Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Τι θα δούμε αυτη την αγωνιστική

Συνεχίζεται η ποδοσφαιρική δράση στην Ευρώπη. Πλέον, μπήκαμε στον τελευταίο μήνα και έχουν ξεκαθαρίσει οι αδιάφορες και οι ενδιαφερόμενες ομάδες. Σημαντικά παιχνίδια υπάρχουν σε όλα τα πρωταθλήματα. Ντέρμπι επίσης, υπάρχουν...

Από αυτή την στήλη θα προσπαθούμε να εντοπίζουμε τα σημαντικότερα παιχνίδια της κάθε αγωνιστικής (είτε με βάση το κίνητρο των ομάδων, είτε με βάση την συγκατοίκησή τους σε μία πόλη).

Ας περάσουμε να δούμε τα σπουδαιότερα παιχνίδια της αγωνιστικής αυτής . . .

Στην Premier League, οι αγώνες της αγωνιστικής γίνονται την Κυριακή. Το Λίβερπουλ-Έβερτον στις 15:30 ώρα Ελλάδος και το Μαν Γιουν-Τσέλσι στις 18:00. Στο Λίβερπουλ, μιλάμε για ένα μεγάλο και ιστορικό ντέρμπι. Η Έβερτον ελπίζει για Ευρώπη. Στο Μάντσεστερ αυτή που καίγεται είναι η Τσέλσι. Θέλει την νίκη για να εδραιωθεί στην τετράδα και γιατί όχι και στην τριάδα.

Στην Primera Division, δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερα μεγάλο παιχνίδι. Αυτό που ξεχωρίζει είναι το Σεβίλλη-Εσπανιόλ στις 20:00 το βράδυ της Κυριακής. Αν οδηγήσει και η 8η θέση στην Ευρώπη (λόγω Μάλαγα) τότε οι δύο ομάδες έχουν μεγάλο κίνητρο.Ισοβαθμούν στους 43 βαθμούς στην 9η θέση, τρεις πίσω από την 8η Ράγιο.

Στην Serie A, το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως σε δύο γήπεδα. Στην Juventus Arena του Τορίνο εκεί που η Γιούβε με νίκη σφραγίζει το Πρωτάθλημα και στο Αρτέμιο Φράνκι της Φλορεντίας, εκεί όπου Φιορεντίνα και Ρόμα θα κοντραριστούν για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους (η μία για το Champions League και η άλλη για το Europa League). Φιορεντίνα-Ρόμα θα παίξουν στις 21:45 το βράδυ του Σαββάτου, ενώ Γιουβέντους -Παλέρμο στις 16:00 το απόγευμα της Κυριακής.

Στην Bundesliga, αν και αδιάφορες κλέβουν την παράσταση οι φιναλίστ του τελικού του Champions League. Ντόρτμουντ-Μπάγερν στις 19:30 το βράδυ του Σαββάτου. Από κει και πέρα η Άϊντραχτ με την Φορτούνα (η μία παλεύει για την Ευρώπη και η άλλη για την αποφυγή του υποβιβασμού) συγκρούονται το απόγευμα του Σαββάτου στις 16:30.

Στην League Une, τα βλέμματα στρέφονται στο Παρίσι εκεί που η Παρί αν κερδίσει την Βαλενσιέν κατακτά και το πρωτάθλημα (ακόμα και αν κερδίσει η Μαρσέϊγ την Μπαστιά δεν θα μπορέσει να την φτάσει στην διαφορά τερμάτων που είναι το πρώτο κριτήριο. +41 η Παρί και +6 η Μαρσέϊγ). Στις 22:00 το βράδυ της Κυριακής το Παρί-Βαλενσιέν.

Επίσης, το Νανσί-Λυών είναι σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Η Νανσί παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού και η Λυών για την έξοδό της στο Champions League. Σε πολύ καλή κατάσταση η Νανσί τελευταία. Στις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής.

Στην Super League της Πορτογαλίας σημαντικό παιχνίδι είναι το Πάσος-Σπόρτινγκ το βράδυ της Κυριακής στις 22:15. Η Μία ομάδα (Πάσος) στοχεύει στην έξοδο της στο Champions League και η άλλη (Σπόρτινγκ) θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες της για το Europa League. Βρίσκεται μόλις δύο βαθμούς πίσω από την 5η προνομιούχο θέση.

Στην Eredivisie της Ολλανδίας, τα μάτια όλων θα είναι στραμμένα στην Amsterdam Arena εκεί όπου ο Άγιαξ με νίκη του κόντρα στην ουραγό Βίλεμ, σφραγίζει το πρωτάθλημα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί (όπως και οι υπόλοιποι) στις 13:30 το μεσημέρι της Κυριακής.

Στην Pro League του Βελγίου, Άντερλεχτ και Σταντάρ Λιέγης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στις 15:30 το απόγευμα της Κυριακής. Στην ειδική βαθμολογία των Play Off η Άντερλεχτ έχει 39 βαθμούς και η Σταντάρ 38. Και απομένουν τέσσερις αγωνιστικές ακόμα. Ο Νικητής θα θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για τον τίτλο, ενώ ο χαμένος αποκτά χαρακτήρα αουτσάιντερ. Φυσικά σε περίπτωση ισοπαλίας η Ζούλτε θα είναι αυτή που θα ευνοηθεί.

Στην Bundesliga της Αυστρίας, υπάρχουν αρκετά παιχνίδια με έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Και το Νέουσταντ-Βάκερ Ίσνμπουργκ και το Αούστρια-Ριντ και το Μάτερσμπουργκ-ΒΑΚ Πέλετς είναι παιχνίδια με ενδιαφέρον. Λίγο παραπάνω κλέβει την παράσταση το Στούρμ Γκρατς-Ραπίντ Βιέννης. Και οι δύο ομάδες έχουν στόχο την έξοδό της στην Ευρώπη. Στις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής ο αγώνας.

Στην Αργεντινή, το ματς της αγωνιστικής γίνεται στο Μπομπονέρα της Μπόκα με την γηπεδούχο ομάδα να υποδέχεται την Ρίβερ σε ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι όχι μόνο της Αργεντινής και της Λατινικής Αμερικής, αλλά του κόσμου ολόκληρου. Στις 22:30 το βράδυ της Κυριακής ο αγώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου