Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Nick: Η μάχη για τη δεύτερη θέση στη Bundesliga

Καλησπέρα σε όλους. Με τη Μπάγερν να δείχνει ασταμάτητη και να μην χάνει τον τίτλο, αποφάσισα να κάνω ένα άρθρο για να σας δείξω πώς έχουν τα πράγματα στη σκληρή μάχη της δεύτερης θέσης στη Bundesliga, με 9 αγωνιστικές να απομένουν. 

Από την αρχή της χρονιάς, Ντόρτμουντ και Λεβερκούζεν μάχονται για τη δεύτερη θέση και μάλλον έτσι θα πάνε ως το τέλος. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά.



Ντόρτμουντ

Γενικά

Η Ντόρτμουντ φέτος, με ελάχιστες αλλαγές στο υλικό της, είναι φανερό ότι έχει ρίξει το μεγαλύτερο βάρος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είναι τυχαίο το ότι βγήκε πρώτη στον όμιλο της φωτιάς με Ρεάλ, Σίτι και Άγιαξ. Στο πρωτάθλημα, είδε ότι από νωρίς η Μπάγερν φέτος δε δείχνει διατεθειμένη να χάσει τον τίτλο για άλλη μια φορά, κι έτσι αποφάσισε να κάνει σωστή διαχείριση δυνάμεων στους στόχους της (2η θέση-Ημιτελικά Τσου Λου).

Ρόστερ

(4-2-3-1)

Κάτω από τα δοκάρια, στα 34 από τα 35 ματς έχει παίξει ο Βαϊντενφέλερ, ο αρχηγός της ομάδας.

Την 4αδα της άμυνας την μοιράζονται 5 άτομα! Στο κέντρο της άμυνας, πιο δεμένοι από ποτέ είναι οι Χούμελς-Σούμποτιτς, ίσως το καλύτερο δίδυμο στόπερ στον πλανήτη αυτή τη στιγμή. Από πίσω τους, κάποια ματς έχει παίξει και ο Φελίπε Σαντάνα. Στα δεξιά και στα αριστερά, φανέλα βασικού έχουν πάρει οι εξαιρετικοί, κυρίως επιθετικά, Πίστσεκ και Σμέλτσερ αντίστοιχα.

Στα αμυντικά χαφ, τη θέση του 6αριού μοιράζονται ο έμπειρος Κελ και ο ταλαντόυχος Σβεν Μπέντερ, ενώ τον πιο δημιουργικό ρόλο τον έχει αναλάβει η ταλεντάρα ο Γκέντογκαν.

Στην μεσοεπιθετική τριάδα, το δίδυμο-φωτιά Γκέτσε-Ρόις, οι καλύτεροι παίκτες της ομάδας και μέσα στους καλύτερους παίκτες του πλανήτη αυτή τη στιγμή σε ηλικία κάτω των 23, μαζί με έναν εκ των Μπλαστσικόφσκι-Γκροσκρόιτς, διαφορετικό ανάλογα με το ματς, εναλάσσονται συνεχώς δημιουργώντας πλουραλισμό στην μεσοεπιθετική λειτουργία της Ντόρτμουντ.

Στην επίθεση, βασικός με 21 γκολ σε 32 συμμετοχές είναι ο Πολωνός Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που έχει κάνει πολλές ομάδες να σφάζονται για την απόκτησή του, ενώ από πίσω του είναι ένας συμμετοχικός φορ, ο Σίμπερ.

Πρόγραμμα

Ντόρτμουντ-Φράιμπουργκ
Στουτγάρδη-Ντόρτμουντ
Ντόρτμουντ-Άουγκσμπουργκ
Γκρόιτερ Φιρτ-Ντόρτμουντ
Ντόρτμουντ-Μάιντζ
Φορτούνα Ντ.-Ντόρτμουντ
Ντόρτμουντ-Μπάγερν
Βόλφσμπουργκ-Ντόρτμουντ
Ντόρτμουντ-Χόφενχαιμ



Λεβερκούζεν

Γενικά

Η Λεβερκούζεν φέτος, αποφάσισε επιτέλους, έχοντας πλέον έμπειρο και δεμένο σύνολο, με πολύ καλή συνοχή και δουλεμένο προσεκτικά, να ρίξει το βάρος στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, άσχετα αν στην Ευρώπη έφτασε ως τους 32 του Γιουρόπα. Τα δίνει όλα σε κάθε ματς, παίζει ωραία μπάλα, καθαρίζει τα ''εύκολα'' ματς και δείχνει ότι μπορεί να την κατακτήσει.

Ρόστερ

(4-3-3)

Κάτω από τα δοκάρια της έχει μία ανερχόμενη ταλεντάρα, τον Λένο, που αναμένεται να απασχολήσει πολύ τους μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης το ερχόμενο καλοκαίρι. Δεύτερος είναι ο πρώην της Μπάγερν, ο Ρένσινγκ.

Στο κέντρο της άμυνας βασικός και αναντικατάστατος είναι ο Βόλσχαϊντ, ένας σύγχρονος τεχνίτης στόπερ. Τη θέση δίπλα του μοιράζονται οι Ομέρ Τοπράκ και Μάνουελ Φρίντριχ, και οι δυο τους δυναμικοί στόπερ. Στα δεξιά της άμυνας είναι άλλη μια ταλεντάρα, ο πρώην της Ρεάλ, Ντάνι Καρβαχάλ, έχοντας από πίσω του τον Σβααμπ, ενώ στα αριστερά φανέλα βασικού σπίτι του έχει πάρει ο Μίχαλ Κάντλετς.

Στα αμυντικά χαφ βασικοί είναι ο ηγέτης και αρχηγός, Σιμόν Ρόλφες, με τον ποιοτικότατο Ρέιναρτζ δίπλα του, με τον Λαρς Μπέντερ (δίδυμος του Σβεν της Ντόρτμουντ)  μπροστά τους σε πιο δημιουργικό ρόλο. Αναπληρωματικός τους είναι ο Ιάπωνας ο Χοσογκάι.

Στα εξτρέμ, από 30 συμμετοχές (άρα αναντικατάστατοι) είναι δύο παίκτες, που εκτός από ταχύτατοι, είναι πολύ καλοί τεχνίτες με πολύ καλά πόδια. Μιλάω για τους Αντρέ Σίρλε και Γκονζάλο Κάστρο. Κάποιες συμμετοχές, κυρίως ως 10άρι σε αλλαγή συστήματος σε 4-2-3-1, έχει πάρει ο Χέγκελερ.

Στην επίθεση, βασικότατος είναι η μηχανή των γκολ της ομάδας, ο ξανθός ο Στέφαν Κίσλινγκ. Πραγματικός σκόρερ.

Πρόγραμμα

Λεβερκούζεν-Μπάγερν
Φορτούνα Ντ.-Λεβερκούζεν
Λεβερκούζεν-Βόλφσμπουργκ
Σάλκε-Λεβερκούζεν
Λεβερκούζεν-Χόφενρχαιμ
Λεβερκούζεν-Βέρντερ
Νυρεμβέργη-Λεβερκούζεν
Λεβερκούζεν-Αννόβερο
Αμβούργο-Λεβερκούζεν



Πρόβλεψη: Τα ρόστερ των δύο ομάδων είναι ισάξια, εξαιρετικά και τα δύο. Άρα, καθαρά βάσει προγράμματος ψηφίζω Λεβερκούζεν.

3 σχόλια:

  1. Ωραία η αναφορά σου Nick.

    Πλήγμα θα αποτελέσει για την Ντόρτμουντ η απουσία του Χούμελς για έναν μηνα. Στο Πρωτάθλημα δεν εντυπωσιάζει φέτος η ομάδα. Μόνο στην Ευρώπη.

    Η Μπάγερ Λεβερκούζεν, μέτρια τον τελευταίο 1,5 μήνα βάση αποτελεσμάτων. Πάντως, θα βγει στο Champions League. Ποια άλλη να βγει ; ; ;

    Γενικά και οι δυο θα βγουν στο Champions League... Άλλωστε, δεν έχει και άλλες ομαδες να τις "χτυπήσουν".. Και η τέταρτη ομάδα που βγαζουν οι Γερμανοί πιστεύω τους πέφτει πολύ... Πάρα πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η λεβερκουζεν εχει προπονητη το Χιπια ετσι?τον πρωην παικτη της λιβερπουλ....η θεση που θα τερματισει η Ντορτμουντ εξαρταται βεβαια και απο το ποσο θα προχωρησει στο τσαμπιονς λιγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι Γιωργο τον Χιπια εχει κοουτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή