Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Η μάχη για την παραμονή στην Bundesliga

Καλησπέρα σε όλους. Από την αρχή της σεζόν η υπόθεση ''παραμονή'' στη Bundesliga παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον.

Πλέον, υπάρχουν 4 ομάδες που παλεύουν για να αποφύγουν τις δύο θέσεις που οδηγούν στην Zweite Liga (η μία απευθείας και η άλλη μέσω πλέι άουτ). Η Βέρντερ Βρέμης, η Φορτούνα Ντίσελντορφ, η Άουγκσμπουργκ και η Χόφενχαιμ είναι αυτές η ομάδες. Πάμε να τις δούμε αναλυτικά.

Η τωρινή βαθμολογία

14. Βέρντερ Βρ. 33
15. Φορτούνα Ντ. 30
16. Άουγκσμπουργκ 30
17. Χόφενχάιμ 28



Βέρντερ

Κι όμως η μεγάλη Βέρντερ Βρέμης βρίσκεται να παλεύει για τον υποβιβασμό. Έχει να νικήσει 12 ματς, με την τελευταία νίκη να είναι στις 9 Φεβρουαρίου!!! Την επόμενη αγωνιστική παίζει με τη διόλου αδιάφορη και πολύ ποιοτική Άιντραχτ Φρανκφ. εντός έδρας, και την τελευταία μέσα στην τελείως αδιάφορη Νυρεμβέργη.

Φορτούνα

Η Φορτούνα ξεκίνησε δυναμικά το πρωτάθλημα, όμως απέδειξε πως μόνο η καλή άμυνα δεν αρκεί για να κάνεις καλή πορεία. Αυτή έχει να νικήσει 11 ματς, με την τελευταία νίκη να είναι στις 16 Φεβρουαρίου! Την επόμενη αγωνιστική παίζει με την -όπως είπαμε επάνω- αδιάφορη Νυρεμβέργη, ενώ την τελευταία ταξιδεύει στο επίσης αδιάφορο Αννόβερο.

Άουγκσμπουργκ

Η Άουγκσμπουργκ έκανε τραγικό πρώτο γύρο, με μόλις 1 νίκη σε όλη τη διάρκειά του, και πολλοί την είχαν ξεγραμμένη. Ωστόσο, στο δεύτερο γύρο κάνει πορεία πρωταθλητισμού και προσπαθεί να εξαντλήσει τις πιθανότητές της. Την επόμενη αγωνιστική παίζει στην υπερομάδα Μπάγερν, στο Αλιάντζ Αρίνα, ενώ την τελευταία υποδέχεται την τελευταία και ήδη υποβιβασμένη Γκρόιτερ Φιρτ.

Χόφενχάιμ

Με πολλά σκαμπανεβάσματα και με άμυνα για γέλια και για κλάματα η Χόφενχάιμ δίκαια βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Έχει δύσκολο πρόγραμμα, καθώς την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται το Αμβούργο που τα δίνει όλα για Ευρώπη και την τελευταία πάει στη Βεστφαλία για να αντιμετωπίσει τη σχετικά αδιάφορη αλλά ομαδάρα Ντόρτμουντ.


Συμπέρασμα

-Η Βέρντερ, πιστεύω θα σωθεί. Λίγο η θέση (με 2 βαθμούς εκτός αν γίνει θαύμα ξεμπερδεύει), λίγο η φανέλα, λίγο ο κόσμος θα τη βοηθήσουν. Μπορεί να πάρει 2 βαθμούς.

-Η Φορτούνα, έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα από τις 4, καθώς παίζει με 2 τελείως αδιάφορες ομάδες. Έχει όμως την ομάδα; Πιστεύω πως θα παλέψει με την Άουγκσμπουργκ μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα για τα πλέι άουτ.

-Η Άουγκσμπουργκ, έχει ανάμεικτο πρόγραμμα. Από τη μία να έχει μία σίγουρη ήττα θεωρητικά, καθώς η Μπάγερν δε χαρίζεται σε κανέναν, και από την άλλη να έχει στην έδρα της τον καρπαζοεισπράκτορα του πρωταθλήματος. Και με 3 βαθμούς δεν ξεμπερδεύει, αλλά πιστεύω πως θα τα δώσει όλα.

-Η Χόφενχάιμ, πιστεύω έχει υποβιβαστεί. Πέραν του δύσκολου προγράμματος, έχει και τραγική ομάδα που είναι επιπέδο μεσαίας θέσης στην Zweite Liga. Πρέπει να γίνουν θαύματα για να σωθεί.

1 σχόλιο:

  1. Την Γκρόϊτερ, μην υποτιμάς. Είναι επικίνδυνη ομάδα εκτός έδρας. Αν έδινε όλα τα παιχνίδια της εκτός παίζει και να σωνόταν. Μπορεί να την κανει ζημιά την Άουγκσμπουργκ. Βαυαροί ειναι και οι δυό. Τώρα δεν ξέρω η Μπάγερν τι έχει σκοπό να κάνει με την Άουγσμπουργκ.. Δεν θα μου φανει παράξενο κανα Χ2..

    Ντίσελντορφ και Βρέμη σώζονται πιστέυω. Κουτσά στραβα θα τα καταφερουν...

    Θα παιχτεί σε Χόφενχαϊμ και Άουγκσμπουργκ πιο πολύ πιστευω... Για να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή