Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Μεταγραφικές σκέψεις (Part 1)

Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα, αποφάσισα να κάνω ένα άρθρο για τις μεταγραφές του καλοκαιριού. Πιο συγκεκριμένα, για το τι μεταγραφές (σε ποιες θέσεις) πρέπει να κάνουν οι μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Συνοπτικά, λίγα λόγια για την κάθε ομάδα (και θέση), και προτείνω και λύσεις που θα ταίριαζαν στην εκάστοτε ομάδα.



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Αμυντικό χαφ: Οι Σκόουλς-Γκιγκς πλέον λόγω ηλικίας έχουν περισσότερο εγκεφαλικό ρόλο. Τους Φλέτσερ-Κάρικ τους έχουν πάρει τα χρόνια και δεν μπορούν να βγάλουν 40 90λεπτα τη χρονιά. Ο νεαρός Κλέβερλι είναι ο μόνος που μπορεί να θεωρηθεί βασικός και αναντικατάστατος, ωστόσο χρειάζεται ένα καλό πλαισίωμα δίπλα του, πιο αμυντικογενές. Καλή λύση θα ήταν ο Σβεν Μπέντερ της Ντόρτμουντ.

Αριστερό εξτρέμ: Ο Γιανγκ έδειξε ότι δεν μπορεί να σταθεί σε επίπεδο Γιουνάιτεντ, ενώ ο Νάνι είναι φευγάτος, και τραυματίζεται συχνά, επίσης. Επειγόντως ένα καλό αριστερό εξτρέμ για την ομάδα, θα πρότεινα τον Αρντά Τουράν της Ατλέτικο.



Τσέλσι

Αμυντικό χαφ: Ο Εσιέν από ότι φαίνεται δεν θα έχει θέση στην ομάδα, ο Ρομέου είναι μικρός ακόμα και ευπαθής στους τραυματισμούς, ο Λάμπαρντ δε μπορεί να παίξει το ρόλο του 6αριού, οπότε μας έμεινε μόνο ο Μίκελ, ο οποίος θεωρώ πως δεν κάνει για ομάδα με πολύ υψηλούς στόχους, όπως η Τσέλσι. Θα πρότεινα τον Φελαϊνί της Έβερτον, που θα έδενε τέλεια με τον Λάμπαρντ στο κέντρο.

Φορ: Ο Τόρες όπως όλα δείχνουν, θα φύγει. Αλλά και να μη φύγει, έχει πλέον αποτύχει παντελώς στην Τσέλσι, ειδικά φέτος που είχε τη μεγάλη ευκαιρία. Έτσι, μένει μόνος του ο Μπα. Πιστεύω πως είναι καλός, αλλά πρέπει να πλαισιωθεί από έναν ισάξιο φορ, ίσως και καλύτερο, για να υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Θα πρότεινα Φαλκάο.



Μάντσεστερ Σίτι

Αμυντικό χαφ: Άλλη μία Αγγλική ομάδα που χρειάζεται αμυντικό χαφ. Όλα τα χρόνια χρειάζονταν, ενώ ένας λόγος παραπάνω είναι η διαφαινόμενη φυγή του Τουρέ, καθώς την αφήνει χωρίς καθαρό αμυντικό χαφ. Καλή λύση, θα ήταν ο Τιοτέ της Νιούκαστλ.

Φορ: Ο Μπαλοτέλι έφυγε, ο Τζέκο φεύγει, ο Τέβεζ και ο Αγουέρο δεν είναι κλασικοί φορ. Ποιος θα το φανταζόταν ότι η Σίτι θα είχε έλλειψη φορ; Κι όμως. Η καλύτερη επιλογή δεν θα ήταν άλλη από τον Καβάνι, βεβαίως βεβαίως.



Λίβερπουλ

Τέρμα: Ο Ρέινα τα τελευταία δύο χρόνια είναι απλά τραγικός. Ασταθής, με συχνές γκέλες, έχει πάψει να εμπνέει σιγουριά στην άμυνα της Λίβερπουλ. Εξαιρετική λύση θα ήταν ο Μπέγκοβιτς της Στόουκ από την εγχώρια αγορά, αλλά πολύ καλή και ο Τερ Στέγκεν της Νιούκαστλ, που σε 6-7 χρόνια θα είναι ο καλύτερος του κόσμου πιστεύω.

Κεντρικό αμυντικο: Αποδεδειγμένα οι Άγγερ-Σκρτελ δεν είναι δίδυμο για ομάδα που κοιτάει ψηλά. Στη 1 καλή, θα σου κάνουν 3 κακές εμφανίσεις και είναι από τις αιτίες της κακής πορείας της Λίβερπουλ. Πρέπει να πάρει έναν στόπερ που θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Θα πρότεινα εδώ τον Σούμποτιτς της Ντόρτμουντ ή τον Γουίλιαμς της Σουόνσι από την εγχώρια αγορά.

Φορ: Πολύ θα πείτε μόνο αν φύγει ο Σουάρεζ. ΟΧΙ. Πρέπει να έρθει ένας κλασικός στη Λίβερπουλ για να κάνει δίδυμο με τον Σουάρεζ, ο οποίος είναι περισσότερο στυλ περιφερειακού παρά φορ. Θα επέλεγα τον Μίτσου της Σουόνσι, αυτό το ζωντανό λαχείο, ενώ αν δεν έχουν τα λεφτά που θα τους ζητήσουν οι κύκνοι, καλή επιλογή θα ήταν ο Μπέντεκε της Άστον Βίλα.



Άρσεναλ

Κεντρικό αμυντικό: Αν έλεγα δύο θα με λέγατε πλεονέκτη, οπότε ας αρκεστώ σε έναν που θα πλαισιώσει τον Βερμάλεν. Ο Κοσιελνί, πόσο μάλλον ο Μερτεζάκερ, είναι κινούμενα ανέκδοτα κατά τη γνώμη μου, πού πας ρε Άρσεναλ με αυτούς; Πολύ καλή επιλογή θα 'ταν κι εδώ ο Γουίλιαμς της Σουόνσι, αλλά και ο Ζαγκιέλκα της Έβερτον.

Αμυντικό χαφ: Δεν υπάρχει κλασικό αμυντικό χαφ στην Άρσεναλ, καθώς οι Αρτέτα-Γουίλσιρ-Ράμσι-Κοκλέν είναι... κάτι σαν αμυντικά χαφ. Θέλει έναν νέο Σονγκ ώστε να συμμαζέψει λίγο το κέντρο της ανασταλτικά. Καλή επιλογή και εδώ ο Τιοτέ, όπως και ο Ντιαμέ της Γουέστ Χαμ.

Εξτρέμ: Ο μόνος εξτρέμ που έχει απομείνει στην Άρσεναλ είναι ο Γουόλκοτ, ο οποίος χρησιμοποιείται πλέον ως δεύτερος επιθετικός ή ακόμα και ως κλασικός φορ, κι έτσι αναγκάζονται να παίζουν εξτρέμ παίκτες που δεν είναι εξτρέμ, όπως ο Ποντόλσκι, ο Καθόρλα ή ο Ζερβίνιο. Καλή επιλογή θα ήταν ο Μπεν Αρφά της Νιούκαστλ.



Τότεναμ

Κεντρικό αμυντικό: Υπάρχουν ποιοτικοί στόπερ όπως ο Κόκερ, ο Νόουτον ή ο Ντόουσον, αλλά πρέπει να αποκτηθεί και ένας που θα ανεβάσει επίπεδο καθώς με τους παραπάνω δεν μπορείς να πας για πολύ υψηλούς στόχους, όπως στοχεύουμε στην Τότεναμ. Τις επιλογές τις ανέφερα παραπάνω (Γουίλιαμς, Ζαγκιέλκα), ενώ θα ήθελα να προσθέσω και τον Πάολο Καναβάρο από τη Νάπολι, αν θέλουμε μία ηχηρή κάπως μεταγραφή.

5 σχόλια:

  1. πολυ σωστος σ αυτα που λες, το αρθρο σου δενει γαντι με το προηγουμενο δικο μου (αυτο με τις μεταγραφες)!ανεφερες πολλους παικτες που σκεφτομουν και εγω και συμφωνω μαζι σου...
    για την λιβερπουλ το θεωρω δυσκολο εως απιθανο να κανει καλες μεταγραφες το καλοκαιρι αφου δεν εχει λεφτα, σουμποτιτς και χουμελς θα παιξουν για ολα σχεδον τα μεγαλα αυρωπαικα κλαμπ το καλοκαιρι και αν επιλεξουν να φυγουν δεν βλεπω την λιβερπουλ ως πιθανο προορισμο.
    η αρσεναλ θελει παικτες σε πολλες θεσεις,ο μερτεσακερ ειναι πιο αργος και απο το ριπλει τραγικη επιλογη,ο ζερβινιο ειναι χαλια φετος.
    μην ξεχνας και τον χειτινχα της εβερτον,ειναι καλος αμυντικος!
    πραγματικα παντως συμπληρωσες το προηγουμενο αρθρο μου,εγω μιλαω για παικτες και εσυ για το τι θα αναζητησει η καθε ομαδα ,δενουν αψογα ;)
    keep going ,εχουμε και part 2 να γραψουμε χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχα οντως δενουν ακριβως τα αρθρα μας.
    Ο Μερτεζακερ δεν κανει ουτε για μεσαια ομαδα ελληνικου πρωταθληματος, και δεν υπερβαλλω καθολου. Ο Ζερβινιο πιστευω πως ξερει πολυ μπαλα, απλ αδικει τον εαυτο του.
    Εγω εγραψα αυτες τις μεταγραφες στη Λιβερπουλ αν πραγματικα θελουν να ξαναγινουν μεγαλη ομαδα. Αν θελουν να χαροπαλευουν στις θεσεις 6-7-8, ας μεινουν με αυτους που εχουν, εγω δεν εχω καποιο προβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το θεμα δεν ειναι οτι δεν θελεουν,αλλα οτι δεν μπορουν! το θεμα ειναι οτι με την ντορτμουντ δεν ξερουμε τι θα γινει, αν μεινει πχ λεβαντιφσκι-χουμελς τοτε πιθανο να πειστουν και οι υπολοιποι να παραμεινουν (γκετσε-σουμποτιτς-μπεντνερ)..αν παλι δουμε ενα κυμα φυγης τοτε θα πλουτισει η ντορτμουντ αλλα θα πρεπει να κανει ομαδα απο την αρχη.
    α και για την τσελσι ο εσιεν νομιζω θα μεινει,εκτος αν κανει παλι τις βλακειες του ο ρωσος.τωρα για την γιουναιτεντ γιατι πιστευεις οτι δεν κανει ο γιανκ? ειναι γρηγορος κ εχει καλη τριπλα,ενταξει δεν ειναι και ο παικταρας αλλα ειναι καλη λυση....ο νανι ξερουμε απο το χειμωνα οτι ειναι φευγατος,να δουμε που θα παει το καλοκαιρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιστευω πως ο Αμπραμοβιτς θα κανει τα δικα του (ξερεις, αυτο που δεν θελει 30+ στην ομαδα σου), και ο Εσιεν θα φυγει παλι.
    Ο Γιανγκ ειναι για ομαδα μετριου επιπεδου στην Πρεμιερ. Για πρωταθλητισμο δεν ειναι.
    Για τη Ντορτμουντ, το σκεφτομαι κι εγω, οτι αν φυγουν ολοι οι καλοι, μετα θα μεινουν χωρις αστερια και θα πρεπει ξανα να περιμενουν καποια χρονια για να επιστρεψουν και δεν ξερω ποσο υπομονη θα υπαρξει μετα και τις προσφατες μεγαλες επιτυχιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ιταλός αμυντικός στην Αγγλία ; ; ; Λέω για τον Καναβάρο στην Τότεναμ που λες... Δύσκολα πράγματα. Η Τότεναμ, έχει ταβάνι και αυτό είναι η 4η, άντε με τύχη η 3η θεση. Για παραπάνω πρέπει να "ανοιχτεί". Πάντως για αμυντικό, ο Τζαγιέλκα της Έβερτον (αν και πεσμενος και τραυματίας τελευταία) θα ηταν καλουτσικη επιλογή...

    Η Άρσεναλ, ολόκληρη ιστορία είναι. Αρχίζει από τακτική πρώτα απ' όλα και μετά παει το θέμα σε θέσεις.. Νομίζω, ότι ο Βενγκέρ δεν έχει να τους δώσει κάτι παραπάνω..

    Η Λίβερπουλ, δεν θα βάλει το χέρι βαθειά στην τσέπη λόγω οικονομικών.

    Η Μαν Σίτυ, θέλει ένα καλό ξεσκαρτάρισμα πρώτα απ' όλα.

    Η Μαν Γιουν, έχει τους μηχανισμούς να αναπληρώνει τα κενά της.

    Η Τσέλσι, πρώτα απ' όλα χρειάζεται δύο χαφάρες στον άξονα. Πολυσύνθετους χαφ εννοώ. Ο Λάμπαρντ πολύτιμος αλλά είναι 35 πλεον. Και ο Μίκελ, λίγα πράγματα. Κατα τ' άλλα είναι κομπλέ η ομάδα. Αν θέλει αποκτάει παίκτες για βάθος παγκου, αλλα και πάλι ήδη έχει πολλούς σε σημείο αν τους δίνει δανεικούς.. Πχ Λουκάκου που είναι ο καλύτερος της Γουεστ Μπρομ..

    Όσων αφορά για τους χαφ που έλεγα πιο πάνω, υπάρχουν αρκετοί, οι περισσότεροι ακριβοί. Μπούσκετς, Γιάγια Τουρέ οι πιο ακριβοί. Και μετά έχει κι αλλους... Μαρκίζιο (απο Γιουβε), Μπόρχα Βαλέρο (Φιορε), Ερνάνες (Λατσιο για βαθος παγκου), Σελτσούκ Ινάν (το καλύτερο κεντρικό χαφ όλης της Τουρκίας είναια αυτός). Και για βάθος πάγκου επίσης, ο Ντιαμε της Γουεστ Χαμ.

    Φυσικά, όλα αυτό το ρόστερ με νέους, έμπειρους, παλιους, καινουριους κλπ πρέπει να δουλευτεί από έναν προπονητη και το επιτελείο του που θα μείνει τουλάχιστον από 3 εως 5 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή