Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Η επικαιρότητα στην Αγγλία

Καλησπέρα σε όλους και καλή εβδομάδα. Πολλά πράγματα είδαμε στα Αγγλικά γήπεδα το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Σπουδαίους αγώνες πρωταθλήματος, αγώνες κυπέλλου, επεισόδια τα οποία θύμισαν τις παλιές κακές εποχές σε μία χώρα που παίζεται το πιο "όμορφο ποδόσφαιρο"...

Άλλες ομάδες παλεύουν να κρατηθούν στην Premier και διεκδικούν το FA CUP (η Γουίγκαν), άλλες πραγματοποίησαν μία πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη και επίσης παλέυουν να παραμείνουν (η Νουκάστλ), άλλες βρέξει / χιονίσει κερδίζουν (η Μαν Γιουν) και οι οπαδοί άλλων ομάδων ζητούν πίσω προπονητές (οι οπαδοί της Τσέλσι)...


Τα επεισόδια


Πραγματικά είναι πολύ άσχημο να γίνονται επεισόδια επί δύο μέρες στην Αγγλία. Τόσο στον ημιτελικό του GA CUP ανάμεσα στην Μίλγουολ και την Γουίγκαν, όσο και στο ντέρμπι της Νιουκάστλ με την Σάντερλαντ (εδώ έξω από το γήπεδο) συνέβησαν άσχημα περιστατικά που μόνο κακό κάνουν στο Αγγλικό ποδόσφαιρο...

Και όταν μιλάμε για Αγγλικό ποδόσφαιρο εννοούμε το κορυφαίο ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον, σε επίπεδο συλλόγων. Είναι πραγματικά κρίμα να αμαυρώνεται αυτό το σπουδαίο ποδοσφαιρικό προϊόν των Αγγλικών ομάδων, από τέτοιες εικόνες.

Όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι, είτε Άγγλοι είτε άνθρωποι οποιασδήποτε άλλης χώρας, περιμένουν πως και πως να έρθει το Σαββατοκύριακο για να παρακολουθήσουν τα Αγγλικά παιχνίδια και να απολαύσουν το θέαμα που αυτά προσφέρουν. Ακόμα και αγώνες Championship να παρακολουθήσει κανείς ή League One θα απολαύσει...

Προσωπικά, παρακολουθώ όποτε έχω την δυνατότητα και αγώνες από το Conference. Πιστέψτε με, δεν βαριέμαι ούτε λεπτό ! ! ! Τα επεισόδια δεν έχουν θέση στα Αγγλικά γήπεδα.

 

 

Η αξεπέραστη Μαν Γιουν.


Και πως να χάσει τον τίτλο αυτή η ομάδα ; ; ; Πολλοί λένε ότι η ομάδα ευνοείται. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι η Μαν Γιουν φέτος είναι ένα σκαλοπάτι πάνω απ' όλους στην Premier League. Έχει το μεγαλύτερο βάθος, την μεγαλύτερη διάρκεια, τον πιο έμπειρο και έξυπνο προπονητή και τίποτα δεν ήταν ικανό να την σταματήσει...

Ακόμα και μέσα στο Μπερναμπέου εντυπωσίασε με την τακτική και την οξυδέρκεια της. Ομάδα με όμικρον κεφαλαίο που γνωρίζει πότε και πως θα κινηθεί μέσα στο γήπεδο.

 

 

Η ασταθέστατη Νιούκαστλ


Ίδιους παίκτες, ίδιο προπονητή αλλά διαφορετική πορεία φέτος για τους "ασπρόμαυρους". Με εξαίρεση τον Ντεμπά Μπα (που και αυτός μεσούσης της περιόδου έφυγε) είναι ίδια ομάδα. Και παρόλα αυτά ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή της. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχασε και στο απόλυτο ντέρμπι γι' αυτήν από την "μισητή" Σάντερλαντ με 0-3.

Στην Ευρώπη τα πήγε καλά. φτάνοντας στα προημιτελικά του Europa League. Στο πρωτάθλημα είναι κακή. Και φανταστείτε ότι εντός έδρας έχει κερδίσει και τρία ματς στις καθυστερήσεις. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι έχει και ρέντα.

Κακή χρονιά εντός συνόρων για την Νιούκαστλ η οποία με βάση τις επενδύσεις που κάνει ως ομάδα, πρέπει να στοχεύει στην πρώτη πεντάδα.

 

 

Η αγάπη των "μπλε" για τον Ζοζέ


Η Τσέλσι, τα πήρε όλα μέσα στην δεκαετία του μεγιστάνα επενδυτή της. Τίποτα δεν άφησε. Πρωτάθλημα, Κύπελλο, League Cup, Community Shield, Champions League... Όλα ! ! !

Και όμως, βρίσκεται στην πιο προβληματική φάση της σύγχρονης ιστορίας της. Ενώ διαθέτει παίκτες που σε λίγα χρόνια μπορούν αν είναι οι κορυφαίοι στις θέσεις τους (Αζάρ, Όσκαρ, Αζπιλικουέτα) της λείπει η ομοιογένεια.

Μεγάλη η αντιπάθεια των οπαδών για τον Ράφα. Και λάθος της διοίκησης που τον επέλεξε. Ο Ντι Ματέο να έμενε, χειρότερα δεν θα τα πήγαινε. Εκτός πρωταθλήματος από την αρχή. Εκτός FA CUP πλέον, δεν έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο επόμενο Champions League...

Και όλα αυτά έχοντας ξοδέψει πολλά εκατομμύρια. Άρα, κάτι λάθος έγινε στην ομάδα. Πρώτον, στον σχεδιασμό (που έμεινε γυμνός ο άξονας.. Το κέντρο δηλαδή) και δεύτερον όπως έγραψα παραπάνω στην ομοιογένεια.

Αυτό που κατάφερε ο Μουρίνιο την τριετία 2004-2007 ήταν πολλά παραπάνω από δύο πρωταθλήματα, ένα FA CUP,δύο League Cup και δύο συμμετοχές στα ημιτελικά του Champiopns League. Πάνω απ' όλα κατάφερε να φέρει στην ομάδα την πολυπόθητη ομοιογένεια... Αυτή ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του. Και γι' αυτό οι οπαδοί των "μπλε" τον σέβονται τόσο και τον θέλουν πίσω.

 

 

Η περίπτωση της Γουίγκαν


Αυτή η ομάδα είναι το κλασσικότερο παράδειγμα Αγγλικής ομάδας. Ομάδα που κρατάει τον προπονητή της για χρόνια (τέσσερα χρόνια έχει τον Μαρτίνεζ), ομάδα που ότι κι αν γίνει δεν σταματάει να κυνηγά τους στόχους της, ομάδα που "σκυλιάζει" μέχρι το σφύριγμα της λήξης...

Μ' αυτά και μ' αυτά η Γουίγκαν καταφέρνει να διατηρείται στην Premier League και φέτος θα διεκδικήσει και το FA CUP.

1 σχόλιο:

  1. Jim οι οπαδοί της Μίλγουολ είναι πασίγνωστοι παγκοσμίως ως οι πιο κάφροι οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας. Είναι όντως κρίμα το πιο ωραίο πρωτάθλημα του κόσμου και κατ' επέκταση, η χώρα στην οποία παίζεται η μεγαλύτερη μπάλα, να αμαυρώνεται από τέτοια περιστατικά.

    Η Μαν Γιουν είναι εδώ και χρόνια σε υψηλότατο επίπεδο, έχει απίστευτο μέταλλο νικητή. Ο Φέργκιουσον καταφέρνει να την καρατάει κάθε χρόνο σε υψηλές πτήσεις, και αντιμετωπίζει τα σχετικά μικρά ματς με απίστευτο επαγγελματισμό.

    Η Νιούκαστλ αν θυμάσαι πέρυσι, αποτέλεσε να την πολύ ευχάριστη έκπληξη. Είναι πολύ κρίμα που φέτος έχει τόσο κακή πορεία στην Πρέμιερ. Και επ΄σιης, έφυγε ο Μπα, αλλά ήρθαν καμιά 7-8 ποιοτικοί και γνωστοί παίκτες τον Γενάρη, που δεν προσέδωσαν τοην ουσία που ήθελε η ομάδα.

    Οι οπαδοί της Τσέλσι εξ αρχής ήταν απέναντι στον Μπενίτεθ και όλη την ώρα τον αποδοκίμαζαν. Βέβαια, στο τέλος της σεζόν ότι και να γίνει θα φύγει. Θα ήθελα πολύ να επιστρέψει ο Μουρίνιο πάντως σε αυτούς. Και επιτέλους να σταματήσει αυτό το χούι ο Ρώσος με τους προπονητές!

    Τι να πει κανείς και για τη Μπράντφορντ, που αγωνίζεται στη League 2 και έφτασε τελικό του League Cup. Μπράβο πάντως στη Γουίγκαν, που πάντως είναι από τους αδύναμους κρίκους της Πρέμιερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή