Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Η διάδοχη κατάσταση στον πάγκο της Manchester United

Καλησπέρα σε όλους. Την Τετάρτη ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το τέλος της φετινής σεζόν, μετά από 27 χρόνια.

Όπως είναι λογικό, το κενό που θα αφήσει ο Φέργκιουσον είναι τεράστιο και η επιλογή του διαδόχου του θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά. Παρακάτω παραθέτω και σχολιάζω τους 5 επικρατέστερους διαδόχους του.

David Moyes

Ο επικρατέστερος με διαφορά για τον πάγκο. Φέρεται ως το μεγάλο φαβορί εδώ και κάποιους μήνες. Έχει καταφέρει τα τελευταία 11 χρόνια να στον πάγκο της Έβερτον να την έχει άνει σταθερή δύναμη στις υψηλές θέσεις της Πρέμιερ και έχει επιθετική φιλοσοφία, βασίζεται στις ακαδημίες, ενώ είναι και σχετικά νεαρός για την εμπειρία που ήδη έχει (50 χρ.).


Jurgen Klopp

Ο άνθρωπος που είναι ''υπεύθυνος'' για το μεγαλούργημα της Ντόρτμουντ τα τελευταία χρόνια. Ακούγεται για όσες ομάδες ψάχνουν προπονητή, ωστόσο ο ίδιος τονίζει ότι θέλει να παραμείνει στη Ντόρτμουντ ως το τέλος του συμβολαίου του.



Jose Mourinho

Αυτός κατά 95% πάει Τσέλσι βέβαια. Όμως ποδόσφαιρο είναι, κανείς δε ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Ο Μουρίνιο έχει άριστες σχέσεις με τον Φέργκιουσον, οπότε δεν αποκλείεται να τον πείσει ο φίλος του και να γίνει το μπάσιμο της δεκαετίας από τη Μαν Γιουν.




Ole Gunnar Solskjaer

Ο πρώην γκολτζής της Γιουνάιτεντ, που επί 11 χρόνια διετέλεσε παίκτης της και για 3 χρόνια προπονούσε τις ρεζέρβες της. Τα τελευταία 2 χρόνια ήταν προπονητής της νορβηγικής Μόλντε, με την οποία μάλιστα κατέκτησε 2 συνεχόμενα πρωταθλήματα!



Roy Keane

Πάνω κάτω η ίδια περίπτωση με τον Σόλσκιερ. Πρώην παίκτης της Μαν Γιουν, και μάλιστα από τους πρωτεργάτες της επιτυχίας την τελευταία 20ετία (1993-2005 η θητεία του). Ως προπονητής έχει δύο διετείς θητείες σε Σάντερλαντ (200-62008) και Ίπσουιτς (2009-2011), κατακτώντας την Championship με την πρώτη το 2007.





Συμπέρασμα

Ο Μόγιες, κατά τη γνώμη μου θα ήταν η ιδεατή λύση για την ομάδα. Ανέφερα και παραπάνω τους λόγους: επιθετική φιλοσοφία, έμφαση σε νεαρούς, σχετικά νεαρός, έμπειρος. Έχει όλα τα εχέγγυα και είναι σχετικά φτηνός σε σχέση με Μουρίνιο και Κλοπ.

Ο Κλοπ, ο μόνος λόγος που δεν θέλω να τον δω στη Μαν Γιουν, είναι ότι θέλω να παραμείνει για πάντα στη Ντόρτμουντ. Να γίνει ο Σερ Άλεξ της Βεστφαλίας και να βλέπουμε αυτήν την ομάδα να πρωταγωνιστεί σταθερά. Μείνε εκεί.

Ο Μουρίνιο, είναι η πιο δύσκολη περίπτωση από όλες. Πρώτον, διότι είναι σχεδόν κλεισμένος από την Τσέλσι, και δεύτερον για οικονομικούς λόγους. Αν πάει εκεί βέβαια θα πρόκειται για εξαιρετική επιλογή, και όπως αναφέρω παραπάνω, το μπάσιμο του αιώνα.

Ο Σόλσκιερ, πιστεύω πως ακόμα δεν είναι έτοιμος για να προπονήσει τη Μαν Γιουν. Ναι μεν ξέρει τη φιλοσοφία της ομάδας από μέσα όσο λίγοι, ναι μεν έχει πετύχει απόλυτα στη Μόλντε. Χρειάζεται όμως κάποιες περαιτέρω εμπειρίες κατά τη γνώμη μου.

Ο Κιν, το μόνο καλό με την πρόσληψή του θα είναι ότι θα πωρώσει οπαδούς και παίκτες, λόγω του γνωστού χαρακτήρα του, αλλά και της αγάπης του για την ομάδα. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν έχει την απαιτούμενη εμπειρία προπονητικά.



Ψηφίζω Μόγιες, λοιπόν...


5 σχόλια:

  1. Και γω το Μόγιες θα έλεγα. Είναι γνώστης του πρωταθλήματος, έχει εμπειρία..

    Το αρνητικό είναι ότι δεν έχει κάνει ποτέ πρωταθλητισμό, ούτε πήρε κάποιο τίτλο με την Έωερτον 11 χρόνια τώρα... Αλλά οι Βρετανοί δεν τα βλέπουν αυτά. Αυτά είναι νοοτροπίες των μεσογειακών ανθρώπων...

    Οι Βρετανοί βλέπουν περισσότερο σε βάθος χρόνου μία περίπτωση... Έχουν τις προϋποθέσεις να το κάνουν άλλωστε βάση της υποδομής τους.

    Πιστεύω ότι όποιος πάει μετά τον Σερ, θα βρίσκεται στην σκιά του για χρόνια. Πάντα σε μία δύσκολη στιγμή θα μπαίνει στην μέση η σύγκριση...

    Ο Μουρίνιο, είναι υπερβολικά εγωιστής για να ανεχτεί κάτι τέτοιο. Ο Κλόπ, είναι άλλης σχολής. Και συν τοις άλλοις είναι Γερμανός (πολύ δύσκολα θα δεχτούν Άγγλοι, Γερμανό προπονητή). Οι παλαίμαχοι παίκτες δεν έχουν τις παραστάσεις...

    Έχω την αίσθηση ότι ο Μόγιες είανι η πιο συνετή επιλογή από τους παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο μογιες ειναι αξιολογη περιπτωση, αφου η εβερτον τα τελευταια χρονια ειναι πολυ ανταγωνιστικη ομαδα. εχει προοπτικες για το μελλον να βελτιωθει

    ο κλοπ δυσκολα θα φυγει απο την ντορτμουντ

    ο μουρινιο ειναι κλεισμενος στην τσελσι και επισης σε δηλωσεις του πλαιοτερα ειχε πει πως δεν θα παει στην γιουναιτεντ

    οι υπολοιποι 2 στερουνται εμπειριας για τετοιο επιπεδο,αλλα αν δεν προχωρησει του μογιες τοτε μπορει να δουμε καποιον απο τους 2 να αναλαμβανει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εγω Μογιες λεω για τους λογους που ανεφερε ο νικ πανω..

    Σιγουρα και ο Κλοπ θα ταν ιδανικη λυση και ταιριαζει αρκετα πιστευω αλλα δεν θα θελα με τπτ να φυγει απο την Ντορτμουντ.

    Τον Μουρινιο θελω να τον δω στην Τσελσι ενώ οι δύο τελευταίοι εντάξει είναι άπειροι

    Μαράουντερ-3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Jim, ο μονος τιτλος που θα μπορουσε να παρει με την Εβερτον ειναι το κυπελλο και το εχασε κατα λαθος προπερσι. Γενικα ομως με την Εβερτον εχει σταθερα καλη πορεια. Πρεπει να τον αφησουν να δουλεψει, γιατι ειναι προπονητης που δειχνει δουλεια σε βαθος χρονου.

    Γιωργο, ειναι κατα 99% σιγουρο οτι θα παει Τσελσι. Ειναι και η ομαδα που αγαπει απο Αγγλια και οι οπαδοι τον καραγουσταρουν.

    Μαραουντερ, και γω θελω να δω τον Μουρινιο στην Τσελσι, ειμαι περιεργος να δω αν θα εχει την επιτυχια που ειχε στην προηγουμενη θητεια του.

    Απο οτι βλεπω παντως ολοι συμφωνουμε με τον Μογιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συμφωνουμε οτι πρεεπει να του δωθει η ευκαιρια να κοουτσαρει μια ομαδα τετιου επιπεδου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή