Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Nick: Οι κληρώσεις των προημιτελικών σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ

Καλησπέρα σε όλους. Την Παρασκευή το μεσημέρι διεξήχθη η κλήρωση για τα προημιτελικά των δύο μεγάλων Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Παρακάτω θα δούμε ένα ένα τα ζευγάρια που προέκυψαν και θα κάνουμε τις αναλύσεις και τις προβλέψεις μας.



Τσάμπιονς Λιγκ

Μάλαγα-Ντόρτμουντ: Ίσως, λόγω ονομάτων και μόνο, να είναι για πολλούς το πιο αδιάφορο ζευγάρι. Όμως, είμαι σίγουρος πως τα δύο παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων θα διδάξουν ποδόσφαιρο, η καθεμιά με τον τρόπο της. Από πρόβλεψη, η Ντόρτμουντ έχει δώσει σχεδόν όλο το βάρος στο Τσου Λου και μάλλον αυτή θα περάσει, η Μάλαγα έφτασε στο ταβάνι της.

Ρεάλ-Γαλατάσαράι: Η αναβαθμισμένη έκδοση του Γιουβέντους-Σέλτικ των 16. Υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, που κατά 80% θα περάσει. Φυσικά για τη Ρεάλ μιλάω. Επειδή όμως με τη φετινή Ρεάλ όλα είναι πιθάνα και ποτέ μη λες ποτέ, ίσως να γίνει η έκπληξη, τώρα που η Γαλατά έχει ενισχυθεί με Ντρογκμπά-Σνάιντερ, κλπ. Παρόλα αυτά, ποντάρω Ρεάλ.

Παρί-Μπαρτσελόνα: Η Παρί με την πρώτη χρονιά που έριξε ΠΟΛΛΑ λεφτά για μεταγραφές και με τον Ιμπραήμοβιτς στο πικ της καριέρας του, έχει δικαιώσει τις προσδοκίες και έφτασε ψηλά στο Τσου Λου, ενώ είναι πρώτη στη Γαλλία. Από την άλλη, η Μπάρτσα πέρασε τη Μίλαν με επιβλητική εμφάνιση στον επαναληπτικό, δείχνοντας το πόσο ομαδάρα δίκαια θεωρείται από όλους. Μπαρτσελόνα δαγκωτό εδώ, η Παρί ίσως πάει ψηλότερα του χρόνου, αλλά φέτος με τίποτα.

Μπάγερν-Γιουβέντους: Το καλύτερο ζευγάρι με διαφορά. Θα μπορούσε να είναι τελικός, μιας και είναι τα 2 από τα 4 φαβορί για την κατάκτηση. Σίγουρα θα δούμε την αποθέωση του αθλήματος και στα δύο παιχνίδια. Σκεφτείτε μονομαχίες Γκόμεζ-Κιελίνι, Μίλερ-Μπαρτσάλι, Πίρλο-Σβάινι, Βιντάλ-Μαρτίνεζ, Τζιοβίνκο-Λαμ, Βούτσινιτς-Ντάντε, κλπ. Δεν μπορώ να περιμένω! Από πρόβλεψη, λέω Μπάγερν που κατά τη γνώμη μου φέτος θα το σηκώσει.



Γιουρόπα Λιγκ

Τσέλσι-Ρουμπίν Καζάν: Η Τσέλσι πέρασε με τα χίλια ζόρια από τη Στεάουα, δείχνοντας ότι φέτος δεν είναι σίγουρη για τίποτα. Από την άλλη, η Ρουμπίν πέρασε στην παράταση από τη Λεβάντε. Ξεκάθαρο φαβορί η Τσέλσι.

Νιούκαστλ-Μπενφίκα: Πολύ αμφίρροπο ζευγάρι, με δύο ομάδες που έχουν δώσει πολύ βάση στο Γιουρόπα Λιγκ. Η Νιούκαστλ πέρασε στο 90' από την Ανζί και η Μπενφίκα, που είναι το μεγάλο φαβορί φέτος μαζί με την Τότεναμ, πέρασε από τη Μπορντό σχετικά εύκολα. Ποντάρω Μπενφίκα.

Τότεναμ-Βασιλεία: Η Τότεναμ, έπειτα από έναν επεισοδιακό επεναληπτικό, κατάφερε και πέρασε με γκο λστην παράταση από την Ίντερ, ενώ η Βασιλεία απέκλεισε τη Ζενίτ. Η ομαδάρα μου, είναι σε μεγάλη φόρμα και δείχνει ότι έτσι θα πάει ως το τέλος, και ίσως το κατακτήσει, και λογικά θα περάσει και από αυτό το ζευγάρι. Τότεναμ είμαι εννοείται.

Λάτσιο-Φενέρμπαχτσέ: Η έτερη ομαδάρα μου, που έχω τη χαρά να τη βλέπω και αυτή στους 8, έπεσε στο σπουδαιότερο ζευγάρι των 8. Πάρα πολύ αμφίρροπο. Η Λάτσιο πέρασε πανεύκολα από τη Σοτυτγάρδη, ενώ η Φενέρ με σχετική δυσκολία από την Πλζεν. Θα γίνουν δύο ματσάρες εδώ, μιας και οι δύο ομάδες παίζουν ανοιχτά, και πιστεύω πως μπορεί να περάσει η Λατσιάρα μου.



Προβλέψεις

Τσάμπιονς: Ντόρτμουντ-Ρεάλ-Μπαρτσελόνα-Μπάγερν
Γιουρόπα: Τσέλσι-Μπενφίκα-Τότεναμ-Λάτσιο



Ημερομηνίες

Τσάμπιονς: 2-3 Απριλίου οι πρώτοι αγώνες, 9-10 οι επαναληπτικοί, 12 Απριλίου η κλήρωση για τα ημιτελικά.
Γιουρόπα: 4 Απριλίου οι πρώτοι αγώνες, 11 οι επαναληπτικοί, 12 Απριλίου η κλήρωση για τα ημιτελικά.

2 σχόλια:

  1. Προσωπικά ήθελα "εμφύλιους"... Αλλά δεν ήρθε ούτε ένας...

    Στο Europa όλα είναι πιθανά. Είναι περισσότερο απρόβλεπτη διοργάνωση. Δηλαδή, ακόμα και η Φενέρ να φτάσει τελικό ή η Νιουκάστλ δεν θα προξενήσει έκπληξη...

    Το Champions League, έχει θεωρητικά φαβορί. Αλλα, όπως αποδυκνύεται στην πράξη είναι κυρίως θεωρητικά. Σ' αυτό το στάδιο δεν μπορεί αν υποτιμηθεί καμία ομάδα. ΌΛες είναι υψηλού επιπέδου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Jim, το Γιουροπα, και παλαιοτερα το ΟΥΕΦΑ, ειναι απο τη φυση του τελειως απροβλεπτη διοργανωση και σε καμια περιπτωση δεν μπορεις να προβλεψεις τιποτα. Περυσι ποσοι περιμεναν ας πουμε τη Μπιλμπαο να αποκλεισει τη Μαν Γιουν; Και αυτο την κανει συναρπαστικη.

    Εχεις δικιο, οτι καμια ομαδα δεν ειναι περασμενη απο τωρα. Βλεπω πολλους να εχουν ξεγραμμενες τη Γαλατα η την Παρι, αποκλειοντας οποιαδηποτε εκπληξη. Παντως, και το Τσου Λου μας εχει προσφερει αφθονες εκπληξεις. Εμεις παμε με τα ''φαβορι'' κι οτι γινει.

    Εγω εμφυλιο θελω πιο μετα. Ημιτελικο-τελικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή