Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Μεταγραφικά σενάρια part 1

Αφού το μεσοβδόμαδο στοιχηματικό κουπόνι είναι εντελώς αδιάφορο,αποφάσισα να ασχοληθώ και λίγο με τις πιθανές μεταγραφές συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών  που με τις εμφανίσεις τους κέρδισαν πολλούς θαυμαστές,κυρίως από τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ.

Τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μπαίνουν στην τελική ευθεία σιγά-σιγά και οι ομάδες θα ξέρουν σύντομα σε τι θέση θα τερματίσουν και συνεπώς με τι μπάτζετ θα κινηθούν για μεταγραφές.

Είναι πρακτικά αδύνατο να γράψει κανείς για ΌΛΟΥΣ τους παίκτες που ενδέχεται να πάρουν μεταγραφή,οπότε ξεχωρίζω μερικές περιπτώσεις με βάση τα όσα σενάρια ακούγονται.Φυσικά είναι ακόμα νωρίς για να πούμε πράγματα με βεβαιότητα όσον αφορά το μέλλον των παικτών αυτών,αλλά ας δούμε με μια πρώτη προσέγγιση τι θα ''παιξει'' στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού.




Στο συγκεκριμένο άρθρο θα ασχοληθώ με  επιθετικούς.


 1 : Cavani

Ο επιθετικός της Νάπολι είναι από τους καλύτερους στην θέση του και με τις εμφανίσεις του τα τελευταία 2 χρόνια κυρίως ,αποτελεί ήδη το νούμερο 1 μεταγραφικό στόχο για αρκετές ομάδες.Είναι φορ περιοχής,ωστόσο διαθέτει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση,ο σωματότυπός του επιτρέπει να κερδίζει μονομαχίες τόσο στο ψηλο παιχνίδι όσο και με την μπάλα χαμηλά.
Την περσινή σαιζόν ο ίδιος μαζί με τους Hamsik και Lavezzi ,οδήγησαν την Νάπολι ψηλά.Φέτος συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις και το όνομα του ακούγεται για Αγγλία κυρίως.Η Τσέλσι φαίνεται πως θα κινηθεί για απόκτηση επιθετικού καθώς ο Torres θα αποχωρήσει.Ας μην ξεχνάμε όμως και τη Σίτι,αφού μέχρι στιγμής οι ιδιοκτήτες έδειξαν ότι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οποιοδήποτε ποσό για να αγοράσουν τους παίκτες που θέλουν.
Από την άλλη πλευρά,μερικοί πιστεύουν ότι με την ενδεχόμενη συμμετοχή της Νάπολι στο Champions leage την επόμενη χρονιά,ο Cavani ίσως παραμείνει.
ΠΙΘΑΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ : 45 εκατ.


2 : Falcao

Ο κολομβιανός άσος της Ατλέτικο δεν χρειάζεται συστάσεις,είναι ίσως ο καλύτερος επιθετικός στην Ισπανία (ο Messi και ο  Ronaldo ΔΕΝ είναι σέντερ φορ,είναι περιφερειακοί παίκτες,οπότε δεν τίθεται θέμα σύγκρισης). Σκοράρει με κάθε πιθανό τρόπο,είναι ένα πραγματικό τάνκ μέσα στον αγωνιστικό χώρο,η παρουσία του οδηγεί (μέχρι στιγμής) την Ατλέτικο στην 3η θέση στην Ισπανία.
Ήδη η Τσέλσι προσπάθησε ανεπιτυχώς να τον εντάξει  στο δυναμικό της 2 φορές και το καλοκαίρι ίσως να τριτώσουν οι προσπάθειες με το όνομα του νεαρού τερματοφύλακα Courtois  να συμπεριλαμβάνεται στα σενάρια της μεταγραφής.Η Ρεάλ επίσης δείχνει διατεθειμένη να κινηθεί για την απόκτηση του,θυσιάζοντας τον Higuain.
ΠΙΘΑΝΟ ΚΟΣΤΟΣ : 50 εκατ.


3 : Schurrle

Ο νεαρός επιθετικός της Λεβερκούζεν στα 22 του χρόνια θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Γερμανία.Μπορεί να αγωνιστεί ως σέντερ φορ αλλά και ως πλάγιος επιθετικός η και 10αρι.Είναι ταχύτατος με πολύ καλή ντρίπλα και τεχνικό σουτ.Το όνομά του ακούστηκε ήδη για Άρσεναλ,Τότεναμ,Βαλένθια αλλά και Γιουβέντους και Ίντερ.
Όπως έχει δηλώσει δια στόματος του μάνατζερ του : ''αν έρθει μια πρόταση που θα συμφέρει την ομάδα,θα την εξετάσω''.
ΠΙΘΑΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ : 20-25 εκατ.


4 : Negredo

Ο 27χρονος Ισπανός φόρ της Σεβίλλης ξεχωρίζει παρά την μέτρια παρουσία και τα σκαμπανεβάσματα που παρουσιάζει στα παιχνίδια της η ομάδα του.Μπορεί να μην αποτελεί την μεταγραφή ''αεροδρομίου'',αλλά το σίγουρο είναι πως πρόκειται για παίκτη που θα θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω και να αγωνιστεί σε μια καλύτερη ομάδα.Φορ περιοχής με πολύ καλές τοποθετήσεις στην αντίπαλη περιοχή,κάτι σαν το Mario Gomez δηλαδή.Η Μπενφίκα ενδιαφέρεται για την απόκτησή του,ενώ επίσης ενδιαφέρον έχει εκφράσει η Νάπολι (είτε για να πλαισιώσει τον Cavani,είτε για να καλύψει την ενδεχόμενη αποχώρησή του).Η Ίντερ θα θέλει να ενισχύσει την επιθετική της γραμμή,αφού έχει μεγάλα προβλήματα όταν δεν αγωνίζεται ο Milito (ο οποίος είναι και 33 χρονών).
ΠΙΘΑΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ : κοντά στα 10 εκατ.


5 : Jovetic

Μεγάλο ταλέντο,με φοβερή εξέλιξη τα τελευταία χρόνια,έχει απασχολήσει πολλές ομάδες με τις ικανότητές του τόσο στην δημιουργία,όσο και στο σκοράρισμα.Αγωνίζεται ώς κεντρικός επιθετικός και ως 10αρι (θέση που του ταιριάζει πιο πολύ).Δύσκολα θα παραμείνει στην Φιορεντίνα και την επόμενη σαιζόν,ακόμα και αν η ομάδα προκριθεί για ευρωπαϊκή διοργάνωση.Μεταξύ των πιθανών μνηστήρων είναι οι : Τσέλσι, Τότεναμ, Σίτι, Ίντερ,Ατλέτικο Μαδρίτης και Ζενίτ.
ΠΙΘΑΝΟ ΚΟΣΤΟΣ  ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ :25 εκατ.


6 : Lewandowski

Ένας από τους λόγους που η Ντόρτμουντ κατέκτησε το πρωτάθλημα (και κύπελλο) πέρσι στην Γερμανία ήταν η άριστη επιθετική της λειτουργία,πράγμα στο οποίο συνέβαλλε τα μέγιστα ο  Πολωνός φορ.Έχει εξελιχθεί σε ένα από τα top ονόματα στην Γερμανία και είδε τις μετοχές του να εκτοξεύονται.Η Σίτι έχει εκφράσει ενδιαφέρον (τι περίεργο!!!),ενώ το καλοκαίρι είχε μπει στο κόλπο και η Γιουνάιτεντ.Απομένει να δούμε τι θα γίνει στους επόμενους μήνες.
ΠΙΘΑΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ : 25-30 εκατ.


7 : Osvaldo

Από τις εκπλήξεις του πρωταθλήματος,ο νεοαποκτηθείς φορ της Ρόμα που κάνει μια καλή χρονιά σκοράροντας αρκετά γκολ.Τελευταία βέβαια είναι λίγο ντεφορμέ αλλά αυτό δεν μειώνει τα όσα έδειξε μέχρι τώρα.Ακούγεται ότι δεν τα πάει καλά με τον προπονητή του και ότι αυτό θα τον ωθήσει στην έξοδο το καλοκαίρι.
Και αυτός μπορεί να μην αποτελεί κάποιο από τα ''πρώτα'' ονόματα,αλλά σίγουρα αν βγει στο σφυρί δεν θα αφήσει ασυγκίνητους όσους αναζητούν επιθετικό.
ΠΙΘΑΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ : 10-15εκατ το πολύ.


8 : Hulk

Το καλοκαίρι η Ζενίτ δαπάνησε ένα τεράστιο ποσό για να τον φέρει στην Ρωσία.Οι σχέσεις του με τον προπονητή και τους συμπαίκτες του δέν ξεκίνησαν ιδανικά και το χειμώνα βρέθηκε προ της εξόδου.Η ποιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη, ο βραζιλιάνος αγωνίζεται είτε στην κορυφή της επίθεσης είτε στα άκρα και στο ''οπλοστάσιό'' του έχει ταχύτητα,ντρίπλα και φοβερό σουτ.Αν το καλοκαίρι αποχωρήσει,είναι βέβαιο πως θα γίνει ''σφαγή'' για την υπογραφή του.
ΠΙΘΑΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ : όχι φθηνά...πιστεύω δέν θα παραχωρηθεί για λιγότερο από 30 εκατ.


9 : Michu

Η αποκάλυψη της Σουόνσι φέτος,ο Ισπανός επιθετικός που αποκτήθηκε από τα ''αζήτητα'' σκοράρει ακατάπαυστα στην Αγγλία και είναι ένας από τους λόγους που η ομάδα του κάνει την πιο πετυχημένη πορεία της (κατέκτησε και το carling cup). Έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις του δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία και δέν είναι λίγες οι ομάδες που θα ενδιαφερθούν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.Ήδη η Τότεναμ έχει εκφράσει ενδιαφέρον ενώ δεν αποκλείεται στο κόλπο να μπουν και άλλες Αγγλικές ομάδες.Από Ιταλία έχει ακουστεί κάτι για Λάτσιο.
ΠΙΘΑΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ : ας πούμε κοντά στα 15 εκατ. (οι Άγγλοι δεν πουλάνε φθηνά).


10 : Damiao

Δέν έχει γίνει ευρέως γνωστός (ακόμα) ωστόσο παίζει πλέον στην εθνική Βραζιλίας και το καλοκαίρι κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει το μεγάλο βήμα με μια μεταγραφή στην Ευρώπη.Στα 23 του χρόνια και με ύψος 1,89 αποτελεί φόρ περιοχής ,ενώ το μόνο του μειονέκτημα είναι η ταχύτητά του.Πιθανός προορισμός του η Αγγλία και η Ιταλία.
ΠΙΘΑΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ : κοστολογείται στα 25-30 από την ομάδα του,αλλά πιστεύω η τιμή του θα είναι στα 20 το πολύ.

6 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία η αναφορά σου Γιώργο.

    Όντως, για τους περισσότερους από αυτούς τους επιθετικούς θα γίνει "σφαγή" όπως λες.

    Πισετύω, ότι πιθανότερος προορισμός για τους περισσότερους είναι η Βρετανία. Τουλάχιστον για το πιο "καυτά" ονόματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ετσι πιστευω κ εγω,καποιος απο αυτους θα παει τσελσι σιγουρα,αλλα και η τοτεναμ και η λιβερπουλ μπορει να κινηθουν για παικτες...το σιγουρο ειναι οτι το καλοκαιρι αυτο θα πεσουν αρκετα λεφτα (ξανα)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο το θέμα του άρθρου, Γιώργο. Θα προσπαθήσω να μην κουράσω, λέγοντας που ΘΕΛΩ να πάει ο καθένας αιτιολογώντας την άποψή μου.

    Καβάνι - Σίτι, διότι με τη φυγή του Μπαλοτέλι και με την δεδομένη του Τζέκο, ξεμένει από σέντερ φορ πλην του Τέβεζ που δεν τον λες και καθαρό.

    Φαλκάο - Τσέλσι για να κατακτήσει Τσου Λου.

    Σίρλε - Στην Ίντερ για να δυναμώσουν μεσοεπιθετικά και να διεκδικήσουν με αξιώσεις κάτι τη νέα περίοδο.

    Νεγρέδο - Στη Νάπολι για αντικαταστάτης του Καβάνι.

    Γιόβετιτς - Γιούβε. Σκεφτείτε τριπλέτα μπροστά Γιόβετιτς-Τζιοβίνκο-Γιορέντε. Τι παπάδες έχουν να κάνουν!

    Λεβαντόφσκι - Στη Γιουνάιτεντ θα ήταν περιττός. Μόνο Σίτι αν είναι να φύγει, αλλά μόνο αν δεν πάει ο Καβάνι που αναφέρω παραπάνω. Αλλιώς, ας μείνει στη Ντόρτμουντ ώστε να μπορέσει να διατηρήσει και την ομάδα αλλά και το πρωτάθλημα σε ψηλά επίπεδα.

    Οσβάλντο - Θα ταίριαζε στην Ίντερ πάρα πολύ πιστεύω.

    Χουλκ - Να πω κάτι που σε πολλούς θα φανεί παράξενο; Θα ήθελα να τον δω στη Ρεάλ!

    Μίτσου - ΜΕΙΝΕ ΣΤΗ ΣΟΥΟΝΣΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΙΔΩΛΟ!

    Νταμιάο - Καλή επιλογή θα ήταν η Άρσεναλ, που χρειάζεται φορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πανω κατω συμφωνω,χουλκ στην ρεαλ δυσκολα γιατι ποιος θα φυγει? τωρα πιστευω η σιτυ και η τσελσι θα παρουν απο εναν (τουλαχιστον)απο τους παραπανω...μ αρεσει επισης που συμφωνεις για νεγρεδο,ειναι παικτης αδικημενος αφου η σεβιλλη δεν παει καλα στην ισπανια...

      Διαγραφή
  4. Στη Ρεαλ, θα μπορουσε να παιξει σε συστημα καπως σαν 4-1-4-1, διπλα στον Οζιλ, πισω απο τον Μπενζεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ισως ναι,αλλα πρωτα πρεπει να αποχωρησουν μερικοι παικτες απο την ρεαλ (κακα-σαχιν-ντιαρα) γτ αυτη τη στιγμη αμα σκεφτεις και τους δανεικους πραγματικα δεν χωρανε αλλοι παικτες στο ροστερ
      στα επομενα αρθρα που θα γραψω θα αναφερθω και στα''μαυρα προβατα'' που αποχωρουν λογω κακων εμφανισεων,αλλα πρωτα εχω να γραψω για μεσους και για αμυντικους (πολυ δουλεια :P )

      Διαγραφή