Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Η επικαιρότητα στην Ευρώπη

Η επικαιρότητα στην Ευρώπη βρίσκεται σε φουλ ρυθμούς αυτή την περίοδο. Άλλωστε, οι ομάδες θέλουν να ενισχυθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται έτσι ώστε να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους με όλους τους παίκτες.

Ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί ορισμένες ακριβές μεταγραφές, σε άλλες περιπτώσεις οι ομάδες στοχεύουν εξίσου ψηλά και το ενδιαφέρον κορυφώνεται. Από εδώ θα δούμε τις πιο σημαντικές εξελίξεις στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα την τελευταία εβδομάδα.

Στην Μπάρτσα μέχρι το 2018 ο Νεϊμάρ



Στην Μπαρτσελόνα τελικά θα συνεχίσει την καριέρα του, ο ταλαντούχος Βραζιλιάνος. Το ποσό των 54άρων Εκατομμυρίων Ευρώ το οποίο θα κοστίσει συνολικά ο νεαρός, τον κάνει να είναι η δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Μπαρτσελόνα μετά τον Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς.

Σημαντική προσθήκη για τους Καταλανούς, οι οποίοι προσθέτουν στην "μηχανή" τους πιθανότατα τον παίκτη με τις μεγαλύτερες ελπίδες για να αναδειχτεί σε κορυφαίο Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή της εποχής του. Θα έχει ενδιαφέρον η παρουσία του στην Μπάρτσα, η συνεργασία του με τον Μέσι και το αποτέλεσμα της όλης κίνησης.


Στην Ίντερ ο Βάλτερ Ματσάρι



Για δύο χρόνια θα βρίσκεται στον πάγκο των Νερατζούρι ο Βάλτερ Ματσάρι. Μετά από την πετυχημένη τετραετία του στον πάγκο της Νάπολι, θα συνεχίσει στην ομάδα του Μιλάνου. Ο Ματσάρι είναι από τους καλύτερους Ιταλούς προπονητές αυτή την περίοδο και οι άνθρωποι της Ίντερ αισιοδοξούν να τους βγάλει από την αγωνιστική ελεύθερη πτώση των τελευταίων δύο χρόνων και να τους επαναφέρει στην διεκδίκηση υψηλών στόχων.


Προφορική συμφωνία Μπενίτεθ με Νάπολι



Για δύο χρόνια είναι η συμφωνία και μένουν οι υπογραφές. Ο Ισπανός τεχνικός που είχε ημερομηνία λήξης στο Λονδίνο και την Τσέλσι πλέον θα έχει την δική του ομάδα, μία έτοιμη ομάδα και γενικότερα ένα καλό κλίμα αισιοδοξίας.


Επιστρέφει σε τέσσερις μήνες ο Πατσίνι



Μπορεί να είναι και πέντε, μπορεί και έξι. Είχε πρόβλημα στο γόνατο και εγχειρίστηκε. Το καλό για αυτόν είναι ότι μεσολαβεί το τρίμηνο του καλοκαιριού και θα χάσει περίπου 2-3 μήνες από την νέα αγωνιστική περίοδο.

Φυσικά το γεγονός ότι θα χάσει την προετοιμασία της ομάδας είναι αρνητικό, παρόλα αυτά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κερδίζει έδαφος.


Συνεχίζει στην Πάρμα ο Αμάουρι



Για τρία ακόμη χρόνια θα φορά την φανέλα της Πάρμα ο Αμάουρι. Ο έμπειρος επιθετικός υπέγραψε το τελευταίο του "καλό" συμβόλαιο, καθώς ήδη είναι 33 ετών.


Στην Ντόρτμουντ ο Παπασταθόπουλος



Μεγάλη μεταγραφή για τον Έλληνα αμυντικό. Μετά από δύο χρόνια στην Βρέμη μετακομίζει στο ΒεστΦάλεν για να φορέσει τα κιτρινόμαυρα της Μπορούσια. Ο παίκτης θα εισπράξει δύο Εκατομμύρια Ευρώ για κάθε χρόνο από τα πέντε συνολικά που υπέγραψε.

Μεγάλο βήμα στην καριέρα του Παπασταθόπουλου. Η Μπορούσια είναι μαζί με την Μπάγερν οι καλύτερες ομάδες στην Γερμανία αυτή την στιγμή.


Στην Μονακό ο Τζέϊμς Ροντρίγκες και ο Ζοάο Μουτίνιο



Πακέτο και οι δύο από την Πόρτο στην Μονακό. Με 45 Εκατομμύρια Ευρώ ο Ζοάο Μουτίνιο και 25 Ο Τζέϊμς Ροντρίγκες. Η Πόρτο, συνεχίσει να είναι η πρωταθλήτρια ομάδα στις πωλήσεις παικτών. Πραγματικά τα ποσά που κερδίζει πουλώντας παίκτες είναι ασύλληπτα.


Ανανέωσε με Άγιαξ ο Ντε Μπουρ



Για τέσσερα ακόμη χρόνια θα είναι προπονητής του Άγιαξ ο Ντε Μπουρ. Από το 2010 βρίσκεται στον πάγκο του Άγιαξ και ήδη η ομάδα είναι πρωταθλήτρια Ολλανδίας για τρίτη συνεχόμενη φορά. Οπότε, πετυχημένη συνταγή δεν αλλάζει.

2 σχόλια:

  1. Για τον Νειμαρ αν θυμασαι στο αρθρο που ειχα κανει γι' αυτον ειχα πει οτι το καλυτερο θα ηταν να παει στη Μπαρτσελονα. Ταιριαζει ο τροπος παιχνιδιο (κοντη πιθεση, γρηγορο παιχνιδι). Εχει περιεργεια να δουμε αν θα μπορεσει να συνυπαρξει με τον Μεσι και φυσικα αν θα πετυχει στην Ευρωπη.

    Ο Ματσαρι προπονηταρα. Ο αναμορφωτης της Ναπολι. Πολυ καλη κινηση απο τον Μορατι. Ο Μπενιτεθ πιστευω πως ειναι καλος προπονητης και αν του δωσουν χρονο στη Ναπολι θα πετυχει.

    Ο Σωκρατης ειναι πολυτελεια για την εθνικη μας. Τρομερος αμυντικος, τρανο παραδειγμα οτι οποιος φευγει απο δω μπορει να κανει καριερα. Καλη επιτυχια να του ευχηθουμε.

    Η Πορτο ειναι ομαδα μοντελο. Με εξαιρετικο δικτυο σκαουτινγκ στη Νοτια Αμερικη βρισκει, αγοραζει και αναπτυσσει ταλενταρες με μηδενικο κοστος και τους μοσχοπουλαει. Πραγματικα υπεροχηγ δουλεια γινεται εκει.

    Ο Ντε Μπουρ εχει επιτυχει απολυτα ως προπονητης στον Αγιαξ και δε βλεπω το λογο να μην συνεχισει. Σοφη κινηση του Αιαντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι έπεσες μέσα για τον Νεϊμάρ... Θα έχει ενδιαφέρον η παρουσία του στην Μπάρτσα και η συνύπαρξη του με τον Μέσι...

    Η Πόρτο εντάξει... Η μεγαλύτερη dealer ομάδα της ευρώπης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή