Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Primera Division Στον δρόμο για το τέλος

Στην Primera Division, κατά πολύ μεγάλο ποσοστό εδώ και καιρό, έχει ξεκαθαρίσει η πρωταθλήτρια ομάδα. Η Μπαρτσελόνα, έχει διαφορά δεκατριών πόντων από την δεύτερη Ρεάλ και δεκατεσσάρων πόντων από την τρίτη Ατλέτικο Μαδρίτης. Όπως όλα δείχνουν, αυτές θα είναι και οι πρώτες τρεις ομάδες. Μόνο η δεύτερη θέση, παίζεται ανάμεσα σε Ρεάλ και Ατλέτικο.

Απο κει και πέρα, το ενδιαφέρον στρέφεται στην τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, αλλά και στις υπόλοιπες θέσεις που οδηγούν στο Europa League. Επίσης, η υπόθεση της παραμονής στην Primera Division θα είναι και φέτος ένα θρίλερ μέχρι τέλους.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, έχει ρίξει το βάρος της στο Champions League. Από κει και πέρα, είναι θέμα γοήτρου, γι' αυτήν, η "κατάκτηση" της δεύτερης θέσης στην μάχη με την "μισητή" Ατλέτικο. Η Ατλέτικο, μετά από χρόνια θα αγωνιστεί στους ομίλους του Champions League, καθώς στο πρόσωπο του Diego Simeone βρήκε τον λυτρωτή της. Τεράστιο ενδιαφέρον, θα έχει και μεταξύ τους αναμέτρηση στον τελικό του Copa Del Rey.

Η ομάδα έκπληξη, μέχρι τώρα είναι η Ρεάλ Σοσιεδάδ. Έχει δέκα αγώνες αήττητη. Η τελευταία ήττα των Βάσκων, ήταν στις 6-1-2013 από την Ρεάλ Μαδρίτης. Από τότε μέχρι τώρα, έχει σερί έξι νικών και τεσσάρων ισοπαλιών. Έχοντας, επιθετικό πλουραλισμό (με Κάρλος Βέλα, Αγιρέτσε, Γκριέσμαν και τον αρχηγό Χάβι Πριέτο να κάνει πολύ καλή χρονιά) η ομάδα δείχνει ότι έχει τα φόντα για την έξοδο της στην Ευρώπη. Το θέμα είναι σε ποια διοργάνωση . . . ; ; ;

Βαλένθια και Μάλαγα θα είναι οι ομάδες που θα παλέψουν μέχρι τέλους για την τέταρτη θέση. Και οι δύο ομάδες, δεν πραγματοποιούν καλή χρονιά, καθώς η αγωνιστική αστάθεια είναι το κύριο στοιχείο που της χαρακτηρίζει.  Η Βαλένθια, έχει μεγάλα προβλήματα στην αμυντική της λειτουργία. Δεν εμπνέει καμία σιγουριά αμυντικά και φαίνεται πως τα πολλά προβλήματα τραυματισμών την έχουν επηρεάσει.

Η Μάλαγα, πραγματοποιεί τη καλύτερη Ευρωπαϊκή πορεία της σύγχρονης ιστορίας της. Βρίσκεται στα προημιτελικά του Champions League. Πολύ πιθανό, την επόμενη χρονιά να μην παίξει στην Ευρώπη λόγω τιμωρίας. Είναι πολύ δύσκολο γι' αυτήν να αγωνίζεται σε διπλό ταμπλό. Παίκτες έμπειρους έχει να σηκώσουν το βάρος. Αυτό που δεν έχει είναι το "βάθος" ως ομάδα.

Από κοντά βρίσκονται και οι Ρεάλ Μπέτις, Ράγιο Βαγιεκάνο και Χετάφε. Ομάδες ικανές για το καλύτερο και για το χειρότερο. Η Ρεάλ Μπέτις, τους τελευταίους δύο μήνες είναι άκρως αναποτελεσματική εκτός έδρας. Μέχρι τότε ήταν από τις καλύτερες ομάδες εκτός. Πάντως, έχει το υλικό για μια θέση στην πρώτη επτάδα. Η Ράγιο Βαγιεκάνο, έχει σώσει την χρονιά εδώ και καιρό. Πολύ δύσκολα, να καταφέρει κάτι παραπάνω. Ήδη έχει υπερβάλλει εαυτό.

Η Χετάφε, είναι έμπειρη ομάδα στην κατηγορία. Βασίζεται σε περιόδους φόρμας για να ανέβει βαθμολογικά. Δεν εντυπωσιάζει με το παιχνίδι της, αλλά αποτελεί πηγή κινδύνου σε περίπτωση που υποτιμηθεί.

Σεβίλλη, Λεβάντε, Ρεάλ Βαγιαδολίδ, Εσπανιόλ, Αθλέτικ Μπιλμπάο φαίνεται ότι δεν θα κινδυνέψουν με υποβιβασμό. Θα έχουν ρυθμιστικό ρόλο. Πιθανότατα οι περισσότερες από αυτές τις ομάδες, τις τελευταίες αγωνιστικές θα είναι αδιάφορες.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα (δέκα αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος), όλα δείχνουν ότι η παραμονή θα "παιχτεί" ανάμεσα σε έξι ομάδες. Γρανάδα, Οσασούνα, Ρεάλ Σαραγόσα, Θέλτα, Λα Κορούνια, Ρεάλ Μαγιόρκα.

Η Ρεάλ Μαγιόρκα, με τις δύο νίκες της τελευταία δείχνει ότι θα το παλέψει μέχρι τέλους. Η Ρεάλ Σαραγόσα, έχει έντεκα αγώνες χωρίς νίκη και δείχνει στην χειρότερη κατάσταση απ' όλες τις ανταγωνίστριες ομάδες. Μέσα στο 2013 δεν έχει νίκη στο πρωτάθλημα.

Η Γρανάδα, μπορεί να είναι ντεφορμέ τελευταία αλλά έχει δείξει στο πρόσφατο παρελθόν ότι βρίσκει τις λύσεις της. Μένει να δούμε αν θα τις βρει και τώρα...

Η Οσασούνα κι' αυτή είναι σε κακή κατάσταση με τρεις σερί ήττες τελευταία αλλά είναι έμπειρη ομάδα και αναμένεται να βρει τον δρόμο της. "Όπλο" της, θα αποτελέσει η έδρα της, στην προσπάθειά της για την παραμονή.

Και τέλος, οι δύο ομάδες της Γαλικίας, οι οποίες πέρυσι ανέβηκαν στην μεγάλη κατηγορία. Θέλτα και Λα Κορούνια. Και οι δύο ομάδες σε κακή κατάσταση εδώ και καιρό. Η μεν Λα Κορούνια, θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από τύχη για να παραμείνει στην κατηγορία (ίσως μια πορεία αντίστοιχη με την περυσινή της Ρεάλ Σαραγόσα) και η δε Θέλτα θα χρειαστεί περισσότερη αγωνιστική σταθερότητα. Με μία νίκη κάθε τρεις-τέσσερις αγωνιστικές δεν σώνεται η χρονιά.

Φυσικά, ρόλο θα παίξει και το πρόγραμμα των ομάδων τις τελευταίες 6-7 αγωνιστικές. Όταν, πλέον θα ξεκαθαρίσουν ποιες είναι οι αδιάφορες ομάδες και ποιες οι ενδιαφερόμενες. Όπως και να 'χει πάντως, για άλλη μία χρονιά το ενδιαφέρον θα είναι μεγάλο μέχρι το τέλος της Primera Division.

2 σχόλια:

  1. Η Ατλετικο, πρεπει να μην σταματησει λεπτο να τα δινει ολα, και να μην αδιαφορησει καθολου, και τοτε μπορει να βγει 2η απο την ασταθη φετος Ρεαλ.

    4η θα βγει η Μαλαγα, αλλα θα ειναι ανουσιο λογω της τιμωριας. Εκτος κι αν αλλαξει κατι. Η Βαλενθια δεν με πειθει φετος, ενω η Σοσιεδαδ εχει φτασει στο ταβανι της.

    Λα Κορουνια-Θελτα-Μαγιορκα πεφτουν, πσιτευω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το ενδιαφερον ειναι στις τελευταιαες θεσεις,δεν βλεπεις συχνα τοσες ομαδες να ειναι κοντα στην επικινδυνη ζωνη....η 2η θεση θα παει στην ρεαλ,καλη η ατλετικο αλλα νομιζω οτι οσο βαρος και να δωσει σε αλλη διοργανωση η ρεαλ το βαθος παγκου π εχει τις εξασφαλιζει την 2η θεση....η βαλενθια εχει τον βαλβερδε στον παγκο,τι περιμενατε :P ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή