Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Real Madrid - Borussia Dortmund 2-0 Match Review

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη αναμέτρηση μεταξύ των 2 ομάδων στον ημιτελικό με την Ντόρτμουντ  να παίρνει τελικά την πρόκριση στον τελικό του Λονδίνου σε έναν αγώνα με επικό φινάλε.


Μετά το 4-1 του πρώτου αγώνα,χρειαζόταν ένα...θαύμα για να γίνει η ανατροπή και αυτό κόντεψε να γίνει στα τελευταία λεπτά του αγώνα, μετατρέποντας ένα διαδικαστικό αγώνα σε...ακατάλληλο για καρδιακούς.

 Τα συστήματα


Ο Μουρίνιο παρέταξε την Ρεάλ με 4-2-3-1 θέλοντας δίνοντας έμφαση στην επιθετική της λειτουργία

                                                  Λόπες

Εσιέν                     Βαράν                          Ράμος             Κοεντράο

                              Μόντριτς                     Αλόνσο

Ντι Μαρία                                Οζίλ                                 Ρονάλντο

                                                 Ίγκουάιν


Από την άλλη ο Κλόπ δεν άλλαξε την 11αδα του προηγούμενου αγώνα

                                                    Βάιντενφελερ

Πίζτσεκ               Σούμποτιτς                     Χούμελς           Σιέλμερ

                             Γκούντογκαν                  Μπέντνερ

Μπλατσικόφσκι                        Γκέτσε                              Ρόις
     
                                                   Λεβαντόφσκι


Τα γεγονότα

Η Ρεάλ μπήκε από το ξεκίνημα πολύ δυνατά στο παιχνίδι και αποφασισμένη να διεκδικήσει τις ελπίδες της για πρόκριση στον τελικό. Στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα έκλεισε τους Γερμανούς στην περιοχή τους και δημιούργησε 3 ευκαιρίες για...σίγουρο γκολ, ωστόσο τα αντανακλαστικά του Βάιντενφελερ και η αστοχία των μεσοεπιθετικών τις βασίλισσας κράτησαν το 0.

Συγκεκριμένα ο Ιγκουάιν απέτυχε σε σουτ από πολύ κοντά να ανοίξει το σκορ, ενώ λίγο αργότερα τον μιμήθηκαν ο Ρονάλντο με γυριστό σουτ και ο Οζίλ που σούταρε αμαρκάριστος και έστειλε την μπάλα άουτ. Μετά το 20 λεπτό η Ντόρτμουντ βρήκε τα πατήματά της και έκανε το γνώριμο παιχνίδι της πιέζοντας αρκετά ψηλά και κλέβοντας αρκετές πάσες, χωρίς όμως να μπορέσει να απειλήσει την Ρεάλ.

Το δεύτερο ημίχρονο φάνηκε να ξεκινά όπως και το πρώτο αλλά έπειτα από τα πρώτα 5-10 λεπτά, η Ντόρτμουντ απέκτησε τον έλεγχο του αγώνα και βρέθηκε 3 φορές κοντά στο γκολ που θα σφράγιζε την πρόκρισή της. Στο 49 ο Λεβαντόφσκι σούταρε ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση και λίγο αργότερα σε αντεπίθεση σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι,με την μπάλα να αναπηδάει λίγο έξω από την γραμμή της εστίας και να φεύγει έξω. Στο 61 από πάσα πάρε-βάλε ο Γκούντογκαν σούταρε από το 1 μέτρο αλλά η μπάλα βρήκε πάνω στον Λόπες που πραγματοποίησε φοβερή απόκρουση.

Ο Μουρίνιο αποφάσισε να παίξει τα τελευταία του χαρτιά στο ματς και έριξε στο παιχνίδι τον Κακά και έβγαλε τον Κοεντράο (βάζοντας και τον Μπενζεμά στη θέση του Ιγκουάιν). Το παιχνίδι φάνηκε πως θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα μέχρι που στο 82 το γήπεδο πήρε....φωτιά όταν ο Μπενζεμά έστειλε με κοντινή προβολή την μπάλα στα δίχτυα. Στο 89 ο Ράμος, μετά από κόρνερ σκόραρε για το 2-0, δίνοντας ελπίδες για το θαύμα.

Μετά από τα 5 λεπτά των καθυστερήσεων όμως, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την Ντόρτμουντ να παίρνει το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Λονδίνου και την Ρεάλ να τα βάζει με την...αστοχία της.


Τακτικές σκέψεις

Ο Μουρίνιο αποφάσισε να ρισκάρει από την αρχή του αγώνα, δηλαδή :

- Παρέταξε επιθετικογενή 11αδα, με τον Μόντριτς να αγωνίζεται δίπλα στον Αλόνσο στα χάφ και παίζοντα με την 3αδα Ρονάλντο-Οζίλ-Ντι Μαρία μπροστά.

-Ξαναπέρασε τον Ράμος στο κέντρο της άμυνας, βάζοντας τον Εσιέν δεξί μπακ.

-Έσωσε εντολή για πίεση σε όλο το γήπεδο και ζήτησε το ''γρήγορο γκόλ'' που θα έδιωχνε εν μέρει το αγχος....Θα το είχε πετύχει αν δεν σπαταλούσαν τόσες ευκαιρίες οι μεσοεπιθετικοί του.

Ο Κλόπ εφάρμοσε το ''ενδεκάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει'' :

-Έδωσε ξανά εντολή για πρεσάρισμα στα 3/4 του γηπέδου, πράγμα που φάνηκε μετά το 20ό λεπτό που ισορρόπησε το παιχνίδι.

-Οι πλάγιοι μπάκ δεν προωθήθηκαν καθόλου και προσηλώθηκαν στα αμυντικά τους καθήκοντα


-Έμφαση δόθηκε στην δημιουργία αντεπιθέσεων από τα πλάγια όταν υπήρχε κενός χώρος.

-Για άλλη μια φορά άριστη ανασταλτική λειτουργία από όλη την ομάδα
 

Δέν δουλέψαν όμως ρολόι όλα για τις 2 ομάδες:

-Η Ρεάλ ήταν ακίνδυνη για πάνω από 50 λεπτά, χωρίς να μπορέσει να απειλήσει, με τον Ρονάλντο να μην μπορεί να βοηθήσει. Ο Μουρίνιο όμως άργησε πάλι να πραγματοποιήσει τις αλλαγές του. Έπρεπε να μπει το γκολ για να ''αφυπνιστεί'' η Ρεάλ.

-Η Ντόρτμουντ έδειξε την απειρία της, αφού μέσα σε 7 λεπτά  δέχτηκε 2 γκολ πράγμα που προκάλεσε πανικό στους παίκτες της ομάδας (ειδικά μετά το πρώτο γκολ). Η αδυναμία της να σκοράρει στις 3 ''χρυσές'' ευκαιρίες που είχε, της δημιούργησε πρόσθετο άγχος κάτι που φάνηκε καθαρά στα τελευταία λεπτά.


Συμπεράσματα

Σήμερα το σύμπαν συνωμότησε για να βγει το παιχνίδι....under, ενώ θα μπορούσε άνετα να είναι 4-6 γκολ. Είδαμε την Ντόρτμουντ να παίρνει την μεγάλη πρόκριση χάρης την φοβερή της εμφάνιση και το εμφατικό 4-1 της πρώτης αναμέτρησης. Με βάση την εικόνα της και στους 2 αγώνες, τα αποτελέσματα ήταν δίκαια και η πρόκριση της άξιζε. Ένα μεγάλο μπράβο στον Κλόπ που έχει μετατρέψει αυτά τα νέα παιδιά σε ποδοσφαιρική υπερδύναμη.

Από την άλλη πλευρά η Ρεάλ πλήρωσε την κάκιστη εμφάνισή της στην Γερμανία και την αστοχία της. Έδειξε ωστόσο ότι πίστεψε στο θαύμα και ότι μπορούσε να κάνει την ανατροπή. Ακόμα και όταν σκόραρε στο 82 που θεωρητικά δεν υπήρχε χρόνος για άλλα 2 γκολ, κατάφερε να βάλει 2ο και να αγγίξει το θαύμα. Δικαίωσε όσους την πίστεψαν στον δεύτερο αγώνα, έδειξε ότι είναι μεγάλη ομάδα και αποχαιρετά με ψηλά το κεφάλι την διοργάνωση.

2 σχόλια:

  1. Αγωνιστικά η Ντόρτμουντ έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο από τον Σεπτέμβριο και δίκαια έχει μία θέση στον τελικό.

    Η Ρεάλ, τρεις φορές έφτασε ημιτελικά και ισαριθμες φορές αποκλείστηκε. Αυτό λέει κάτι. Κάτι της λείπει, κάτι θέλει.. Ειναι η ηρεμία και το οικογενεικό κλίμα (που φέτος απδεδειγμένα δεν είχε) ; ; ; Είναι το Taming (που το 2011 με την Μπάρτσα δεν είχε που ηταν στο πικ της φόρμας της) ; ; ; Η τύχη του 2012 (γκολ στο 89 στο Μόναχο και αποκλεισμός στα πέναλτι στο Μπερναμπέου) ; ; ; Κάπου στην μέση ειναι η αληθεια...

    Πάντως ο Μουρινιο δύσκολα να μεινει με βαση τις δηλώσεις του.. Είδωμεν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο μουρινιο παει τσελσι,το θεωρω δεδομενο....

    η αληθεια οπως λες για την ρεαλ ειναι καπου στην μεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή