Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Tottenham - Arsenal 2-1 Οι αντεπιθέσεις της Τότεναμ και η κακή αμυντική λειτουργία της Άρσεναλ

Η Τότεναμ, ήταν λοιπόν η νικήτρια του μεγάλου Λονδρέζικου ντέρμπι. Κέρδισε την Άρσεναλ με 2-1 και έτσι έφτασε τους 55 βαθμούς. Πλέον έχει τρεις βαθμούς διαφορά από την Τσέλσι και οκτώ από την Άρσεναλ στην μάχη της τρίτης θέσης που οδηγεί στους ομίλους του Champions League.

Το παιχνίδι είχε τα καλές και τις κακές περιόδους για τις δύο ομάδες, όμως αυτό που μέτρησε τελικά ήταν οι "φαρμακερές" αντεπιθέσεις των "Σπιρουνιών" και η μετριότατη για πολλοστή φορά αμυντική λειτουργία των κανονιέρηδων...

Μέχρι το 30ο λεπτό, η Άρσεναλ "πατούσε" καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο καθώς:

- Στην αρχή του παιχνιδιού, η Άρσεναλ πίεσε την Τότεναμ αρκετά ψηλά. Λίγο έξω από την περιοχή της. Η Τότεναμ, ισορρόπησε μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Χαρακτηριστικό της πίεσης των "κανονιέρηδων" ήταν το γεγονός ότι η Τότεναμ, δεν πάτησε την αντίπαλη περιοχή στα πρώτα 25 λεπτά του ντέρμπι. Στο 26ο λεπτό πάτησε και κέρδισε κόρνερ...

- Η Άρσεναλ στο πρώτο μισάωρο του ντέρμπι, έπαιξε σε πλάτος (προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα άκρα της), αλλά οι επιθετικοί της, δεν έκαναν γρήγορες διαγώνιες και κάθετες κινήσεις προς την αντίπαλη περιοχή για α δεχτούν καλές μπαλιές.

- Οι "κανονιέρηδες", κάλυπταν τους χώρους γρήγορα και σπάνια άφηναν αμαρκάριστους παίκτες της Τότεναμ έξω από την περιοχή τους για σουτ ή για πάσα.. Και κάθε παίκτης της Τότεναμ ακολουθούνταν από έναν παίκτη της Άρσεναλ..

Αλλά, όλα αυτά αφορούσαν το πρώτο μισάωρο...

- Στο 36ο λεπτό, ο Μπέϊλ έκανε το 1-0. Η αμυντική γραμμή της Άρσεναλ, βρίσκεται 5-7 μέτρα κάτω από την γραμμή του κέντρου. Η μπάλα χάνεται... Ο Αντεμπαγιόρ και ο Μπέϊλ ανεβαίνουν και κάνουν και οι δύο την ίδια εκπληκτική κίνηση... Κινήθηκαν χιαστί..Δηλαδή σε διαγώνια κίνηση ο προς την πλευρα του άλλου αλλά με επιθετικους προσανατολισμούς. Την κάθετη πάσα, η οποία έσπασε την γραμμή της Άρσεναλ την δέχτηκε ο Μπέϊλ ο οποίος σκόραρε...

- Στο 38ο λεπτό, ο Λένον κάνει άλλη μία όμορφη κίνηση μακρυά από την μπάλα. Ενώ βρισκόταν στην γραμμή του κέντρου (από τα δεξιά, όπως έκανε επίθεση η Τότεναμ), έκανε διαγώνιο σπριντ 15-20 μέτρων, πήρε την κάθετη πάσα του συμπαίκτη του και διαμόρφωσε το 2-0.

- Η Άρσεναλ, στη κυριολεξία τα είχε χαμένα... Μέσα σε δύο λεπτά είχε δεχτεί δύο γκολ... Και μέχρι το 30ο λεπτό τα πήγαινε μια χαρά..

Στο δεύτερο μέρος, σε γενικές γραμμές και οι δύο ομάδες επιτέθηκαν. Η Άρσεναλ, όπως ήταν αναμενόμενο ανέβηκε και άφησε κενούς χώρους πίσω.

Αυτά που παρατηρήσαμε στο δεύτερο μέρος ήταν τα εξής:

- Θετικό το γεγονός, ότι η Άρσεναλ μείωσε το σκορ σε 2-1 πολύ γρήγορα. Έτσι κατάφερε να αναπτερώσει το ηθικό της.

- Μέχρι το 65ο λεπτό, οι δύο ομάδες (και κυρίως η Άρσεναλ), έδειχναν να παίζουν χωρίς πλάνο. Την μια, έκανε επίθεση η μια ομάδα χωρίς αποτέλεσμα, την άλλη, έκανε επίθεση η άλλη ομάδα χωρίς αποτέλεσμα.

- Υπήρξαν και διαστήματα σκληρού παιχνιδιού...

- Η Τότεναμ, ως στο 71ο λεπτό πραγματοποίησε τρεις αντεπιθέσεις και έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμα της. Δείγμα, ότι η Άρσεναλ ανέβηκε (που ούτως ή άλλως παίζει με τις γραμμές της πολύ ψηλά) με αποτέλεσμα να αφήσει πολλά κενά. Τα οποία κενά, τα εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι γρήγοροι και τεχνίτες παίκτες των "σπιρουνιών"...

- Στο 88ο λεπτό, η Άρσεναλ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Γουόλκοτ από πολύ καλή εκτέλεση φάουλ. Η μπάλα, έφυγε λίγο άουτ... Αυτό αν το συνδέσουμε με το γκολ του Μέρτεσάκερ (που προήλθε από κόρνερ), καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η Άρσεναλ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις στημένες φάσεις. Και κατά το ήμισυ τα κατάφερε...

Τελικό σκορ, 2-1...

Η Άρσεναλ, σε καμία περίπτωση δεν "στρίμωξε" την Τότεναμ, ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ. Η Τότεναμ, έχοντας το προβάδισμα (με 2-1), χειρίστηκε το παιχνίδι έξυπνα.... Άφησε, την Άρσεναλ πάρει μέτρα και "έψαξε" τις αντεπιθέσεις από τα κενά που άφηνε πίσω. Αν ήταν πιο ψύχραιμοι οι παίκτες της αλλά και περισσότερο αποτελεσματικοί, η Τότεναμ θα "καθάριζε" το ντέρμπι νωρίτερα...

1 σχόλιο:

  1. Μπορω να πω οτι ημασταν (Τοτεναμ ειμαι, για οποιον δεν το γνωριζει) λιγο τυχεροι σε αρκετες φασεις. Εννοω, οτι λογω της αστοχιας μας να τελειωσουμε το παιχνιδι, η Αρσεναλ θα μπορουσε να μας την κανει τη ζημια.

    Ευτυχως, καταφεραμε να το κρατησουμε, λογω των πολυ καλων αμυντικων μοναδων που διαθετουμε (Βερτονχεν, Γουοκερ, Παρκερ, κλπ.), και μπορεσαμε να εκμεταλλευτουμε τις αντεπιθεσεις μας.

    Ατομικα, μου αρεσε πολυ ο Σιγκουρτσον (αυτος που κανει την καθετη στον Μπειλ για το πρωτο γκολ) αλλα και ο Ντεμπελε, που ειναι ενα απο τα καλυτερα 8αρια στη φετινη Πρεμιερ Λιγκ. Για πολλοστη φορα δεν μου αρεσε ο Αντεμπαγιορ.

    Πλεον, ειμαστε 3οι και εχουμε τα φοντα να παραμεινουμε και να βγουμε στο Τσαμπιονς Λιγκ. Αρκει να παιζουμε σε καθε αμτς συμφωνα με τις δυνατοτητες μας.

    Come on you Spurs!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή