Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Το μέλλον του Neymar

Καλημέρα σε όλους. Σήμερα θα δούμε τον πιο πολυσυζητημένο νεαρό παίκτη των τελευταίων 2-3 χρόνων, που δεν είναι άλλος από τον Νεϊμάρ. Τον Βραζιλιάνο επιθετικό, που είναι γνωστός για τις τρίπλες του κυρίως και για τον οποίο ενδιαφέρονται πάρα πολλές ομάδες.

Θα δούμε την πορεία του έως τώρα στην καριέρα του, το ποιες ομάδες ενδιάφερονται γι' αυτόν, αλλά και την άποψή μου για το πού πρέπει να καταλήξει και γιατί.


Η πορεία του έως τώρα

Γεννημένος στις 5-2-1992, ο Νεϊμάρ προέρχεται από τις ακαδημίες της Σάντος, στην οποία ως γνωστόν αγωνίζεται μέχρι και σήμερα. Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2009 και π0ραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του στις 7-3-2009, απέναντι στην άσημη Οέστε για το κύπελλο.

Άρχισε να γίνεται γνωστός τη σεζόν 2010-2011, αφού με τις ντρίμπλες του καθήλωνε όλο το βραζιλιάνικο ποδοσφαιρικό κοινό, και σιγά σιγά η φήμη του άρχισε να έρχεται και προς την Ευρώπη, με τους πάντες να μιλάνε για το νέο ''παιδί-θαύμα'' του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Σε αυτή τη σεζόν, χρίστηκε πρωταθλητής όχι μόνο Βραζιλίας, αλλά και Νότιας Αμερικής, κατακτώντας το Κόπα Λιμπερταδόρες!

Την επόμενη σεζόν είχε χρηστεί από τους πάντες ο ηγέτης της Σάντος, και σε συνεργασία με άλλους Βραζιλιάνους μπαλαδόρους, όπως ο Γκάνσο, ο Ελάνο ή ο Κεϊρισον, πρόσφεραν πλούσιο θέαμα στα βραζιλιάνικα γήπεδα, κατακτώντας εκ νέου το πρωτάθλημα, ενώ το Δεκέμβρη του 2011 έπαιξαν με αντίπαλο τη Μπαρτσελόνα στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, όπου ο Νεϊμάρ είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να χτίσει μία καλή σχέση με τους αστέρες της Μπάρτσα, και κυρίως του Λιονέλ Μέσι.

Πλέον, τη φετινή σεζόν, με τη Σάντος να παραπαίει στο πρωτάθλημα, αυτός συνεχίζει να είναι από τους διακριθέντες σε κάθε ματς, μη σταματώντας να προσφέρει πλούσιο θέαμα με τις τρίπλες και τις κούρσες του, και φυσικά τα γκολ του. Με τη Σάντος, συνολικά, έχει συνολικά 209 συμμετοχές και 129 γκολ, αριθμοί τουλάχιστον εντυπωσιακοί αν σκεφετεί κανείς πως είναι... 21 ετών!!!!! Τέλος, με την εθνική Βραζιλίας, έχει 30 συμμετοχές και 17 γκολ, με μερικές προπονήσεις του να είναι παρέ αμε τον Ροναλντίνιο, τον οποίο έχει χαρακτηρίσει ως... ''δάσκαλό'' του!


Ενδιαφερόμενες ομάδες

Το όνομα του Νεϊμάρ έχει γραφτεί για ουκ ολίγες ομάδες. Για την ακρίβεια, όλες οι μεγάλες Ευρωπαϊκές ομάδες φέρονται να έχουν κοιτάξει την περίπτωσή του, μηδενός εξαιρεουμένου. Από το καλοκαίρι του 2011, όταν και άρχισε να γίνεται γνωστός στην Ευρώπη με τα μαγικά του στη Βραζιλία, σε πολύ νεαρή ηλικία, τα σενάρια έδιναν και έπαιρναν.

Πιο συγκεκριμένα, ενδιαφέρον για το Νεϊμάρ έχουν εκφράσει, ή τουλάχιστον έτσι έχει γραφτεί, οι παρακάτω ομάδες: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Έβερτον, Μίλαν, Ίντερ, Γιουβέντους, Φιορεντίνα, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπάγερν και Ντόρτμουντ. Δηλαδή, με λίγα λόγια ,όλες οι μεγάλες ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, όμως, από την αρχή της κούρσας για την απόκτησή του φαβορί είναι οι δύο μεγάλες ομάδες της Ισπανίας, όπως έχει πει και ο πρόεδρος της Σάντος, αλλά και ο ατζέντης του ίδιου του παίκτη, ενώ ο ίδιος ο Βραζιλιάνος έχει πει πως θα ήταν όνειρο να παίξει συμπαίκτης με τον Μέσι, καθώς και το ότι θα τον ενδιέφερε να παίξει στη Ρεάλ. Πίσω από τους δύο κολοσσούς της Ισπανίας, ακολουθούν οι Σίτι και Μπάγερν, με την τελευταία μάλιστα να φέρεται να έχει έτοιμη προσφορά με ποσό ούτε λίγο ούτε πολύ... 100 εκατομμύρια στη Σάντος!!!

Επικρατέστερες πάντως φαντάζουν οι Μπάρτσα-Ρεάλ, και ειδικά η πρώτη.


Γνώμη μου

Πολλοί θα με πούνε γραφικό, αλλά πιστεύω πως η ομάδα που του ταιριάζει περισσότερο είναι η Μπαρτσελόνα. Και αυτό δε το λέω στη τύχη. Το λέω, διότι οι 2 από τους 4 επιθετικούς της κάνυον πολύ μέτρια σεζόν, ενώ μάλιστα έχει γραφτεί ότι είναι υπό αποχώρηση (Πέδρο, Σάντσεζ), ενώ ο Βίγια είναι φευγάτος, άσχετα αν τώρα τελευταία ξαναβρίσκει τη φόρμα του και λέει ότι θέλει να μείνει, και πρέπει να μείνει. 

Φαντάζεστε τριάδα μπροστά Βίγια-Νεϊμάρ-Μέσι; Ταιριάζει απόλυτα στο σύστημα των Καταλανών πιστεύω!

1 σχόλιο:

  1. υπαρχει περιπτωση να μην ερθει ουτε φετος ευρωπη, αλλα και παλι θα ακουστουν πολλα το καλοκαιρι και θα πεσουν τρελα λεφτα στην υποθεσσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή