Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Γύρω γύρω το μονοπώλιο και στην μέση ο κόσμος

Τους τελευταίους μήνες, επικρατεί μία κατάσταση ερωτηματικών σχετικά με τον μέλλον του διαδικτυακού στοιχήματος στην χώρα μας. Τον Δεκέμβριο του 2012, αποχώρησαν από την Ελληνική αγορά μερικές από τις κορυφαίες Βρετανικές εταιρίες, οι οποίες είχαν πολλούς Έλληνες πελάτες.

Την ίδια περίοδο, αποφασίστηκε μία παράταση τριών μηνών (μέχρι τις 18/3/2013) έτσι ώστε από την μία πλευρά οι εναπομείναντες εταιρίες να λάβουν άδειες και από την άλλη πλευρά να συνταχθεί από τους αρμόδιους ελληνικούς φορείς ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης . . .

Όταν, πέρασε η περίοδος παράτασης των τριών μηνών το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα. Εν ολίγοις, η Ελληνική Κυβέρνηση και η ΕΕΕΠ έκαναν πρόταση στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα για να υπάρξει μονοπώλιο στην χώρα μας, όσων αφορά τα τυχερά παιχνίδια μέχρι τον Οκτώβριο του 2020. Εξαίρεση απ' ότι πληροφορηθήκαμε αποτελεί το Poker και αυτό δεν ξέρουμε τι και πως. Μάλιστα, τέθηκαν και ορισμένα κριτήρια σχετικά με την χρήση γεννητριών τυχαίων αριθμών.

Αφού η πρόταση αυτή κατατέθηκε και πρόκειται να μελετηθεί, δόθηκε μία παράταση τριών ακόμη μηνών (μέχρι τα τέλη του Ιουνίου), πριν ληφθούν οι αποφάσεις. Η Ευρωπαϊκή Κοινότητα, θα μελετήσει την πρόταση της Ελληνικής πλευράς και στην συνέχεια θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι . . .

Φυσικά, εφόσον υπάρχει άλλη μία τρίμηνη παράταση η υπομονή συνεχίζεται. Ο κόσμος βρίσκεται στη μέση (όπως πάντα άλλωστε) και περιμένει να δει τι θα επικρατήσει τελικά. Όλοι οι άνθρωποι είναι πελάτες οι οποίοι δίνουν τα χρήματα τους είτε στην μία εταιρεία είτε στην άλλη και θέλουν να υπάρχει μία σταθερή κατάσταση.


Η τάση/συμπεριφορά του κόσμου


Σε μία αγορά - ελεύθερη - όσο περισσότερες επιλογές έχει ο κόσμος για να καταλήξει σε μία ή σε δύο, τόσο το καλύτερο γι αυτόν. Παράδειγμα, αν αποφασίσει κάποιος να δώσει 100 Ευρώ για ρούχα θα κάνει μία έρευνα. Θα ψάξει σε 6-7 (ίσως και παραπάνω) μαγαζιά αυτά τα ρούχα που θέλει και θα καταλήξει ποια είναι αυτά τα 1-2 μαγαζιά που τον συμφέρουν πιο πολύ. Τόσο σε θέμα ρούχων, όσο και σε θέμα τιμών.

Την παραπάνω διαδικασία την κάνουμε λίγο ή πολύ όλοι μας, είτε πρόκειται για ρούχα είτε για φαγητό, είτε για κινητή και ακίνητη περιουσία. Μπορείτε, να φανταστείτε τι θα γινόταν αν δεν είχαμε αυτή την επιλογή ; ; ; Δηλαδή, αν στο παραπάνω παράδειγμα ήμασταν αναγκασμένοι να ψωνίσουμε ρούχα από ένα και μόνο μαγαζί...  Θα ήμασταν ευχαριστημένοι με κάτι τέτοιο ; ; ;

Αν σε ολόκληρο τον δήμο μας, είχαμε μόνο έναν φούρνο, ένα ζαχαροπλαστείο, ένα ιατρείο θα ήμασταν ευχαριστημένοι ; ; ; Η απάντηση είναι Ό-Χ-Ι ! !!

Γιατί, όσο περισσότερες επιλογές υπάρχουν για να ψάξει ο κόσμος, τόσο πιο εύκολο είναι να βρει αυτό που θέλει, αυτό που τον συμφέρει και πέρα από αυτό να ξεχωρίσουν τα 2-3-4 πιο ποιοτικά "μαγαζιά" . . .

 

Η περίπτωση του μονοπωλίου


Αν στην χώρα μας, εφαρμοστεί τελικά το μονοπώλιο όσων αφορά το στοίχημα και κατ' επέκταση στο διαδίκτυο θα αναγκαστούν όλοι να "αγοράζουν" το προϊόν μίας μόνο εταιρίας. Μίας μόνο επιχείρησης.

Όλοι όσοι έμαθαν όλα αυτά τα χρόνια να κάνουν έρευνα αγοράς και να καταλήγουν στις πιο συμφέρουσες επιλογές, θα πρέπει να τις ξεχάσουν. Και αν θέλουν να ασχολούνται με το αντικείμενο θα πρέπει να προσαρμοστούν στα δεδομένα μίας μόνο εταιρίας.

Παράδειγμα, αν κάποιος έμαθε χρόνια τώρα στο στοίχημα να ποντάρει σε μονά αποδεκτά με γκανιότα 5%, θα πρέπει να το ξεχάσει αυτό. Αν κάποιος σε ορισμένα πρωταθλήματα έμαθε να ποντάρει σε σύστημα 2-3 ή να ποντάρει σε δυάδες θα πρέπει να το ξεχάσει αυτό (παράδειγμα στις μικρές Αγγλίας/Σκωτίας, στην β Ιταλίας και σε άλλα τόσα).

Πόσοι θα είναι ευχαριστημένοι με κάτι τέτοιο ; ; ; Πολύ λίγοι. Είναι σαν να ψωνίζεις από ένα ψαράδικο ξιφία με ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό και ξαφνικά να απαγορεύεται να αγοράσεις από εκείνο το ψαράδικο. Να πρέπει να αγοράσεις από ένα μόνο ψαράδικο με το ίδιο χρηματικό ποσό, αντί για ξιφία, σαρδέλες...

Κάπως έτσι παρομοιάζω τις καταστάσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι παίκτες του στοιχήματος. Όλοι όσοι γνωρίζουν τα στοιχηματικά δεδομένα κάποιων Ευρωπαϊκών στοιχηματικών εταιριών (με μονά αποδεκτά, πληθώρα ειδικών στοιχημάτων, φυσιολογική γκανιότα, live score κλπ) και τα συγκρίνουν με την εταιρία της χώρας μας (που δεν έχει μονά αποδεκτά παρά μόνο ελάχιστα ματς, έχει μεγάλη γκανιότα, δεν έχει πληθώρα ειδικών στοιχημάτων, ούτε ποιοτικό Live score), μπορούν να καταλάβουν τις διαφορές.

 

Πως θα προσελκυστεί ο κόσμος ; ; ;


Μπορεί να φαίνεται φανταστικό, αλλά ναι.. Υπάρχουν τρόποι. Σε περίπτωση που μείνει μόνο μία εταιρία στην χώρα μας (γνωστό ποια), για να τραβήξει τον κόσμο (όσων αφορά το στοίχημα) θα πρέπει να προσφέρει την ποιότητα που πρόσφεραν στον κόσμο οι άλλες εταιρίες. Μονά αποδεκτά, χαμηλή γκανιότα, πληθώρα ειδικών στοιχημάτων, ποιοτικό Live score και παροχή υπηρεσιών 24 ώρες το 24ωρο.

Αν υπήρχαν όλα αυτά, οι περισσότεροι θα έπαιζαν σ' αυτήν όλα αυτά τα χρόνια. Που κανείς δεν αμφισβητεί την ακεραιότητά της, όσων αφορά την αμεσότητα των πληρωμών της. Ένα στοιχείο στο οποίο είναι πολύ καλύτερη όλων των διαδικτυακών εταιριών.


 

Ο κόσμος


Ο κόσμος, από την μεριά του είναι στην μέση. Δεν ξέρει τόσο καιρό τι να κάνει, όλοι είναι με μια ερώτηση στο στόμα, απαντήσεις δίνονται αλλά δεν καλύπτουν.

Αυτή η περίοδος των ερωτηματικών έχει ξενερώσει πολλούς. Δεν αρέσει σε κανέναν. Όλοι θέλουν να ξέρουν με τι έχουν να κάνουν. Θέλουν να υπάρχει μία σταθερή κατάσταση, χωρίς πολλά και αναπάντητα ερωτηματικά.

Όσο γρηγορότερα πάρει τέλος αυτή η φάση των αλλεπάλληλων παρατάσεων και των αναπάντητων ερωτηματικών, τόσο το καλύτερο για τον κόσμο.

1 σχόλιο:

  1. η κατασταση πρεπει να ξεκαθαρισει γρηγορα,λιγος ανταγωνισμος δεν εβλαψε κανεναν...αν δουμε μονοπωλιο και στο στοιχημα σωθηκαμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή