Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Η Γερμανόφωνη επικαιρότητα

Καλησπέρα σε όλους. Η επικαιρότητα στην Ευρώπη πλέον έχει στραφεί σχεδόν αποκλειστικά στον σχεδιασμό των ομάδων για τη νέα σεζόν, με μεταγραφές και αποδεσμεύσεις.

Από αυτήν εδώ τη στήλη προσπαθούμε να δούμε την επικαιρότητα στα Γερμανόφωνα πρωταθλήματα, με τα οποία ασχολούμαστε και στοιχηματικά. Πάμε να δούμε τι είχε αυτή η εβδομάδα.

Ενδιαφέρον Αμβούργου για Μπόγιαν

Ούτε η Μίλαν ούτε η Ρόμα θέλουν να συνεχίσουν την συνεργασία με τον εξτρέμ της Μπαρτσελόνα κι έτσι πλέον ψάχνεται για την επόμενη ομάδα, που λογικά θα είναι χαμηλότερου επιπέδου από αυτές. Έτσι, το Αμβούργο εξέφρασε ανοιχτό ενδιαφέρον και ξεκίνησε διαπραγματεύσεις. Ίσως να προορίζεται για αντικαταστάτης του Σον, που -απολύτως λογικό- φεύγει για άλλες πολιτείες.

Ο Μπόγιαν είναι κατά τη γνώμη μου ένα αιώνιο ταλέντο, που παρόλο που είχε όλα τα εχέγγυα για μεγάλη καριέρα στη Μπαρτσελόνα, δε δούλεψε σωστά και έτσι έφτασε εδώ. Βέβαια, έχει ακόμα χρόνια στην καριέρα του, αλλά οι μεγαλύτερες ευκαιρίες του έχουν χαθεί.

Ο Ράους στη Στουτγάρδη

Την 3η της μεταγραφή μετά τους Sararer και Kirschbaum πραγματοποίησε η Στουτγάρδη, αποκτώντας τον Κονσταντίν Ράους (Konstantin Rausch) από το Αννόβερο,  ως ελεύθερο από το καλοκαίρι. Πρόκετιται για 23χρονο Ρώσο αριστερό μπακ-χαφ, που αγωνίστηκε για 5 χρόνια στο Αννόβερο, έχοντας 148 συμμ. και 9 γκολ. Είναι γρήγορος και καλός στα ανασταλτικά του καθήκοντα, και θα βοηθήσει  στο αμυντικό πρόβλημα της Σάλκε.

Ανανέωσε με Ντόρτμουντ ο Βαϊντενφέλερ

Ο Τόμας Βαϊντενφέλερ, βασικός τερματοφύλακας της Ντόρτμουντ από το 2002 και εξαιρετικός τα τελευταία 3 χρόνια, ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα μέχρι το 2016 ότι είναι περήφανος που παίζει στην Μπορούσια. Ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας που ίσως κάποιες ομάδες ενδιαφέρονταν γι' αυτόν μετά τις εξαιρετικές χρονιές του.

Ενδιαφέρον για 2 παίκτες της Τβέντε

Η Τβέντε φέτος κάνει αρκετά καλή πορεία, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο και λογικό είναι μεγάλες ομάδες να ενδιαφέρονται για κάποιους παίκτες της. Έτσι, τις τελευταίες ημέρες βγήκε στη φόρα ότι η Λίβερπουλ ενδιαφέρεται για τον Douglas και η Γιουβέντους για τον Chadli.

Για να μαθαίνετε και τους παίκτες σε περίπτωση που πάρουν τη μεγάλη μεταγραφή και τους δείτε του χρόνου σε υψηλό επίπεδο και να ξέρετε τι να περιμένετε και περί τίνος πρόκεται για τους δύο παίκτες: 

ο Douglas είναι 25χρονος Βραζιλιάνος στόπερ με 145 συμμετοχές (!) και 11 γκολ με την Τβέντε, ο οποίος είναι ψηλός και είναι σχεδόν ανίκητος στον αέρα, αλλά και καθαρός στα τάκλιν του. Υστερεί λίγο σε τεχνική. 

Ο Nacer Chadli είναι 23χρονος Βέλγος εξτρέμ με 71 συμμετοχές και 20 γκολ με την Τβέντε. Θεωρείται ίσως το καλύτερο εξτρέμ στην Eredivisie, καθώς συνδυάζει ταχύτητα με δύναμη, λόγω και του ύψους του (1,87). Επίσης, διαθέτει πολύ καλό πόδι, ενώ μπορεί να παίξει και στις δύο πλευρές.

Θέλει να μείνει ο Κουένκα

Ο Ισαάκ Κουένκα δόθηκε το χειμώνα δανεικός στον Άγιαξ ώστε να πάρει παιχνίδια, και από ότι φαίνεται καλοπερνάει στο Άμστερνταμ, αφού ζήτησε ανανέωση του δανεισμού του και την επόμενη σεζόν, έχοντας βρει τα πατήματά του μετά το σοβαρό τραυματισμό του.

Εγώ πιστεύω πως καλό θα ήταν να παραμείνει, καθώς ο Άγιαξ ούτως ή άλλως παίζει σε υψηλό επίπεδο και θα πάρει κι άλλες πολύτιμες παραστάσεις ο Κουένκα. Πάντως η Μπάρτσα δεν πρέπει με τίποτα να τον πουλήσει καθώς πρόκειται για εξαιρετικό ταλέντο.

Θετικός για Ντόρτμουντ ο Έρικσεν

Ο Δανός μεσοεπιθετικός του Άγιαξ, Κρίστιαν Έρικσεν, παραγματοποιεί ακόμα μία εξαιρετική σεζόν, και λογικό είναι να έχει προσελκύσει πολλαπλό ενδιαφέρον. Όταν τον ρώτησαν μετά το 5-0 επί της Βίλεμ, αν θα πήγαινε στη Ντόρτμουντ, η οποία ενδιαφέρεται έντονα γι' αυτόν, απάντησε ''Γιατί όχι; Θα ήταν μία πολύ καλή επιλογή''.

Ο Έρικσεν αποτελεί την τρανταχτή απόδειξη ότι η ακαδημία του Άγιαξ είναι από τις καλύτερες του πλανήτη μαζί με την Μασία και αυτές των Άρσεναλ και Μίλαν. Στα μόλις 20 του, είναι ο πρωταγωνιστής του Αίαντα τα τελευταία 2 χρόνια (από τα 18 του βασικός!) και κατά τη γνώμη μου πρόκειται για ένα από τα 5 μεγαλύτερα ταλέντα κάτω των 21 στον πλανήτη. Περιμένω βέβαια να τον δω και σε υψηλότερο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου