Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Μεταγραφικές σκέψεις (Part 2)

Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα, αποφάσισα να κάνω άλλο ένα άρθρο για τις μεταγραφές του καλοκαιριού. Πιο συγκεκριμένα, για το τι μεταγραφές (σε ποιές θέσεις) πρέπει να κάνουν οι μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης.


Συνοπτικά, λίγα λόγια για την κάθε ομάδα (και θέση), και προτείνω και λύσεις που θα ταίριαζαν στην εκάστοτε ομάδα.


Γιουβέντους


Αριστερό μπακ: Όλο το υπόλοιπο ρόστερ της Γιούβε είναι πλήρες. Ειδικά πλέον με την απόκτηση του πρωτοκλασάτου φορ που τους έλειπε, καθώς έκλεισαν τον Γιορέντε της Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο οποίος θα ενσωματωθεί στην ομάδα το καλοκαίρι. Ένα αριστερό μπακ (μπακ-χαφ στο 3-5-2 του Κόντε) χρειάζονται, καθώς ο Πελούζο δε μπορεί να είναι βασικός σε μία Γιούβε που στοχεύει σε συνεχόμενα πρωταθλήματα, Ιταλίας και Ευρώπης. Ιδανική επιλογή φαντάζει ο Μπέινς της Έβερτον.


Μίλαν

Κεντρικό αμυντικό: Κι εδώ, όπως και στην Άρσεναλ, υπάρχουν στόπερ-ανέκδοτα. Μιλάω για την τραγική τριάδα των Γέπες-Ζαπάτα-Μπονέρα. Όχι, δεν διαβάσατε λάθος, αυτοί παίζουν σε ομάδα με 7 Τσάμπιονς Λιγκ! Άντε ο Μεξές πάει κι έρχεται, χρειάζεται το κατάλληλο πλαισίωμα. Μία καλή λύση θα ήταν ο Ραούλ Αλμπιόλ της Ρεάλ που είναι στα αζήτητα φέτος, αλλά και ο Μπενάτια της Ουντινέζε.

Αριστερό μπακ: Ο Εμάνουελσον δεν είναι επαρκής στα αμυντικά του καθήκοντα για να είναι αριστερό μπακ, ενώ ο Κονστάντ που χρησιμοποιήθηκε φέτος δεν είναι αριστερό μπακ, αλλά αμυντικό χαφ. Θα πρότεινα εδώ τον Μπαλζαρέτι της Ρόμα, ή και τον Μπλιντ του Άγιαξ.

Μεσοεπιθετικό: Να δούμε λίγο πώς έχει η κατάσταση με τους τωρινούς, για να καταλάβετε ότι η Μίλαν χρειάζεται επειγόντως μεσοεπιθετικό; Για δείτε: Ρομπίνιο, κάνει χρονιές κάτω του μετρίου, και επίσης το καλοκαίρι μάλλον την κάνει. Μπόατενγκ, ο ένας από τους 3-4 σε όλο το ρόστερ της Μίλαν που αξίζουν να παίζουν στη Μίλαν. Ελ Σαραουί επίσης. Τι θα γίνει όμως; με δύο μεσοεπιθετικούς θα βγει η χρονιά; Θα πρότεινα εδώ, αν θέλουν να ξαναγίνουν Μίλαν και να ζεστάνουν τρελά τους οπαδούς τους, να πάρουν Μάριο Γκέτσε.



Ίντερ

Δεξί μπακ: Έχει μείνει μόνο με τον τεράστιο Ζανέτι, αυτόν τον αειθαλή αθληταρά, που στα 40 του βγάζει γεμάτες χρονιές σε πολύ υψηλό επίπεδο αποδόσεων. Όμως, πέραν του γεγονότος ότι είναι Ο ΜΟΝΟΣ καθαρόαιμος δεξιός μπακ της ομάδας, πρέπει επιτέλους να βρει και τον διάδοχό του. Πολύ καλή επιλογή θα ήταν ο Κασάνι της Φιορεντίνα.

Μεσοεπιθετικό: Χρειάζονται κάποιον που θα τους ανεβάσει επίπεδο στη μεσοεπιθετική λειτουργία τους, ώστε να διεκδικήσουν κάτι με αξιώσεις τη νέα περίοδο, καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε αυτή τη θέση. Ιδανική επιλογή φαντάζει ο Σίρλε της Λεβερκούζεν.

Φορ: Ο Μιλίτο λόγω τραυματισμού μάλλον τελειώνει του χρόνου, ο Ρόκι δεν κάνει για την Ίντερ στην ηλικία που είναι, οπότε χρειάζεται ένας κλασικός φορ ώστε να πλαισώσει τους δεύτερους επιθετικούς Παλάσιο και Κασάνο στο 4-3-3 που αγωνίζεται η Ίντερ φέτος. Θα πρότεινα εδώ τον Οσβάλντο της Ρόμα.



Μπαρτσελόνα

Τέρμα: Εδώ ισχύει ότι με τον Ρέινα στη Λίβερπουλ. Ίσως σε χειρότερη έκδοση. Ο Βαλντές έβγαλε άλλη μία χρονιά γεμάτη γκέλες, λάθη, γκάφες, αστάθεια, αμφισβήτηση, άσε που είναι και φευγάτος. Θα πρότεινα κι εδώ τον Τερ Στέγκεν της Γκλάντμπαχ, αλλά και επίσης τον Ρουί Πατρίτσιο της Σπόρτινγκ και τον Μαρκέτι της Λάτσιο.

Κεντρικό αμυντικό: Το φωνάζουμε από πέρυσι. Ο Πουγιόλ δεν μπορεί να βγάλει πολλά 90λεπτα λόγω ηλικίας. Ο Πικέ είναι μία κρύο μία ζέστη. Οι Μασεράνο-Σονγκ δεν είναι στόπερ, είναι κατανάγκην σε αυτή τη θέση. Οι μικροί δεν είναι τίποτα το ιδαίτερο σε αυτή τη θέση. Θέλετε τη γνώμη μου; Χούμελς.



Ρεάλ

Δεξί μπακ: Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η κατάσταση με τον Αρμπελόα. Βλέπω τους οπαδούς της Ρεάλ να εξοργίζονται και να ωρύονται, επιτέλους να βγει αυτός ο παίκτης από την 11αδα. Και με το δίκιο τους. Είναι απλά λίγος. Θα πρότεινα εδώ τον Πίστσεκ της Ντόρτμουντ. Βέβαια, αν δεν θέλουν οι διοικούντες της Ρεάλ να ξοδέψουν λεφτά, θα μπορούσαν να επαναφέρουν τον Ράμος δεξιά και να χρησιμοποιούν δίδυμο στόπερ Πέπε-Βαράν. Αλλά προσωπικά θα προτιμούσα να πάει εκεί ένας πρωτοκλασάτος δεξιός μπακ και να παραμείνει ο Ράμος στόπερ.



Ατλέτικο

10άρι: Το κενό του Ντιέγκο τη φετινή σεζόν είναι εμφανέστατο. Λείπει ο οργανωτής που θα πάρει τη μπάλα στο κέντρο, θα την κουβαλήσει, και θα μοιράσει κάθετες στους Αρντά-Αντριάν-Φαλκάο. Πολύ καλή επιλογή θα ήταν η... επιστροφή του Ντιέγκο, δεν κάνω πλάκα, αλλά και ο Αρσάβιν που δεν μπορεί άλλο στην Άρσεναλ.



Μπάγερν

Κεντρικό αμυντικό: Καλό λαχείο ο Ντάντε, ποιοτικός ο Μπόατενγκ, ψυχάρα ο Μπαντστούμπερ, αλλά χρειάζεται και ένας στόπερ παγκόσμιας κλάσηςπ ου θα ηγηθεί της άμυνας σε αυτήν την προσπάθεια που κάνει η Μπάγερν ώστε να χτίσει μία νέα δυναστεία στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Εξαιρετικότατη επιλογή θα 'ταν αυτή του Κομπανί της Σίτι ή του Ρανόκια της Ίντερ. Είπαμε, παγκόσμιας κλάσης θέλει, άρα και μία υπέρβαση.



Ντόρτμουντ

Μπακ: Υπάρχουν μόνο δύο διαθέσιμα πλάγια μπακ στη Ντόρτμουντ (Πίστσεκ-Σμέλτσερ), άρα χρειάζεται και κάποια κάλυψη που θα παίξει 10-15 ματς το χρόνο, μιας και η Ντόρτμουντ καλείται από 'δω και πέρα και για τα επόμενα χρόνια να δίνει τουλάχιστον 50 ματς. Φατναστική λύση ο Σαντόν της Νιούκαστλ, που παίζει με άνεση και στις δύο πλευρές.

Φορ (αν φύγει ο Λεβαντόφσκι): Εδώ δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ο Τζάκσον Μαρτίνεζ της Πόρτο είναι με διαφορά η καλύτερη περίπτωση και θα έκανε παπάδες, ίσως είχε πιο πετυχημένη πορεία και από τον Λέβα (επαναλαμβάνω, ΑΝ φύγει).

3 σχόλια:

  1. Τον Ρανόκια τι να τον κάνει η Μπάγερν ; ; ; Να πλένει τα ρούχα του Μπαντστούμπερ και του Ντάντε ; ; ; Το παιδί δεν είναι για Μπάγερν. Είναι για μία ομάδα μικρομεσαία της Ιταλίας.

    Η Μπάρτσα, νομίζω έχει κλείσει τον Τερ Στέγκεν της Γκλάντμπαχ. Άλλο κι αυτό. Τόσοι έμπειροι και βασικοί υπάρχουν πάει και κλείνει τον Τερ Στέγκεν...

    Η Ρεάλ, έτσι πως την βλέπω θέλει έναν τερματοφύλακα ενδεκαδάτο, ένα αριστερό μπακ ενδεκαδάτο (πχ Μπέϊνς), ένα αμυντικό χαφ ενδεκαδάτο που να ξεκουράζει τους Αλόνσο-Κχεντίρα και γιατί όχι ένα φορ (Ιγκουαϊν και Μπενζεμά είναι πεσμένοι).

    Καλά, Ίντερ και Μίλαν θέλουν γενική ανακαίνιση. Τι να πρωτοπόυμε... ; ; ; Αλλά έτσι θα είναι λόγω οικονομικών.

    Η Γιούβε, έχει κοπμλέ ομάδα. Όντως, ο Πελούσο δεν είναι το παληκάρι για Γιούβε αλλά το καλό έρχεται από το γεγονός ότι είναι από τους παίκτες που μέσα από την προσωπική τους δουλειά βελτιώνονται. Και αυτό τις περισσότερες φορές είναι πιο χρήσιμο από το να έχεις ένα φυσικό ταλέντο και να αφήνεται...

    Οπότε, ισοσκελίζει την έλλειψη ταλέντου με σκληρή δουλειά και συνεχή βελτίωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ρανοκια μια χαρα ειναι. Ειναι ο καλυτερος που θα μπορουσε να παει στη Μπαγερν, διοτι ειναι πολλοι πρωτοκλασατοι που ομως παιζουν σε αλλες μεγαλες ομαδες. Αν παει ας πουμε ο Χουμλς θα ειναι ιδανικο, αλλα παιζει στην αμεση ανταγωνιστρια Ντροτμουντ, η ο Κιελινι παιζει στην ανταγωνιστρια για Τσου Λου Γιουβε! Ελπιζω να με καταλαβαινες πως το λεω.

    Δε νομιζω να τον εχει κλεισει τον Τερ Στεγκεν. Παντως οντως θα ηταν κακη επιλογη.

    Τον τερμα τι να τον κανει, με Κασιγιας και Λοπεζ; Τον αριστερο μπακ τι να τον κανει, με Μαρσελο και Κοεντραο; Αμυντικο χαφ εχει δανεικο τον Εσιεν, και μαλλον θα τον κρατησει διοτι ο Αμπραμοβιτς δεν τον θελει στην Τσελσι. Φορ ισως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον Ρανόκια που τον είδες μια χαρά ρε νικ; ; ; Ο γκαφατσης της Ίντερ είναι... Το παιδί είναι για την Κιέβο Βερόνα ή την Ελλάς αν ανέβει, όχι για Ίντερ και Μπάγερν...

    Δες εδώγ ια Τερ Στέγκεν... http://www.contra.gr/Soccer/Spain/Primera/barcelona/prosumfwno-me-ter-stegken-h-mpartselona.2128272.html

    Και τέλος μεταξύ μας ρε Νικ... Ποιος Κασίγιας πλέον και ποιος Λόπεζ στην Ρεάλ ρε φίλε ; ; ; Ο ένας σκιά του καλού εαυτού του και ο άλλος κατώτερος του αναμενομένου. Και επίσης... Πιστεύεις εσύ οτι ο Κοεντράο ειναι για την Ρεάλ ; ; ; Ή ότι ο Μαρσέλο είναι αριστερό μπακ ; ; ; Πέρα από το γεγονός οτι ο βραζιλιάνος δεν είναι σταθερός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή