Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Δεν το παίρνει η Ρεάλ

Καλησπέρα σε όλους. Ολοκληρώθηκαν και τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, και έγιναν γνωστές οι 4 ομάδες που συνεχίζουν στο θεσμό. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 12/4.

Σε αυτό το άρθρο, θα σταθώ στη νίκη τη Γαλατά, ήττα της Ρεάλ όπως θέλετε πείτε το, με 3-2, αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους πιστεύω πως η Ρεάλ Μαδρίτης, τουλάχιστον φέτος, δεν μπορεί να σηκώσει την κούπα με τα μεγάλα αυτιά. Πάμε, λοιπόν.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορούν να το χαρακτηρίσουν αυτό. Ένας από αυτούς είναι η αστάθεια των επιθετικών της. Οι Μπενζεμά και Ιγκουαϊν, παρόλο που στη μέρα τους μπορεί να είναι κίνδυνος θάνατος για οποιαδήποτε εστία, φέτος παρουσιάζουν πολλά σκαμπανεβάσματα.

Ειδικά στα μεγάλα ματς, χάνονται. Τρανή απόδειξη η τραγική εμφάνιση του Μπενζεμά με αντίπαλο τη Μαν Γιουν στους 16, στο πρώτο ματς, ενώ και στον προχθεσινό επαναληπτικό με τη Γαλατά, ήταν εξαφανισμένος.

Το ίδιο και ο Ιγκουαϊν στους ομίλους, αλλά και στον επαναληπτικό με τη Μαν Γιουν. Αυτό έχει ως συνέπεια όλο το βάρος να πέφτει στο Ρονάλντο, που κάποια στιγμή λογικά θα εξοντωθεί.

Την κακή σεζόν των δύο κλασικών φορ της Ρεάλ, έρχεται να επιβεβαιώσει και η στατιστική. Για ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

Μπενζεμά

2010-2011: 48 συμμ., 26 γκολ (8-6 αντίστοιχα στο Τσου Λου)
2011-2012: 52 συμμ., 32 γκολ (11-7 αντίστοιχα στο Τσου Λου)
2012-2013: 39 συμμ., 16 γκολ (7-4 αντίστοιχα στο Τσου Λου)

Ιγκουαϊν

2008-2009: 44 συμμ., 24 γκολ
2009-2010: 40 συμμ., 29 γκολ
2010-2011: 25 συμμ., 13 γκολ*
2011-2012: 54 συμμ., 26 γκολ
2012-2013: 33 συμμ., 14 γκολ

*έπαιξαν μεγάλο ρόλο οι τραυματισμοί του στις λίγες συμμετοχές που είχε.

Ένας άλλος λόγος για την κακή πορεία της Ρεάλ είναι οι (αρκετές φορές) κακές επιλογές 11άδας από τον Μουρίνιο. Δε λέει να ξεκολλήσει από τον Αρμπελόα (πιο αναλυτικά παρακάτω), αλλά και από τους Κεντίρα-Αλόνσο στα χαφ.

Οι τελευταίοι έχουν βγάλει μόνοι τους σχεδόν τις 3 τελευταίες σεζόν, ολόκληρες. Πρέπει επιτέλους να γίνει ένα ροτέισον στα θεωρητικά εύκολα ματς ώστε να παίρνουν κάποιες ανάσες. Ειδικά ο Αλόνσο.

Από τη στιγμή που έχεις έναν παίκτη που ήταν ο νο.1 ''σκύλος'' αμυντικός χαφ σε όλη την Ευρώπη, δε νοείται να χρησιμοποείς για 60 ματς τους Αλόνσο-Κεντίρα στο κέντρο, και να βάζεις αυτόν σε τελείως άγνωστες θέσεις (δεξί-αριστερό μπακ, μέχρι και δεξί εξτρέμ!). Ο λόγος φυσικά για τον Εσιέν.

Επίσης, υπάρχει φυσικά και η ποιοτικότατη επιλογή του Μόντριτς. Ο οποίος μπορεί να ελέγξει το ρυθμό ενός παιχνιδιού, να μοιράσει μπαλιές, να κάνει την παραπάνω κίνηση ώστε να προωθήσει το παιχνίδι, ενώ έχει και πολύ καλό σουτ. Μοιάζει αρκετά στον Αλόνσο, παρόλο που υστερεί κάπως στο physical game. Γιατί να είναι απλώς μία καλή αλλαγή του 70';;;

Οι λόγοι δεν τελειώνουν εδώ. Η επιμονή στον Αρμπελόα είναι ένα κακόγουστο αστείο που πρέπει να σταματήσει, κάτι που ζητάει και η συντριπτική πλειοψηφία του φιλάθλου κόσμου της Ρεάλ, που έχει φτάσει στο σημείο να λέει ότι έχει... μέσον!

Αφού ρε συ Μουρίνιο βλέπεις ότι το παιδί δεν μπορεί, να είναι βασικό δεξί μπακ στη Ρεάλ. Για ποιο λόγο να επιμένεις σε αυτόν, όταν έχεις τον Σέρχιο Ράμος; Είναι τόσο απλά τα πράγματα, που βάζεις πίσω δίδυμο Πέπε-Βαράν, που είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα του πλανήτη, και δεξιά τον Ράμος! Μα, τόσο επιμονή ρε παιδί μου;!

Ο 4ος, τελευταίος, και, κατά την ταπεινή μου γνώμη, κυριότερος για το γεγονός το ότι η Ρεάλ δεν έχει τις πιθανότητες με το μέρος της να κατακτήσει το 10ο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της, λόγος, δεν είναι άλλος από το τραγικό κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια.

Από την αρχή της σεζόν κάποιοι παίκτες έχουν μία συνεχή κόντρα με τον προπονητή, με μερικές περιπτώσεις να ξεφεύγουν, όπως αυτές του Ράμος και του Καρβάλιο, που για αρκετό διάστημα αγωνίστηκαν με τη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ. 

Μία άλλη περίπτωση ήταν και αυτή του Ρονάλντο κατά το Δεκέμβρη, που έλεγε ότι είναι χάλια στα αποδυτήρια και δεν αισθάνεται καλά.


Η πιο πρόσφατη περίπτωση που από ότι φαίνεται θα κρατήσει για καιρό, είναι αυτή του Ίκερ Κασίγιας. Της σημαίας της Ρεάλ, του βασικού τερματοφύλακά της εδώ και παραπάνω από μία δεκαετία, που λόγω μιας κόντρας με τον Μουρίνιο, έχει χάσει τη θέση του στην 11άδα, και μερικές φορές και στην αποστολή!

Επειδή ο Μουρίνιο θεωρεί πως είναι ο ''ρουφιάνος'' των αποδυτηρίων, ότι δηλαδή μεταδίδει τα όσα συμβαίνουν σε αυτά, στην σύντροφό του, Σάρα Καρμπονέρο, που είναι δημοσιογράφος, και αυτή τα βγάζει στη φόρα, πολλές φορές τον έχει αφήσει εκτός αποστολής και εδώ και 2 μήνες σχεδόν όλες εκτός 11άδας, με τη θέση του να έχει πάρει ο Ντιέγκο Λόπεζ.

Βέβαια, τα παραπάνω δεν αναιρούν το ότι η Ρεάλ φέτος έχει μία πολύ καλή ομάδα, που άμα θέλει παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Απλά, αν θέλουν να έχουν ελπίδες για την κούπα με τα μεγάλα αυτιά, πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα.

2 σχόλια:

  1. συμφωνω σε ολα!! πραγματικα σαν να διαβασες το μυαλο μου !
    ο αρμπελοα ειναι μεν καλος παικτης,αλλα οταν χρησημοποιηται σωστα,δηλαδη ως ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ.μπορει να παιξει αριστερο-δεξι μπακ,μεχρι κα αμυντικος μεσος,αλλα δν γινεται τωρα να ειναι αυτος βασικος στην ρεαλ!

    για τον εσιεν οτι και να πω θα ειναι λιγο, ολο το καλοκαιρι σκεφτομουν οτι θα δεσει με τον ραμιρες και τον μικελ στην τσελσι,αλλα τελικα δωθηκε δωρο στην ρεαλ....

    φαβορι για μενα η μπαγερν φετος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρισκει τον τρόπο πάντως η Ρεάλ να παίρνει πάντα αυτό που θέλει... Και συν τοις άλλοις, έχει πάρει τον αέρα της Μπάρτσα...

    Η ομάδα με την καλύτερη φυσική κατάσταση μακράν από την δεύτερη είναι η Μπορούσια.. Πργματικά, η φυσική κατάσταση των παικτών αυτής της ομάδας είναι το κλειδί της επιτυχίας...

    Η Μπάγερν είναι στην καλύτερη φάση της εδώ και πολλά χρόνια.

    Η Μπάρτσα, δεν με πείθει προσωπικά. Πολύ ζόρι βγάζει. Σαν βραχυκυκλωμένη φαίνεται επιθετικά. Και αμυντικά τρωτή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή