Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Premier League και η συνέχεια της Μάντσεστερ Σίτυ

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους. Σ' αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στην Premier League. Ασφαλώς και η υπόθεση της κατάκτησης του Πρωταθλήματος έχει τελειώσει (κατά μεγάλο ποσοστό) παρόλο που η Μαν Σίτυ κέρδισε την Μαν Γιουν.

Άλλωστε, τα αγωνιστικά προβλήματα και οι πολλές "γκέλες" της Μαν Σίτυ, σε συνδυασμό με την άριστη αγωνιστική κατάσταση των παικτών της Μαν Γιουν δεν άφησαν περιθώρια...

Η νίκη, όμως των "Πολιτών" το βράδυ της Δευτέρας απέδειξε ότι κοιτάζουν την Μαν Γιουν στα "μάτια" και ότι η φετινή πορεία τους, αποτελεί μία κακή παρένθεση...

Στις 23 Ιανουαρίου, 15 αγωνιστικές πριν το τέλος της Premier League και με τις δύο ομάδες να τις χωρίζουν πέντε βαθμοί (56 η Μαν Γιουν τότε και 51 η Μαν Σίτυ), έγραψα ότι τα επόμενα πέντε παιχνίδια για την Μαν Σίτυ ήταν σημαντικά (με ΚΠΡ, Άστον Βίλα, Σαουθάμπντον, Τσέλσι και Λίβερπουλ). Ο συνολικός απολογισμός της σ' αυτά τα πέντε παιχνίδια ήταν 2-2-1 και έτσι η Μαν Γιουν διεύρυνε το σερί της.

Τώρα. επτά αγωνιστικές πριν το τέλος της Premier League η διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες είναι 12 βαθμοί. Κατά 99% το πρωτάθλημα είναι της Μαν Γιουν.

Η Μαν Σίτυ, δεν είχε την διάρκεια, δεν είχε την αγωνιστική σταθερότητα, τα αποτελέσματα γενικότερα για να κρατηθεί σε απόσταση αναπνοής από την Μαν Γιουν, έτσι ώστε να την "χτυπήσει" στο μεταξύ τους ντέρμπι . . .

Αντίθετα, η Μαν Γιουν ήταν σταθερή σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος, είχε διάρκεια, "βάθος" ως ομάδα και κυρίως ήταν αποτελεσματική. Ακόμα και όταν η ομάδα είχε απουσίες βασικών μονάδων, έβρισκε τον τρόπο να κερδίζει . . .

Παρόλα αυτά, η Μαν Σίτυ κατάφερε να "βγάλει" άλλο ένα διπλό στο Old Trafford. Αυτό το διπλό απέδειξε ότι η ομάδα είναι εκεί, έχει πυγμή, εγωισμό, υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και πως η φετινή πορεία στο πρωτάθλημα, αποτελεί μία κακή παρένθεση.

Η Μαν Σίτυ (και αν κάνω κάποιο λάθος διορθώστε με) είναι η μόνη ομάδα η οποία έχει βγάλει τρία διπλά στο Old Trafford τις τελευταίες έξι σεζόν. Συνολικά, τις τελευταίες έξι περιόδους εκεί μέσα, έχει απολογισμό 3-0-3... Και αν λάβουμε υπόψιν μας, ότι είναι ομάδα για επίπεδο πρωταθλητισμού και ότι την σεζόν 2011-2012 το κατέκτησε, τότε καταλήγουμε και πάλι στο συμπέρασμα ότι αυτή η σεζόν αποτελεί μία κακή παρένθεση γι' αυτήν.

Το θετικό γι' αυτήν είναι η στήριξη στον προπονητή, Ρομπέρτο Μαντσίνι παρά τα όσα ακούστηκαν κατά περιόδους για ενδεχόμενο φυγής του. Από τις 19 Δεκεμβρίου του 2009 βρίσκεται στον πάγκο των "Πολιτών". Υπό την καθοδήγησή του, η ομάδα πήρε δύο τίτλους. Ένα Κύπελλο (2011) και ένα πρωτάθλημα (2011-2012).

Παρά το γεγονός, ότι η ομάδα αποτυγχάνει στην Ευρώπη εδώ και τρία χρόνια, παρά τις κόντρες με ορισμένους παίκτες οι άνθρωποι της ομάδας στηρίζουν τον προπονητή, περνώντας το μήνυμα ότι αυτός είναι το αφεντικό. Γνωρίζουν, ότι αν τον "διώξουν" αυτόματα είναι σαν να λένε στους παίκτες "κάντε ότι θέλετε"...

Συν τοις άλλοις, πιθανότατα θα γίνει μια εκκαθάριση του ρόστερ μετά το τέλος της σεζόν και αυτόματα θα γίνουν προσθήκες.

Η ομάδα πλέον έχει το "πνεύμα" του πρωταθλητή και τον "αέρα" του νικητή και όλα δείχνουν ότι από το καλοκαίρι και μετά θα βρει τον δρόμο της, που δεν είναι άλλος από την διεκδίκηση και κατάκτηση του Πρωταθλήματος και μία καλή πορεία στην Ευρώπη...

3 σχόλια:

  1. προυποθεση για καλη πορεια στην ευρωπη ειναι να μεινει ενας σταθερος βασικος κορμος!...η σιτυ κανει συνεχεια μεταγραφες και αυτο ισως δν την βοηθαει τοσο,ιδιαιτερα στους ευρωπαικους αγωνες της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Σιτι πρεπει:

    1) Να κρατησει παση θυσια τους σημαντικοτερους παικτες της (Κομπανι, Γιαγια Τουρε, Αγουερο, Σιλβα).

    2) Να κανει μεταγραφες σε θεσεις που χρειαζεται (δεξι μπακ, αμυντικο χαφ, φορ αν φυγει και ο Τζεκο).

    3) Να αποκτησει ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ με προσωπικοτητα.

    4) Να δωσει βαση στις υποδομες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η διατήρηση βασικού κορμού παικτών και προπονητή είναι το Α και το Ω σε τετοιο επίπεδο...

    Προπονητή με προσωπικότητα έχει Νικ. Πρωταθλητής Ιταλίας και Αγγλίας είναι ο Μανσίνι. Τι να αποδείξει ; ; ;

    Οι υποδομές θα την βοηθησουν σε βαθος χρονου. Οχι, άμεσα.

    Δεξι μπακ έχει τον Ζαμπαλέτα ρε συ...

    Πάντως, αυτοί λένε ότι θα κάνουν εκκαθάριση στο ρόστερ και θα πάρουν παίκτες.. Πιθανον να πουλησουν κιόλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή