Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ο σχεδιασμός του ρόστερ της Arsenal για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014

Στο τρίτο μέρος της σειράς που αναλύουμε τα ρόστερ των 5 μεγάλων ομάδων της Ευρώπης και αναφέρουμε ποιες κατά τη γνώμη μας θα πρέπει να είναι οι κινήσεις τους, θα ασχοληθούμε με την Άρσεναλ.


Κάτω από τα γκολποστ κατά τη γνώμη μου θέλει ενίσχυση. Ο Σέζνι κατά τη γνώμη μου δεν είναι για βασικός σε ομάδα με υψηλούς στόχους. Για δεύτερος ναι, με τον Φαμπιάνσκι να συμπληρώνει. Χρειάζεται όμως έναν βασικό. Ο Μανόνε δεν μπορεί και το απέδειξε.

Στο κέντρο της άμυνας, επίσης χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση. Πρέπει κάποιος παγκόσμιας κλάσης να πλαισιώσει τον Βερμάλεν. Ο Κοσιελνί είναι καλός για μπακ απ, καλά ο Μερτεζάκερ είναι κινούμενο ανέκδοτο ύψους 2 μέτρων. Ο Σκιλασί φεύγει έτσι κι αλλιώς. Χρειάζεται μία μεταγραφή και να επιστρέψει ο Τζουρού από το δανεισμό του για μπακ απ, αφού φαίνεται να βρίσκει τα πατήματά του.

Στα πλάγια της αμυντικής γραμμής κατά τη γνώμη μου είναι καλυμμένη. Στα δεξιά ο Σανιά είναι παικτούρα και ο Τζένκινσον πολύ καλό και ελπιδοφόρο μπακ απ, ενώ στα αριστερά η μεταγραφή του Μονρεάλ του χειμώνα αποδείχθηκε λίρα εκατό, ενώ ο Γκιμπς τον πλαισιώνει ιδανικά.

Στο κέντρο, εδώ κι αν καίγεται για ενίσχυση. Πλην του Ντιαμπί που πλέον δε μπορεί λόγω τραυματισμών δεν υπάρχει καθαρόαιμο αμυντικό χαφ. Πρέπει να βρεθεί να παίζει ένας δίπλα στους Αρτέτα-Γουίλσιρ, και οι Ράμσι-Κοκλέν να τους πλαισιώνουν από πίσω. Ζητείται καθαρόαιμος αμυντικός χαφ στυλ Σονγκ.

Στη μεσοεπιθετική γραμμή κατά τη γνώμη μου μια χαρά είναι. Οι Καθόρλα-Ποντόλσκι-Γουόλκοτ αποτελούν πολύ καλές μονάδες, ενώ ο Όξλειντ-Τσάμπερλεϊν και ο Μιγιάιτσι είναι μεγάλα ταλέντα. Οι Ροζίτσκι-Αρσάβιν κατά τη γνώμη μου έχουν τελειώσει ποδοσφαιρικά.

Στην επίθεση, θέλει μία μεταγραφή παγκόσμιας κλάσης φορ. Ο Ζερβίνιο είναι καλό πασπαρτού αφού μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις από τη μέση και μπροστά, ενώ και ο Ζιρού είναι καλός σκόρερ, όμως δεν είναι για βασικοί.


Μεταγραφές

Τερματοφύλακας
Κεντρικός αμυντικός
Αμυντικό χαφ
Φορ

Δανεικοί

Μένουν: Τζουρού
Φεύγουν: Αντρέ Σάντος, Σαμάκ, Μπέντνερ, Ντενίλσον, Παρκ
Δανείζονται: Κάμπελ, Φρίμπονγκ

Αποδεσμεύσεις

Μανόνε
Σκιλασί
Ντιαμπί
Ροζίτσκι
Αρσάβιν

6 σχόλια:

  1. συμφωνω σε γενικες γραμμες.

    ο Φρίμπονγκ ωστοσο νομίζω ότι δεν πρέπει να δωθεί δανεικός, μπορεί να παίξει καλά και να προσφέρει λύσεις.
    Επίσης , ο Ροσίτσκι δεν είναι ξοφλημένος και αποτελεί μια αξιόπιστη λύση από τον πάγκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φιλε ο κοσιενλυ εειναι ο καλυτεροσ μασ αμυντικοσ. ο βερμαλεν απο το καιρο που εγινε αρχηγοσ επεσε πολυ η αποδοση του. α και ο ντιαπυ δεν ειναι αμυντικο χαλφ. θελουμε επιθετικο που να μπορει να βαζει 25 τερματα μονος του. αν τα κατταφερουμε μπορει να διεκσικησουμε κατι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιωργο, επειδη παρακολουθω πολυ συχνα Αρσεναλ ο Ροζιτσκι δεν μπορει αλλο ουτε ως αλλαγη, πιστεψε με.

    Φιλε Ανωνυμε, καλως ηρθες στην παρεα μας, καταρχην. Ο Κοσιελνι ειναι καλος για παγκο, ετσι πιστευω, αν θελεις την ομαδα σου να κυνηγαει τιτλους και ευρωπαικες πορειες δεν πας πουθενα με βασικο τον Κοσιελνι. Ο Ντιαμπι δεν ειναι αμυντικο χαφ; Τι ειναι τοτε; Συμφωνω για τον φορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε επειδη δεν χανω παιχνιδι τησ αρσεναλ εχω να σου πω πωσ ο κοσιενλυ ειναι ο καλυτεροσ μασ αμυντικος τωρα. δεν μπορεις να αλλαξεισ το κορμο τησ αμυνασ ετσι γρηγορα. φερνεισ ενα τοπ να τον πλαισειωνει και συνεχεια αγοραζεισ ακομη ενα τισμοαν θελεισ πρωταθλη το ντιαπι ποτε δεν τον εβαλε ο αρσεν να παιξει αμυντικο χαφ. δεν εχουμε ενα καθαροαιμο θηριο σε εκεινη τη θεση. βασικα θελουμε πολυ ενισχυση και ποιοτικη κατι που πιστευω δεν θα γινει

      Διαγραφή
    2. κ ομως, ακουσα οτι φετος η αρσεναλ θα εχει μεταγραφικο μπατζετ 80 εκατ.... οποτε φανταζομαι θα καλυψει μερικα κενα π εχει

      Διαγραφή
  4. οκ, νικ πασο τοτε.... εγω στο κατω κατω τσελσι ειμαι, απλα συμπαθω τον ροσιτσκι γ αυτο... εχω βεβαια καιρο να δω αγωνα της αρσεναλ, οποτε σ πιστευω

    ΑπάντησηΔιαγραφή