Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Serie A: Γιουβέντους και Μίλαν ξεχωρίζουν πριν την τελική ευθεία

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Στο Ιταλικό Πρωτάθλημα, οδεύουμε στην "τελική ευθεία". Δέκα αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος της Serie A. Η αλήθεια είναι ότι οι "μάχες" σε όλα τα επίπεδα "καλά κρατούν".

Παρόλα αυτά, υπάρχουν ομάδες οι οποίες έχουν ξεχωρίσει και αυτή την στιγμή που μιλάμε, χρίζονται φαβορί... Δύο από αυτές είναι η Γιουβέντους (όσων αφορά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος) και η Μίλαν (όσων αφορά την έξοδο της, έστω και στα προκριματικά του Champions League).

Η Νάπολι, η οποία έδειχνε η μόνη ομάδα που μπορεί να κοντράρει μέχρι τέλους την Γιουβέντους έμεινε πίσω στην μάχη της πρώτης θέσης. Τα τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη, τις τελευταίες εβδομάδες, με αποκορύφωμα την χθεσινή της ήττα στο Μπεντεγκόντι, απέδειξαν αυτό που φαινόταν εδώ και καιρό. Ότι, η ομάδα δεν έχει αποκτήσει ακόμα την σταθερότητα μιας ομάδας επιπέδου πρωταθλητισμού...

Από την άλλη η Γιουβέντους, ασφαλώς και δεν εντυπωσιάζει με το παιχνίδι της. Η ουσία, όμως είναι ότι βρίσκει τον τρόπο να κερδίζει. "Κουτσά στραβά", παίρνει τα "τρίποντα" και έχει διευρύνει την διαφορά της από την Νάπολι στο +9... Σπουδαίο, επίσης το γεγονός ότι δεν έχασε στο Σαν Πάολο της Νάπολι... Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να γίνουν πράγματα και θάματα για να χάσει το Πρωτάθλημα η Γιούβε.

Στην "μάχη" της τρίτης θέσης (και πλέον και της δεύτερης) το "πάνω χέρι" πλέον έχει η Μίλαν. Οι Ροσονέρι, πραγματοποιούν ένα αήττητο σερί δέκα αγώνων μέσα στο 2013. Συνολικός απολογισμός στα παιχνίδια μέσα στο 2013 στο πρωτάθλημα: επτά νίκες, τρεις ισοπαλίες και καμία ήττα. Πέρα από αυτό το σερί, η ομάδα βγάζει μια ενότητα, ένα δέσιμο, ένα πάθος, ένα καλό κλίμα γενικότερα.. Αυτό είναι και το κλειδί της επιτυχίας...

Από και πέρα υπάρχουν  Ίντερ, Φιορεντίνα, Λάτσιο, Ρόμα. Ίντερ και Λάτσιο είναι ολοφάνερο πως είναι σε κακή αγωνιστική κατάσταση. Η Λάτσιο, έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της (και εκείνη με την Πεσκάρα). Ασφαλώς και παίζει ρόλο η επιθυμία της να κυνηγήσει το Europa League. Όμως, φαίνεται ότι δεν έχει την διάρκεια για να πάρει το πολυπόθητο "εισιτήριο" για τα προκριματικά του Champions League (μέσω τρίτης θέσης).

Η Ίντερ, είναι πολύ κακή. Και πέρα από αυτό, βγάζει και μία ηττοπάθεια η ομάδα. Και πολύ φοβάμαι ότι η κατάσταση γι' αυτήν είναι μη αναστρέψιμη. Δεν έχει πάθος, δεν έχει φρεσκάδα, πλήγμα αποτελεί η απουσία του Μιλίτο... Γενικότερα, δεν πείθει. Κακή εικόνα.

Η Φιορεντίνα, εφόσον βελτιώσει τις εκτός έδρας επιδόσεις της, είναι σε θέση να πάρει ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Και θα είναι επιτυχία. Εντός έδρας είναι πολύ δυνατή. Μένει να κερδίσει ορισμένα κομβικά παιχνίδια εκτός έδρας. Παίκτες αξίας έχει, βάθος ως ομάδα έχει, ουσιαστική είναι, ψυχολογία έχει...

Η Ρόμα, μπορεί να βρίσκεται κοντά στις Ευρωπαϊκές θέσεις αλλά βγάζει μία δυσκολία στο να κρατήσει το προβάδισμα στο σκορ. Δεν πείθει ότι μπορεί να το κρατήσει. Σ΄ αυτό παίζει ρόλο (και μάλιστα μεγάλο) η πολύ κακή αμυντική της λειτουργία από την αρχή της χρονιάς. Είναι ομάδα που μπορεί να χάνει 2-0 και να το γυρίσει, αλλά και το αντίθετο. Και αυτό είναι αρνητικό.

Από κει και κάτω υπάρχει μια επτάδα / οκτάδα ομάδων που φαίνεται ότι τις τελευταίες αγωνιστικές θα είναι αδιάφορες και θα έχουν περισσότερο ρυθμιστικό ρόλο, βάση των αποτελεσμάτων που θα φέρουν. Κατάνια, Πάρμα, Σαμπντόρια, Κιέβο, Αταλάντα, Μπολόνια, Ουντινέζε, Κάλιαρι. Λίγο πολύ, έχουν αποκτήσει σημαντική διαφορά ασφαλείας από την ζώνη του υποβιβασμού και είναι "βολεμένες".

Τέλος, στην μάχη του υποβιβασμού με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το Παλέρμο και η Πεσκάρα θα χρειαστούν ένα θαύμα για να παραμείνουν στην Serie A. Η Σιένα, παρά την τιμωρία των οκτώ βαθμών, παλεύει με "νύχια και με δόντια". Ασταθής, όσων αφορά τα αποτελέσματά της, πλην όμως πεισματάρα. Στις επόμενες αγωνιστικές θα δώσει "μάχη" με την Τζένοα. Η Τζένοα είναι στο +2 από την ζώνη του υποβιβασμού. Άρα και από την Σιένα... Τελικός, θα είναι και το μεταξύ τους παιχνίδι στην Γένοβα στα τέλη Μαρτίου.

2 σχόλια:

  1. Πιστευω πως η Γιουβε εχει κατακτησει το πρωταθλημα, διοτι η Ναπολι δεν αντεχει τον πρωταθλητισμο, ωστοσο πιστευω πως θα βγει δευτερη. Απο 'κει και περα, πιστευω πως εμεις (Λατσιο) και η Μιλαν θα ειμαστε οι 3ος-4ος (δεν ξερω με ποια σειρα), και απο πισω η Φιορεντινα και η Ιντερ. Οι βυσσινι δεν μπορουν.

    Η Παλερμο πληρωνει τις πολυ κακες διοικητικες επιλογες... Κριμα για μια μεγαλη ομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνω με τ αρθρο,η γιουβεντους θα παρει το πρωταθλημα,2η θεση πιστευω θα κρατηθει η ναπολι....η ιντερ τελευταια απογοητευει,η φιορεντινα ισως κανει την εκπληξη,δεν νομιζω κανεις να περιμενε να περασει με 2-0 απο την εδρα της λατσιο τοσο ευκολα...γενικα θα εχουμε μερικα ματς που θα αξιζουν ενδιαφεροντος (στοιχηματικου) στις πρωτες και τις τελευταιαες θεσεις του πρωταθληματος...οι ομαδες που ειναι στην μεση θα ειναι αδιαφορες και πιθανον να κανουν και μερικα ''δωρακια'' στις αλλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή