Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Η επικαιρότητα στην Αγγλία

Η Premier League και οι υπόλοιπες Αγγλικές κατηγορίες, μπορεί να τελείωσαν (απομένει ο τελικός της ανόδου των ομάδων του Championship), αλλά η επικαιρότητα "τρέχει" και φυσικά θα "τρέχει" από δω και πέρα.

Θα υπάρξουν μεταγραφές, θα υπάρξουν πωλήσεις, ανανεώσεις συμβολαίων, αποδεσμεύσεις προπονητών, έντονη μεταγραφολογία. Γενικότερα, από δω και στο εξής θα ακούγονται πολλά. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να δίνουμε σημασία στα δεδομένα και στις ανακοινώσεις και όχι στις φήμες.

Ας δούμε την επικαιρότητα στην Αγγλία τις τελευταίες μέρες.




Στην τετράδα η Άρσεναλ . . . Πέμπτη η Τότεναμ



Με επτά νίκες στα τελευταία εννέα παιχνίδια της, η Άρσεναλ κατάφερε και φέτος να μπει στην τετράδα και φυσικά να πάρει μέρος στο ερχόμενο Champions league (έστω και στα Play Off). Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, όπως συνηθίζει κατάφερε να κλείσει με εκπληκτικό τρόπο στην σεζόν πετυχαίνοντας ένα καλό σερί και βρίσκοντας αγωνιστική σταθερότητα.

Η Τότεναμ, δεν τα κατάφερε ούτε φέτος. Τόσο πέρυσι, όσο και φέτος έχασε την μάχη της τετράδας στο νήμα. Στον πόντο. Πέρυσι στο 70-69, φέτος στο 73-72. Με αντίπαλο την Άρσεναλ. Σίγουρα, αυτό είναι κάτι δυσάρεστο για την Τότεναμ, καθώς η ομάδα έχει στόχο την συμμετοχή της στο Champions League. Της έλειψε η σταθερότητα και ένα σερί νικών τις τελευταίες δέκα αγωνιστικές. Και της στοίχισαν οι εντός έδρας γκέλες με την Έβερτον (ισοπαλία) και με την Φούλαμ (ήττα).


Κλισί μέχρι το 2017



Για τέσσερα ακόμη χρόνια ανανέωσε με την Μάντσεστερ Σίτι ο Κλισί. Κατάφερε, να πάρει φανέλα βασικού στο αριστερό άκρο της άμυνας από τον Κολάροφ και πραγματοποίησε καλές εμφανίσει. Έπεισε τόσο τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, όσο και τους ανθρώπους της Μαν Σίτι ότι η ομάδα μπορεί να βασιστεί επάνω του για τα επόμενα χρόνια.

Και αν λάβουμε υπόψη μας, ότι η Μαν Σίτι ετοιμάζει ξεσκαρτάρισμα τότε καταλαβαίνουμε ότι ο Κλισί υπολογίζεται ως μία βασική μονάδα για τα επόμενα χρόνια.


Και του χρόνου Λάμπαρντ



Για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμα θα προσφέρει στην Τσέλσι τις υπηρεσίες του, ο Φράνκ Λάμπαρντ. Ένα από τα καλύτερα χαφ της Βρετανίας την τλευταία δεκαετία (πιθανότατα ο καλύτερος μαζί με τον Τζέραρντ). Ασφαλώς και δεν είναι σε θέση πλέον να "καταπίνει" τα χιλιόμετρα με το "τσουβάλι" όπως έκανε πριν λίγα χρόνια. Παρόλα αυτά αποτελεί πολύ καλή λύση.

Η εμπειρία του, οι παραστάσεις του είναι πολύτιμες για να τις μεταδώσει στο "νέο αίμα" της ομάδας. Και από "νέο αίμα" η Τσέλσι άλλο τίποτα... Όσκαρ, Αζάρ, Αζπιλικουέτα, Ρομέου, Μπερτράντ κλπ... Και σίγουρα ο νέος προπονητής θα θέλει να έχει έναν παίκτη με τόσο πλούσια εμπειρία, έτσι ώστε να τον βοηθήσει με τους νεαρούς.


Φέρντιναντ ένα χρόνο ακόμα



Και ο Ρίο Φέρντιναντ θα συνεχίσει στην Μάν Γιουν για έναν ακόμη χρόνο. Με προπονητή τον Μόγιες. Και ο Φέρδιναντ είναι ίδια περίπτωση με τον Λάμπαρντ. Παίκτης με πολλές παραστάσεις, με εμπειρία που θα δώσει βοήθειες και λύσεις στον νέο προπονητή. Ένας υγιής Φέρντιναντ ακόμα και στα 34 του αποτελεί πολύτιμη λύση για κάθε προπονητή.


Στην Τότεναμ ο Ζοάο Μουτίνιο



Ή καλύτερα μία ανάσα από την Τότεναμ. Πέρυσι ήταν το σίριαλ του καλοκαιριού.. Ειδικά προς το τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου έγινε το έλα να δεις... Όσο περνούσαν οι ώρες φήμες τον έφερναν στο White Hart Lane, αλλά η μεταγραφή του τότε δεν πραγματοποιήθηκε.

Ένα πολύτιμο εργαλείο ο Πορτογάλος επιτελικός μέσος, του οποίου την συνεργασία επιθυμεί διακαώς ο Βίλας Μπόας. Πρωταθλητής πέρυσι και φέτος με την φανέλα των δράκων ο Ζοάο Μουτίνιο, βασικό "όπλο" τόσο της Πόρτο, όσο και της Εθνικής Πορτογαλίας.

Αν η Τότεναμ, καταφέρει να τον εντάξει στο δυναμικό της και επίσης καταφέρει να διατηρήσει στο ρόστερ της τον Μπέϊλ, τότε δυναμώνεται πάρα πολύ.


120 Εκατομμύρια Ευρώ για μεταγραφές η Τσέλσι



Ούτε στραγάλια να ήταν. Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε πέντε, ούτε 20 αλλά 120 ολόκληρα Εκατομμύρια Ευρώ θα διαθέσει η Πρωταθλήτρια και Κυπελλούχος Ευρώπης τα τελευταία δύο χρόνια, Τσέλσι. Ένα ποσό που θα βοηθήσει στον μέγιστο βαθμό την προσπάθεια του νέου τεχνικού της, για να φέρει την ομάδα εκ νέου στην κορυφή.

Φυσικά, η ομάδα είναι "φως φανάρι" ότι χρειάζεται αμυντικά χαφ. Παίκτες στον άξονα, δηλαδή. Της λείπουν τέτοιου είδους παίκτες. Ούτε ο Ραμίρες είναι αμυντικό χαφ, ούτε ο Νταβίντ Λουίζ. Ειδικά ο Ραμίρες αχρηστεύεται σε εκείνη την θέση. Η ομάδα θέλει όχι έναν, αλλά δύο χαφ στον άξονα.

Φυσικά χρειάζεται και αλλού, αλλά οι θέσεις των αμυντικών χαφ ήταν θέσεις που ταλαιπώρησαν φέτος την Τσέλσι.


Τέλος, ο Μαντσίνι από την Μάν Σίτι



Μετά από τρία χρόνια και τρεις τίτλους, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι αποχαιρετά τους "πολίτες". Είναι μία περίπτωση σαν τον Μουρίνιο και την Ρεάλ. Πρωταθλητές, νικητές των Super Cup των χωρών τους και με ανανεώσεις συμβολαίων τεσσάρων ετών ο ένας (Μουρίνιο) και πέντε ετών ο άλλος (Μαντσίνι) και απόλυτα πετυχημένοι πριν 10-12 μήνες.

Φέτος, όμως οι διοικήσεις, οι οπαδοί επίσης (τουλάχιστον μια μεγάλη μερίδα) έκριναν ότι δεν είναι πετυχημένοι. Μοιάζουν πολύ οι περιπτώσεις αυτές. Σε κάθε περίπτωση η Μαν Σίτι θα αναζητήσει νέο τεχνικό και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι θα αναζητήσει είτε άλλη "προπονητική στέγη" (αν μας επιτραπεί η έκφραση) είτε την ηρεμία του για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (όπως έκανε ο Πέπε Γκουαρδιόλα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου