Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Nick: Η μάχη του τίτλου στη Swiss Super League

Καλησπέρα σε όλους. Μετά το άρθρο που φτιάξαμε για τη μάχη του τίτλου στο Ολλανδικό πρωτάθλημα ή αλλιώς Eredivisie, ήρθε η σειρά για το Ελβετικό ή αλλιώς Swiss Spuer League.

Τον τίτλο από την αρχή της χρονιάς τον διεκδικούν δύο ομάδες, οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι ισόβαθμες στην κορυφή με 49 βαθμούς. Ο λόγος είναι για τη Βασιλεία και τη Γκρασχόπερς, δύο ομάδες με διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία, που όμως έχουν πολύ ουσία στο παιχνίδι τους.



Βασιλεία

Γενικά: Βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, καθώς μετράει μόνο μία ήττα στα τελευταία 11 παιχνίδια! Παίζει καλό ποδόσφαιρο, ενώ έχει βάθος πάγκου αι τα έχει πάει καλά στη συντήρηση δυνάμεων, λόγω του Γιουρόπα, στο οποίο συνεχίζει μάλιστα, στην προημιτελική φάση. Δείχνει διατεθειμένη να ρίξει περισσότερο βάρος στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, λόγω και της δύσκολης κλήρωσης με την Τότεναμ. Προσωπικά δε τη βλέπω να χάνει τον φετινό τίτλο.

Ρόστερ: Αναντικατάστατος στο τέρμα ο Sommer. Στα στόπερ βασικό δίδυμο είναι οι Dragovic και Steinhofer, με μπακ απ τους τον νεαρό ταλαντούχο Ajeti. Δεξιά και αριστερά έχουν πάρει τη φανέλα βασικού σπίτι τους δύο ποιοτικότατοι ποδοσφαιριστές. Degen και Park Joo-Ho.

Στα αμυντικά χαφ, σε σύστημα 4-2-3-1, βασικοί είναι οι Yapi Yapo και Cadral, δύο έγχρωμοι Αφρικανοί, που είναι οι ορισμοί των ''σκυλιών'' αμυντικών χαφ, και πλαισιώνονται από τον νεαρό Adili. Η μεσοεπιθετική τριάδα αποτελείται από τους Stocker-Degen (δίδυμος αδερφός του παραπάνω)-Frei, που αλλάζουν συχνά θέσεις και προσφέρουν ωραίο θέαμα. 

Στην επίθεση, βασικός και αναντικατάστατος είναι ο δεινός σκόρερ Streller, που πλαισιώνεται από τον Zoua, και μέχρι πρότινος από τον αρχηγό Frei, ο οποίος αποσύρθηκε και στη θέση του ήρθε το χειμώνα ο πρώην παίκτης του Άρη, ο Bobadilla!

Πρόγραμμα: Λουκέρνη (3), Σεν Γκάλεν (1), Ζυρίχη (3), Τουν (3), Λουκέρνη (3), Σιόν (0), Ζυρίχη (1), Σερβέτ (3), Λωζάννη (3), Γκρασχόπερς (1), Γιουνγκ Μπόις (1), Σεν Γκάλεν (3) ΣΥΝΟΛΟ: 25 (+49=74)



Γκρασχόπερς

Γενικά: Παρουσιάζει ένα εξαιρετικό τακτικό πρόσωπο. Στηρίζεται κυρίως στην εξαιρετική της άμυνα και παίζει κλειστά. Είναι επίσης πολύ δυνατή στην αντεπίθεση όταν κλέβει τη μπάλα. Είναι κλασική ομάδα under που λέμε στη στοιχηματική γλώσσα. Χαρακτηριστικοί και οι αριθμοί της: έχει δεχθεί γκολ μόνο στα 7 από τα 24 ματς που έχει δώσει, ενώ έχει μόλις 5 over! Παρόλα αυτά, λόγω του ότι σκοράρει δυσκολούτσικα, δε τη βλέπω να έχει το προβάδισμα για τον τίτλο.

Ρόστερ: Κάτω από τα δοκάρια είναι ο πολύπειρος Taini. Στο κέντρο της άμυνας δεν αλλάζει το δίδυμο Vilotic-Pavlovic, δεξιά είναι ο έμπειρος Grichtig και αριστερά ο υπερταλαντούχος, δανεικός από τη Βασιλεία μάλιστα, Xhaka.

Στο 4-5-1 που χρησιμοποιεί ο τεχνικός της Γκρασχόπερς, ο Uli Forte, βασικοί είναι οι Zuber-Abrashi-Gashi-Feltscher-Hajrovic, με τον Αφρικανό τον Nzuzi να έχει κάποιες συμμετοχές. Μπροστά μοιρασμένες συμμετοχές έχουν δύο πολυσύνθετοι φορ, που είναι συμμετοχικοί και βοηθάνε και στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Ο λόγος για τους Ben Khalifa και Mustafi.

Πρόγραμμα: Τουν (3), Ζυρίχη (0), Σιόν (3), Λουκέρνη (3), Τουν (3), Σερβέτ (3), Γιουνγκ Μπόις (1), Ζυρίχη (1), Σιόν (0), Βασιλεία (1), Σεν Γκάλεν (1), Λωζάννη (3) ΣΥΝΟΛΟ: 21 (+49=70)



Πρόβλεψη

1. Βασιλεία        74
2. Γκρασχόπερς 70

2 σχόλια:

  1. εχει ακομα αρκετες αγωνιστικες μεχρι τελος βλεπω...ειναι τοσο καλυτερες αυτες οι 2 απο τις αλλες ομαδες του πρωταθληματος?θα κερδισουν δηλαδη τα πιο πολλα απο τα παιχνιδια που μενουν?
    παντα ειχα μια προτιμηση σε Γκρασχοπερς,αλλα νομιζω η βασιλεια εχει καλυτερη ομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γω νομιζω πως η Βασιλεια δεν το χανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή