Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Premier League: Match Preview 09-10/03/2013

Καλησπέρα και Καλό ΣΚ, (έστω και με καθυστέρηση). Λόγω δουλειάς δεν μπορούσα να γράψω νωρίτερα αλλά δε χάσαμε τίποτα ιδιαίτερο, αφού οι επιλογές μας είναι κυρίως αυριανές. Το πρόγραμμα της Premier League περιλαμβάνει κάποια παιχνίδια, ενώ μερικά έχoυν αναβληθεί αφού ταυτόχρονα παίζονται και παιχνίδια για το FA Cup. 
.
.
To πιο αμφίρροπο παιχνίδι και αυτό που μαγνητίζει τα βλέμματα θα είναι το Liverpool - Tottenham, δύο ομάδες που βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση τελευταία. Πολλές επιλογές δεν έχουμε αφού όπως τονίσαμε δε διεξάγεται φουλ αγωνιστική, οπότε πάμε να αναλύσουμε τα παιχνίδια με τα οποία θα ασχοληθούμε. 

Σάββατο 09/03/13
15:00 Norwich - Southampton
          QPR - Sutherland
          Reading - Aston Villa
          West Brom - Swansea

Κυριακή 10/03/2013
14:00 Millwall - Blackburn (FA Cup)
17:00 Newcastle - Stoke City
18:00 Liverpool - Tottenham
18:30 Manchester Utd - Chelsea (FA Cup)


Επιλογές - Ποντάρισμα

  • Liverpool - Tottenham 2 (με απόδοση 3.65)
  • Manchester Utd - Chelsea 1 (με απόδοση 1.70)
Δυάδα ρίσκου καθώς περιλαμβάνει ένα outsider (που για μένα δεν είναι) και έναν αγώνα κυπέλλου, οπότε συντηρητικό ποντάρισμα 16.50 €. 

Συνολική Απόδοση: 6.205 x 16.50 € = 102.40 €

Οπότε το υπόλοιπο της μπάγκας θα είναι: 855.00 €.


Ανάλυση Σκεπτικού
Ναι συμφωνώ ότι η Liverpool είναι ανεβασμένη στα τελευταία παιχνίδια. Συμφωνώ ότι η επιστροφή του Lucas έχει ανεβάσει ένα επίπεδο την ομάδα αφού δίνεται η δυνατότητα στον Gerard να κάνει παιχνίδι. Γνωρίζω ότι θα έχει ετοιμοπόλεμο και τον Daniel Sturridge αλλά και τον άρτια αφιχθέντα Coutinho (που αρχίζει να αποδίδει καλά). Αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω την εκπληκτική κατάσταση της Tottenham. Δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο σκεπτικό δόθηκε ως outsider η ομάδα και δεν είναι μοιρασμένο το ποσοστό.

Οι Spurs μου αρέσουν τελευταία γιατί δείχνουν σημάδια ΟΜΑΔΑΣ. Πολύ δεμένο σύνολο τόσο αμυντικά αλλά και επιθετικά έχουν το πλεονέκτημα να διαθέτουν έναν παίκτη που τα κάνει όλα: Gareth Bale. Και μπορεί όλοι οι αντίπαλοι προπονητές να το γνωρίζουν και να τον κλείνουν με διάφορα τεχνάσματα, εκείνος όμως καταφέρνει και βρίσκει τον τρόπο να σκοράρει.

Πλέον έχουμε και τον Adebayor και τον Defoe ετοιμοπόλεμους, οπότε υπάρχουν λύσεις. Πιστεύω ότι σίγουρα η ομάδα θα σκοράρει. Δε θα χάσει αρκεί να κρατήσει στην πίεση που θα ασκήσει η Liverpool
με Suarez και Sturridge.

Στατιστικά - Προϊστορία

  • Οι Spurs έχουν κερδίσει στα 4 από τα τελευταία 5 παιχνίδια απέναντι στην Liverpool. 
  • Τον Μάιο του 2011 κέρδισαν με 0-2 στο Anfield, η οποία όμως είναι η μοναδική τους νίκη στα τελευταία 18 παιχνίδια!
  • Η Liverpool έχει σκοράρει 22 φορές από την αρχή του 2013, πιο πολύ από κάθε άλλη ομάδα της Premier. 
  • O Suarez είναι ο 3ος παίκτης της Liverpool που έχει κατορθώσει να σκοράρει πάνω από 20 γκολ στο πρωτάθλημα ακολουθώντας τα χνάρια των Robbie Fowler και Fernando Torres. 
  • Oι Spurs είναι αήττητοι στα τελευταία 12 παιχνίδια. Το ρεκόρ τους είναι 14 παιχνίδια (Νοέμβριος 1984 - Μάρτιος 1985). 
  • 7 γκολ στα τελευταία 5 παιχνίδια για τον Gareth Bale. 
  • Aν ο Ουαλός σκοράρει και πάλι αύριο θα είναι ο πρώτος τους παίκτης που σκοράρει συνεχόμενα σε 6 αγωνιστικές. 
Δε θα σχολιάσω ιδιαίτερα το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ποντάρω καθαρά στον πληγωμένο εγωϊσμό της Utd. Όλη την εβδομάδα ο αγγλικός τύπος ασχολούνταν με τη διαιτησία του Τούρκου διαιτητή απέναντι στην Real Madrid. O Sir Alex θα θέλει όσο τίποτα να προκριθεί προκειμένου να επαναφέρει την ηρεμία στα αποδυτήρια και στους φιλάθλους. Αν είχε προκριθεί προσωπικά δε θα ασχολούμουν με το κύπελλο, αλλά τώρα αποκτάει άλλο ενδιαφέρον. 

Από την άλλη ο Benitez θέλει όσο τίποτα μια διάκριση μέσω κυπέλλου αφού δεν του έχει μείνει άλλο τίποτα. Με τον τρόπο αυτό θα βουλώσει και τα στόματα των οπαδών που τον γιουχάρουν. Αλλά ήταν άτυχη που έπεσε πάνω στην "αδικία" της Utd στο Ch. League. 

Πιθανόν να έχουμε επανεμφάνιση στη βασική 11άδα του Wayne Rooney που θέλει να αποδείξει πράγματα στον προπονητή του. 

3 σχόλια:

  1. Βαρδάρη, συμφωνώ απόλυτα με Τότεναμ...

    Μου αρέσει και μένα το διπλό...

    Η απόδοση του είναι εξωπραγματική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνω με τοτεναμ,αλλα για Τσελσι πιστευω Χ2 (ειμαι φανατικος φαν της Τσελσι γ αυτο και ειμαι τοσο αισιοδοξος).... :P

    στην τελικη βλεποντας το αντικειμενικα και εγω ετσι θα τα εβαζα,η Τσελσι δν βλεπεται τελευταια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και τα δύο ματς παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον! Για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή