Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

F.C. Barcelona - A.C. Milan 4-0 Ανωτερότητα και ρέντα για την Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα ήταν τελικά η ομάδα που πέρασε στον επόμενο γύρο. Κατάφερε να κερδίσει την Μίλαν, χωρίς να αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης.

Για μία ακόμη φορά, λοιπόν, η Μίλαν δεν μπορεί να πάρει πρόκριση στην Βαρκελώνη. Είναι η τρίτη φορά από το 2006 και μετά. Έτσι, λοιπόν, η Μπαρτσελόνα παρά τον άσχημο τελευταίο μήνα που είχε, κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την οκτάδα.

Στο πρώτο ημίχρονο, παρατηρήσαμε τα εξής από τις δύο ομάδες:

- Σαφής πρόθεση των Μιλανέζων να αγωνιστούν αμυντικά. Παρατηρήσαμε, ότι στο 1:47, βρισκόταν ήδη έντεκα Μιλανέζοι κάτω από την γραμμή του κέντρου. Επίσης, μόλις στο 2:30, βρισκόταν έντεκα Μιλανέζοι στο τελευταίο τέταρτο του γηπέδου για να αμυνθούν. Και το κορυφαίο απ' όλα ήταν ακριβώς στο 3ο λεπτό, όταν ο Αμπροζίνι έκανε κίνηση με τα χέρια του, στους συμπαίκτες του, να ανέβουν..

- Πολύ θετικό στοιχείο αποτέλεσε το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα σκόραρε νωρίς (στο 5ο λεπτό). Πήρε ψυχολογία, το γήπεδο ζεστάθηκε ακόμη περισσότερο και η ψυχολογία των αντιπάλων έπεσε.

- Η Μπαρτσελόνα πίεσε πολύ ψηλά ακόμα και μετά το 1-0, θέλοντας, να ισοφαρίσει γρήγορα το σκορ του πρώτου αγώνα. Έχασε κάποιες ευκαιρίες.

- Η Μίλαν, είχε τεράστιο πρόβλημα στην κυκλοφορία μπάλας. Δεν ήταν λίγες οι φορές, που οι παίκτες της, "πούλησαν" την μπάλα, είτε λίγο έξω από την περιοχή τους, είτε στον χώρο του κέντρου. Με αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα να εκδηλώσει επίθεση.

- Μετά τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Παρόλα αυτά, η Μπαρτσελόνα ήλεγχε τον ρυθμό.

- Στο 38ο λεπτό, σημειώθηκε η φάση που κατά μεγάλο ποσοστό έκρινε την πρόκριση. Ο Νιάνγκ, βγήκε τετ α τετ με τον Βαλντές, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Καταλανού κίπερ. Εδώ, αν γινόταν το 1-1, πολύ δύσκολα η Μπαρτσελόνα θα σημείωνε τρία γκολ μετά.

- Ο ορισμός της ρέντας της Μπαρτσελόνας φάνηκε ένα λεπτό αργότερα στην επόμενη φάση. Ο Αμπροσίνι από απροσεξία χάνει την μπάλα από τον Ινιέστα και ο τελευταίος δίνει πάσα στον Μέσι. Ο Αργεντινός με ωραίο σουτ κάνει το 2-0. Ρέντα πραγματική για την Μπάρτσα. Το σκορ, κάλλιστα μπορούσε να ήταν 1-1. Αλλά, όπως "δεν την ήθελε" πέρσι στους ημιτελικούς με την Τσέλσι, φέτος την ήθελε στην φάση των 16 με την Μίλαν.

- Η Μπαρτσελόνα, ήταν πολύ καλύτερη από την Μίλαν στο πρώτο μέρος, αλλά πάνω απ' όλα είχε ρέντα... Ρέντα, την οποία δεν είχε πέρυσι. Έτσι είσαι αυτά. Όλα είναι δανεικά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν σίγουρο ότι η Μίλαν κάτι θα άλλαζε... Αυτά που παρατηρήσαμε ήταν τα εξής:

- Η Μίλαν, έδειξε δείγματα ότι δεν θα κλειστεί. Όμως, το γρήγορο (και πάλι) γκολ της Μπαρτσελόνα (στο 54ο λεπτό) της "έκοψε τα φτερά".

- Μετά το 3-0, "λύθηκαν" ακόμη περισσότερο τα πόδια των παικτών της Μπάρτσα. Κυκλοφόρησε την μπάλα καλύτερα, έκανε το passing game της πιο άνετα...

- Η Μίλαν, ανέβηκε μετά το 60ο λεπτό. Λογικό ήταν. Φυσικά, δεν έκλεισε την Μπαρτσελόνα, αλλά ανέβασε τις γραμμές της. Μέχρι το 80ο λεπτό, η Μπαρτσελόνα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Δεν ένοιωσε φόβο / κίνδυνο.

- Στο 82ο λεπτό, ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία της Μίλαν με τον Ρομπίνιο να προσπαθεί να σουτάρει αλλά ο Ζόρντι Άλμπα, έκοψε...

- Και το "κερασάκι στην τούρτα", ήταν το τέταρτο γκολ της Μπαρτσελόνα στις καθυστερήσεις αφού η Μίλαν είχε ανέβει για το γκολ της πρόκρισης.

Η Μπαρτσελόνα, ήταν πολύ καλύτερη από την Μίλαν σήμερα. Σε όλους τους τομείς. Από την αρχή πίεσε ψηλά, σκόραρε σε κομβικά σημεία του αγώνα και άξιζε την πρόκριση. Φυσικά είχε και μεγάλη ρέντα. Με το δοκάρι της Μίλαν στο 1-0 και στο καπάκι το 2-0.

Η Μίλαν, έδειξε ανέτοιμη να διαχειριστεί διπλά ματς υψηλού επιπέδου. Πολύ καλή, σχεδόν άριστη στο Μιλάνο, αλλά πολύ κακή στο Καμπ Νου. Χρειάζεται χρόνος και υπομονή για να αποδώσουν οι νέοι παίκτες (Νιάνγκ, Κονστάντ, Ελ Σαράουι, Ντι Τσίλιο, Μπαλοτέλι κλπ) και επίσης χρειάζεται προσθήκες (έστω 2-3) παικτών αξίας, έτσι ώστε να πλαισιωθούν όλοι οι νεαροί της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου