Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Borussia Dortmund - Real Madrid 4-1 Match Review

Ολοκληρώθηκε ο 2ος αγώνας των ημιτελικών  με την Ντόρτμουντ να αποδεικνύεται αξεπέραστο εμπόδιο για την πρωταθλήτρια Ισπανίας Ρεάλ.

Οι Γερμανοί ήταν ανώτεροι σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα και ευτύχησαν να έχουν σε μεγάλη μέρα τον Λεβαντόφσκι που ουσιαστικά πήρε την Ντόρτμουντ από το χέρι και της εξασφάλισε σκορ πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στην Μαδρίτη.

Τα συστήματα

Η Ντόρτμουντ παρατάχθηκε με 4-2-3-1 , χωρίς απουσίες βασικών παικτών

                                                          Βάιντενφελερ

Πίζτσεκ                          Σούμποτιτς                       Χούμελς                 Σιέλμερ

                                       Γκούντογκαν                     Μπέντνερ

Μπλαζικόφσκι                                   Γκέτσε                                          Ρόις

                                                          Λεβαντόφσκι


Η Ρεάλ επίσης με 4-2-3-1 αν και με ορισμένες αλλαγές στην συνηθισμένη 11αδα

                                                           Λόπες

Ράμος                            Πέπε                               Βαράν                      Κοεντράο

                                      Κεντίρα                           Αλόνσο        


Οζίλ                                                  Μόντριτς                                    Ρονάλντο

                                                          Ιγκουάιν                
      

Τα γεγονότα

Οι γηπεδούχοι μπήκαν από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 8ο λεπτό , μετά από φοβερή σέντρα του Γκέτσε ο Λεβαντόφσκι (που είχε ξεφύγει από τον Πέπε) έκανε με κοντινή προβολή το 1-0. Το γκολ φάνηκε να επηρεάζει την Ρεάλ που δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου την μπάλα,με την Ντόρτμουντ να πιέζει σε όλο το γήπεδο.Από το 30 και μετά η Ρεάλ ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 43 μετά από τραγικό λάθος του Χούμελς ο Ιγκουάιν έδωσε την πάσα στον Ρονάλντο που σκόραρε σε κενή εστία για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο.

Στην επανάληψη η Ντόρτμουντ ξαναμπήκε δυνατά και σκόραρε στο 49 με τον Λεβαντόφσκι να πλασάρει υποδειγματικά από κοντινή απόσταση,ενώ η άμυνα της Ρεάλ είχε παγώσει. 5 λεπτά αργότερα ο ίδιος καθάρισε το παιχνίδι με το 3ο του προσωπικό τέρμα.Από εκείνο το σημείο και μετά  οι γηπεδούχοι δεν ξαναέχασαν τον έλεγχο του αγώνα ούτε λεπτό και μάλιστα είχαν και άλλες ευκαιρίες να σκοράρουν,πράγμα που κατάφεραν στο 66 με το πέναλτι του Λέβαντοφσκι που πέτυχε το 4ο γκολ του.

Ο Μουρίνιο έκανε τελικά αλλαγές αλλά ήταν πολύ αργά. Παρόλα αυτά η Ρεάλ θα μπορούσε να πετύχει 1 γκολ ακόμα, αν δεν αντιδρούσε άψογα η αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων.


Τακτικές σκέψεις

Ο Κλόπ  παρέταξε την ομάδα του εξαιρετικά και κατάφερε να αποσυντονίσει πλήρως την Ρεάλ και να καταστρέψει το παιχνίδι της.

- Κράτησε κοντινές τις αποστάσεις μεταξύ των γραμμών της ομάδας του, μη δίνοντας χώρο στους αντίπαλους μεσοεπιθετικούς να τοποθετηθούν σωστά και να υποδεχτούν μπαλιές από τα αμυντικά χαφ.

- Φοβερό πρέσινγκ για 70+ λεπτά σε όλο το γήπεδο , χαρακτηριστικό ήταν ότι ο Λεβαντόφσκι και ο Ρόις έφταναν συνεχώς μέχρι την περιοχή της Ρεάλ για να πιέσουν. Ως αποτέλεσμα, οι αμυντικοί της Ρεάλ απομάκρυναν τυφλά την μπάλα ή υπέκυπταν σε λάθος πάσες.

-Άριστη ανασταλτική λειτουργία από την αμυντική 4αδα όποτε χρειάστηκε, με εξαίρεση το λάθος του Χούμελς που οδήγησε στο γκολ.

- Διπλά μαρκαρίσματα στα εξτρέμ της Ρεάλ που αναγκάζονταν να γυρίζουν συνεχώς την μπάλα πίσω.

- Ο Γκούντογκαν και ο Μπέτνερ έσβησαν από το παιχνίδι τους Αλόνσο-Μόντριτς-Κεντίρα.

- Ο Λεβαντόφσκι πραγματοποίησε μια απο τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του,φτάνοντας τα 10 γκολ στην διοργάνωση φέτος.


Ο Μουρίνιο απέτυχε παταγωδώς σε όλους τους τομείς και δεν έχει κανένα ελαφρυντικό.

-Επιλογή του Ιγκουαίν ως βασικού! Πιο αργό και ακίνδυνο παίκτη δύσκολα θα έβρισκε.

-Οζίλ ως εξτρέμ,δεν βοήθησε ούτε στο ελάχιστο.

- Δεν πραγματοποίησε αλλαγές νωρίς για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας.

Από εκεί και πέρα :

- Μόντριτς και Αλόνσο ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

- Ο Κεντίρα έχασε όλες σχεδόν τις μονομαχίες στο κέντρο.

- Ο Ράμος με την εμφάνισή του μας έκανε να νοσταλγούμε τον....Αρμπελόα!


Συμπεράσματα

Απλά απίστευτη η Ντόρτμουντ, φοβερό σύνολο,φοβερή ομάδα. Άριστη φυσική κατάσταση όλων των παικτών της και τρομερό πάθος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα σε συνδυασμό με πολύ καλό κοουτσάρισμα από τον Κλόπ.Αυτή λοιπόν ήταν η ''συνταγή της επιτυχίας'' για την Ντόρτμουντ που είναι με το μισό πόδι στον τελικό του Λονδίνου και δικαίως νίκησε με 4-1.

Από την άλλη πλευρά η Ρεάλ έπαθε ότι ακριβώς και η Μπαρτσελόνα,μία ημέρα νωρίτερα. Εμφανίστηκε κατώτερη των προσδοκιών και γνώρισε την συντριβή από μια ομάδα που στα...χαρτια είχε χειρότερους παίκτες και υπολείπονταν ποιότητας (στον αγωνιστικό χώρο βέβαια αποδείχθηκε το αντίθετο). Στον επαναληπτικό χρειάζεται νίκη με 3-0 για να προκριθεί,πράγμα που μοιάζει...ουτοπία αν αναλογιστούμε την σημερινή εμφάνισή της.

2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ σε όλα Γιώργο. Πραγματικά η Ρεάλ ήταν Τ-Ρ-Α-Γ-Ι-Κ-Η. Προσωπικά, δεν έχω δει τόσο χαλια Ρεάλ ποτέ μου. Από τα τέλη της δεκαετίας του 90 που βλέπω Ρεάλ, πιο κακή Ρεάλ δεν έχω δει.

    Ούτε ενα θετικό απόψε για τους Μαδριλένους. Τα είπες όλς. Μην γράψω τα ίδια. Ούτε μπάλα μπορουσαν να κυκλοφορήσουν. Τα κεντρικά χαφ ήταν υπνωτισμένα. Ο Οζίλ, εξαφανισμένος. Η άμυνα αλλού.

    Ο Μουρίνιο, έχασε κατά κράτος την μάχη με τον Κλοπ. Γενικά, τα χειρότερα απόψε για την Ρεάλ. Πολύ δύσκολο βράδυ για τον σύλλογο, όπως και για τους δύο μεγάλους της Ισπανίας γενικά.

    Η Ντόρτμουντ, όπως λέγαμε έχει απίστευτη φυσική κατάσταση. Αθλητές στίβου είναι πρώτα απ' όλα και μετά ποδοσφαιριστές, οι παίκτες της.

    Πάντως, πριν την έναρξη του αγώνα δύσκολα να υπήρχαν άνθρωποι που να πίστευαν σε τόσο ευρεία νίκη των γηπεδούχων.

    Ο Λεβαντόφσκι, απέδειξε ότι μέσα στην περιοχή "σκοτώνει". Αλλά έξω από αυτήν είναι το απόλυτο μηδέν. Σε κάθε περίπτωση, πληρώνεται για να σκοράρει και κάνει στο μέγιστο βαθμό την δουλειά του.

    Αν παίξουν δύο γερμανικές ομάδες στον τελικό θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Πάντως θα ειναι και παράξενο γιατί έχει μία ιδιομορφία να ξέρεις ότι δύο από τους παίκτες της μία ομάδας σε 10-15 μέρες θα φορούν την φανέλα της αντιπάλου (στον τελικό τότε) ομάδας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω παντως ψιλοαπογοητευτηκα με την αποφαση του γκετσε να φυγει απ την ντορτμουντ.....
    αφηνει την ομαδα τωρα που ειναι στα καλυτερα της και πηγαινει στο...αντιπαλο δεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή