Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Premier League: Match Preview 16-17/03/2013

Καλημέρα και Καλό ΣΚ να έχουμε. Σε κρίσιμη καμπή το αγγλικό πρωτάθλημα αφού όσο πλησιάζουμε προς το τέλος το ενδιαφέρον κυρίως εστιάζεται στις ομάδες που έχουν ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο και μάχονται για την είσοδο στην 5άδα (Ευρωπαϊκά Κύπελλα), αλλά και για την αποφυγή του υποβιβασμού. 
.
.
Από όλο το πρόγραμμα αν θα επέλεγα να δω μόνο δύο παιχνίδια αυτά αναμφισβήτητα θα ήταν τα: Everton - Man. City και Aston Villa - QPR. Το πρώτο για το λόγο ότι θα παιχτεί πιστεύω ανοιχτό ποδόσφαιρο, χωρίς σκοπιμότητες, ενώ το δεύτερο επειδή είναι ντέρμπι παραμονής (με αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα κλπ). 
Πάμε να δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 16/03/13
14:45 Everton - Manchester City
17:00 Aston Villa - QPR
          Southampton - Liverpool
          Stoke City - WBA
          Swansea - Arsenal
          Manchester Utd - Reading

Κυριακή 17/03/13
15:30 Sunderland - Norwich
17:00 Tottenham - Fulham
18:00 Chelsea - West Ham Utd
          Wigan - Newcastle

Επιλογές - Ποντάρισμα
  • Everton - Machester City: Over (με απόδοση κοντά στο 1.75)
  • Southampton - Liverpool 2 (με απόδοση κοντά στο 1.90)
Δυάδα λοιπόν με ποντάρισμα 25.00 €. Συνολική απόδοση: 3.325 και πιθανό κέρδος: 83.125 €.

Η μπάγκα μας μετά από το ποντάρισμα πέφτει στα 830.00 €.

Ανάλυση Σκεπτικού
.
Όπως είπα και στον πρόλογο πιστεύω ότι θα γίνει ένα "ανοιχτό" παιχνίδι για αυτό και περιμένω να σημειωθούν αρκετά γκολ. Ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία το παιχνίδι δεν έχει, οπότε λογικά δε θα υπάρξει και σκοπιμότητα. Η Έβερτον τυπικά αγωνίζεται για την είσοδό της στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα αν και δεν έχει ιδιαίτερη τύχη. Η City από την άλλη είναι μόνη δεύτερη, και επίσης τυπικά κυνηγάει την πρώτη συμπολίτισσα Utd.

Η Έβερτον είχε ένα καταστρεπτικό αποτέλεσμα απέναντι στην Wigan την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς έμεινε εκτός τελικού κυπέλλου (με 0-3). Η ομάδα έπαιξε πολύ καλά όλη την χρονιά και πάλευε ακόμη και για την είσοδό της στην Ευρώπη, αλλά λίγο μετά τη μέση του πρωταθλήματος έμεινε από "καύσιμα". Το κυρίως πρόβλημα υπόκειται στο γεγονός ότι δεν υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις, οπότε οι βασικοί δεν ήταν δυνατό να βγάλουν αναίμακτα ολόκληρη την χρονιά - αναπόφευκτα λοιπόν ήρθαν οι "γκέλες"... Πάντως ειδικά για αύριο περιμένω από τους παίκτες και προπονητή αντίδραση για τον αποκλεισμό - σοκ από την Wigan.

Στην αντίπερα όχθη, η City δεν είχε καλή χρονιά, αφού δεν κατάφερε να κάνει το Repeat, ενώ έμεινε και εκτός Ευρωπαϊκών Κυπέλλων σχετικά νωρίς. Μην έχοντας κάποιον άλλον στόχο μέχρι τέλος, πιστεύω ότι απλά θα κυνηγήσει να κερδίσει τις εντυπώσεις, τερματίζοντας όσο το δυνατόν πιο κοντά στην Manchester Utd.

Στατιστικά - Προϊστορία

  • Με μόλις μία νίκη στα τελευταία 7 παιχνίδια κόντρα στην Everton η City (εντός - εκτός), τον Σεπτέμβριο του 2011 (2-0) με τα γκολ των Balotelli και James Milner.
  • 3 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες μετρά η Everton με αντίπαλο την City. 
  • Η ήττα των "Ζαχαρωτών - The Toffees" από την Wigan για το κύπελλο την περασμένη εβδομάδα ήταν μόλις η 2η τους για το φετινό μαραθώνιο (συνολικά 17 παιχνίδια σε Πρωτάθλημα - Κύπελλο)! Η άλλη ήττα από την Chelsea. 
  • 12 ισοπαλίες φέτος για την Everton, τις περισσότερες μαζί με Stoke και Norwich. 
  • Η ομάδα του David Moyes έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ με κεφαλιά (14) από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Premier. 
  • Δύο στα δύο στα τελευταία παιχνίδια για την Man. City, με 0 γκολ παθητικό. 

Θα ποντάρω υπέρ της ομάδας που δεν πίστευα ότι θα κέρδιζε την προηγούμενη εβδομάδα. Η Liverpool λοιπόν ταξιδεύει στο Southampton με σκοπό τη νίκη που θα τη διατηρήσει σε τροχιά Ευρώπης και συνέχειας στο όνειρο. Σημαντικό βέβαιο θα είναι το παιχνίδι και για την Southampton αφού μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτέλεσματα βρίσκεται ανησυχητικά κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού.

Το καλό για την Liverpool είναι ότι ιδιαίτερη πίεση δεν έχει, αφού ο ίδιος ο Brendan Rodgers ποτέ δεν είπε ότι στόχος τους είναι η 4άδα, αλλά το καλό ποδόσφαιρο. Δε θα χρειαστεί να κάνει η ίδια παιχνίδι ενώ και ο αντίπαλος είναι τέτοιος που θα την βοηθήσει στο να παίξει όπως ξέρει, με αντεπιθέσεις. Λογικά την κατοχή θα έχει η Southampton, οπότε δε θα είναι δύσκολο να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους που θα δημιουργηθούν ένας εκ των Coutinho, Suarez ή Sturridge.

Καλή τύχη σε όλους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου