και ειδικότερα στο δεύτερο μέρος πήρε πολύτιμες αμυντικές βοήθειες από τον Κρίστιαν Μπαρόνι (επιτελικός μέσος υπό φυσιολογικές συνθήκες).

- Στο 58ο λεπτό συνέβη μία φάση που κανείς δεν θέλει να ξαναδεί σε αγώνα. Ο Γκιονούλ (δεξί μπακ Φενέρ) "έφαγε" κλοτσιά στο πρόσωπο από τον Γκαϊτάν. Το ματς διακόπηκε για 5-6 λεπτά.

- Η Φενέρ, συνέχισε κλεισμένη... Δεν μπορούσε να βγει από την άμυνα της και να κυκλοφορήσει την μπάλα. Και στο 66ο λεπτό δέχτηκε γκολ. Το 3-1... Ήταν φυσικό. Δεν γινόταν να κρατήσει στην άμυνα της όλο το παιχνίδι.

- Μετά το 3-1 και παρόλο που η Μπενφίκα είχε σκορ πρόκρισης δεν έδωσε χώρο στην Φενέρ. Προσπάθησε να βγει μπροστά, να κάνει φάσεις, να σφραγίσει την πρόκριση.

- Στο 75ο λεπτό ο Κοτσαμάν (προπονητής Φενέρ) βγάζει τον Γιόμπο (κεντρικός αμυντικός) και βάζει τον Στοχ (ακραίος, επιθετικογενής παίκτης). Σκοπός της αλλαγής ήταν το ανέβασμα και η πίεση της Φενέρ.

- Η Φενέρ, απείλησε μετά την είσοδο του Στοχ. Μεγάλη απορία γιατί, ενώ ο Κοτσαμάν είχε τόσες απουσίες, δεν τον έβαλε από την αρχή . . .

Γενικό συμπέρασμα: Προκρίθηκε η καλύτερη ομάδα. Και αυτή ήταν η Μπενφίκα. Ήταν η ομάδα που έψαξε με ορθολογικό τρόπο το γκολ, είχε διάρκεια στο παιχνίδι της, ανέβασε παίκτες στην αντίπαλη περιοχή και γενικότερα πατούσε καλύτερα σε όλη την διάρκεια του δεύτερου ημιτελικού.

Η Φενέρ, αμυνόταν συνεχώς. Ακόμα και την ισοφάριση την πέτυχε με άδικο τρόπο. Σημαντικές οι απουσίες των Τοπάλ - Μεϊρέλες από τον άξονα της Φενέρ. Αν έπαιζαν η Φενέρ πιθανό να τα κατάφερνε. Αυτοί οι παίκτες ήταν για τέτοια καυτά ματς. Όπως επίσης και του Ουεμπό στην επίθεση. Και μεγάλο λάθος του Κοτσαμάν που ενώ είχε τόσες απουσίες, δεν πέρασε τον Στοχ από την αρχή του αγώνα.

4 σχόλια:

  1. Εγω αυτο το παιχνιδι θα το χαρακτηριζα ''διαφημιση του ποδοσφαιρου''. Πραγματικα χορτασαμε μπαλα. Γκολ, φασεις, αναπτυξη, ''ξυλο'', ενδιαφερουσες τακτικτες, διακυμνασεις στο σκορ, σασπενς ως το τελευταιο λεπτο. Δικαιωνομαι στις προβλεψεις μου για τελικο (Μπενφικα και Τσελσι), μενει να δουμε αν θα το παρει η Μπενφικα, που πιστευω οτι μπορει. Διασυρμος του under που προσφερα, αλλα χαλαλι τους, χορτασαμε μπαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι διαφήμιση ρε ; ; ; Τρελάθηκες ; ; ;

    Ούτε μποξ να έπαιζαν οι τύποι. Ποδόσφαιρο είναι το άθλημα και σίγουρα απαιτεί τσαμπουκά. Αυτό όμως φεύγει από τα όρια του τσαμπουκά και μπαίνει στα όρια της αρρωστημένης βίας...

    Στο πρώτο ημίχρονο σε μία φάση ηταν πεσμένοι κάτω 5 παίκτες. Ο άλλος έπεσε αναίσθητος. Για ποια διαφήμιση μιλάμε ; ; ;

    Διαφήμιση θα πουν οτι ηταν όσοι τύποι γουσταρουν σπορ με ξύλο. Με κλοτσομπόυνια κλπ. Αυτα δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε Τζιμ για το αγωνιστικο μιλαω... Εννοειται οτι το ''ξυλο'' δε μαρεσε καθολου και μενα. Αλλα στο καθαρα αγωνιστικο κομματι ηταν πολυ καλο παιχνιδι, με πολυ σασπενς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όντως το αγωνιστικό είχε πολύ ρυθμό συνεχώς αλλά και το ξύλο ξύλο, πιστέυω Jim οτι και η διαιτησία έκανε τους παίχτες να βγάλουν νευρα ειδικά της Μπενφίκα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή