Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Οι τρεις τελικοί της Μπενφίκα

Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη και από εμένα. Φουλ αγωνιστική δράση είχαμε ανά την Ευρώπη και αυτό το Σαββατοκύριακο. Τα πρωταθλήματα μπήκαν στην τελική τους ευθεία και απομένουν πλέον λίγες μέρες για να δούμε που θα καταλήξει η κάθε ομάδα.

Στην σημερινή μου ανάρτηση θα αναφερθώ στην Μπενφίκα. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι μετά την χθεσινή της ισοπαλία με την Εστορίλ, έχει να δώσει όχι δύο τελικούς (Europa League με την Τσέλσι και Κύπελλο με την Βιτόρια Γκιμαράες) αλλά τρεις (αυτόν με την Πόρτο στο Dragao την ερχόμενη Κυριακή) . . .

Η Μπενφίκα, μετά την ισοπαλία με την Εστορίλ έχει 74 βαθμούς. Η Πόρτο έχει 72. Και παίζουν μαζί την Κυριακή στις 18:00 στο Dragao με γηπεδούχο την Πόρτο. Η Μπενφίκα βολεύεται και με ισοπαλία (με νίκη καθαρίζει την υπόθεση τίτλος) ενώ η Πόρτο θέλει μόνο νίκη για να πάρει "κεφάλι" στον βαθμολογικό πίνακα.

Οι "αετοί", μέχρι την χθεσινή τους ισοπαλία είχαν εννέα σερί νίκες στο πρωτάθλημα και κατάφεραν να μετατραπούν σε πρώτο φαβορί για το Πρωτάθλημα. Δυστυχώς, όμως γι' αυτούς δεν μπόρεσαν να πετύχουν την δέκατη σερί νίκη και να ταξιδέψουν στο Dragao, άνετοι... Και έτσι λοιπόν, οι Λουζιτανοί καταλήγουν να παίζουν τον πρώτο τους τελικό την Κυριακή με την Πόρτο.

Αρκεί να σκεφτούμε ότι τέσσερις μέρες μετά το παιχνίδι της Κυριακής (με την Πόρτο) θα παίξει τον δεύτερο τελικό της με την Τσέλσι για το Europa League για να καταλάβουμε πόσο κρίσιμη είναι η περίοδος αυτή για τους "αετούς" της Λισσαβόνας.

Η Μπενφίκα, στο Europa League από την φάση των 32 που συμμετείχε και μέχρι τώρα, πραγματοποίησε άκρως πετυχημένη πορεία. Όχι μόνο γιατί έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης, αλλά γιατί απέκλεισε πολύ καλές, δύσκολες και μεγάλων πρωταθλημάτων ομάδες. Στους 32 απέκλεισε την Μπάγερ Λεβερκούζεν. Στους 16 απέκλεισε την Μπορντό. Στα προημιτελικά την Νιουκάστλ και στα ημιτελικά την Φενέρμπαχτσέ. Ομάδες από Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία και την φιλόδοξη Φενερμπαχτσέ.

Εν ολίγοις, οι Πορτογάλοι απέδειξαν στην πράξη ότι έχουν το υλικό και την καρδιά για να συμμετάσχουν σε έναν τελικό με σοβαρές πιθανότητες να τον κατακτήσουν.

Τέλος, στις 16/5 αγωνίζεται στον τελικό του Κυπέλλου της Πορτογαλίας με την Βιτόρια Γκιμαράες. Μια ομάδα που είναι επικίνδυνη και "διψάει" για έναν τίτλο.

Τα δεδομένα διαμορφώθηκαν έτσι ώστε οι "αετοί" μέσα σε δύο εβδομάδες να παίζουν για τους κόπους όλης της χρονιάς. Έχουν τρεις τελικούς: 12/5 τον τελικό του πρωταθλήματος με την Πόρτο, 16/5 τον τελικό του Europa League με την Τσέλσι, 26/5 τον τελικό του Κυπέλλου με την Βιτόρια Γκιμαράες.

Με μία κατάκτηση είτε του Πρωταθλήματος είτε του Europa League η χρονιά τους θα είναι πετυχημένη. Αν αυτό συνοδευτεί και με την κατάκτηση του Κυπέλλου ακόμα καλύτερα. Αν πάρουν μόνο το Κύπελλο θα σώσουν απλά την χρονιά και τους εαυτούς τους από τον χαρακτηρισμό λούζερ. Αν σηκώσουν και τις τρεις κούπες θα πρόκειται για θρίαμβο. Τώρα, αν δεν σηκώσουν καμία, θα είναι πραγματικά τραγικό γι' αυτούς . . . Η Μπενφίκα, θα μας απασχολήσει σοβαρά αυτές τις δύο εβδομάδες μέσα στον Μάιο.

Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα μπήκε σε μία περίοδο που κυρίαρχο ρόλο δεν θα παίξουν οι ικανότητες των παικτών της, οι τακτικές του προπονητή και οι ιαχές του λαού της... Κυρίαρχο ρόλο θα παίξουν οι χαρακτήρες και οι προσωπικότητες των παικτών της. Η καρδιά και η ψυχή είναι τα στοιχεία που θα "μιλήσουν" στους τελικούς των Λουζιτανών.

2 σχόλια:

  1. πολυ δυσκολο το προγραμμα της.... και μονο το γεγονος οτι παιζει 2 αγωνες που θα κρινουν πρωταθλημα και γιουροπα σε 5 μερες δειχνει ποσο δυσκολο ειναι. Πιστευω μπορει να παρει θετικο αποτελεσμα στην πορτο,φετος παιζει καλυτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως, πολύ δύσκολο. Θα είναι Θ-Ρ-Ι-Α-Μ-Β-Ο-Σ, αν σηκώσεις και τις τρεις κούπες. Άθλος, πραγματικός. Είναι πολύ δύσκολο όμως.

    Ένα από τα δυό μεγάλα να πάρει (Πρωτάθλημα ή Europa) και το κύπελλο θα είναι μια χαρά και πετυχημένη... Πιστεύω αν τους έβαζες να διαλέξουν σε Πρωτάθλημα και Europa, θα διάλεγαν Πρωτάθλημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή