Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Το μέλλον του Lewandowski

Καλησπέρα σε όλους. Όπως είχαμε κάνει και με τον Νεϊμάρ πριν λίγο καιρό, έτσι και σήμερα, θα κάνουμε ένα άρθρο για την περίπτωση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Ο Πολωνός φορ της Μπορούσια Ντόρτμουντ, είναι από τους πρωτεργάτες της εξαιρετικής πορείας της ομάδας τα τελευταία 3 χρόνια, και όπως είναι φυσικό, εμπλέκεται σε πολλά σενάρια. Πάμε να δούμε αναλυτικά την περίπτωσή του.


Η πορεία του έως τώρα


Ο Λεβαντόφσκι (γεννημένος 21/8/1988) ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2005 στη Δέλτα Βαρσοβίας (10 συμμ., 4 γκολ), ενώ το δεύτερο μισό της σεζόν 2005-06 το πέρασε στη δεύτερη ομάδα της Λέγκια Βαρσοβίας (8 συμμ., 2 γκολ). Για δύο χρόνια (2006-2008) άνηκε στη Σνικτζ Προυτσκόφ (63 συμμ., 37 γκολ).



Γρήγορα τον ανακάλυψαν τα λαγωνικά μίας από τις μεγαλύτερες ομάδες της Πολωνίας, της Λεχ Πόζναν, της οποίας αποτέλεσε αναντικατάστατο μέλος τη διετία 2008-2010, έχοντας 82 συμμ. και 41 γκολ. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες και πολλές ομάδες κυρίως από τη Γερμανία επιθυμούσαν την απόκτησή του, με τη Ντόρτμουντ να βγαίνει νικήτρια, πληρώνοντας το καλοκαίρι του 2010 μόλις 4,5 εκατ.

Είναι από τους πρωτεργάτες της συνεχούς ανοδικής πορείας της Ντόρτμουντ από το 2010, έχοντας συνολικά 131 συμμ. και 69 γκολ! Με τους Βεστφαλούς έχει κατακτήσει 2 συνεχόμενα πρωταθλήματα και ένα κύπελλο. Στη φετινή εξαιρετική πορεία της Ντόρτμουντ στο Τσου Λου είχε καταλυτική συμβολή με 6 γκολ. Είναι από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας της Μπορούσια.

Φυσικά ο Λεβαντόφσκι δε θα μπορούσε παρά να είναι ο πρωταγωνιστής της εθνικής Πολωνίας εδώ και χρόνια. Το ντεμπούτο του το έκανε στις 10 Σεπτεμβρίου του 2008, απέναντι στο Σαν Μαρίνο, όπου σκόραρε κιόλας! Έκτοτε μετράει 53 συμμ. και 17 γκολ με το εθνόσημο, έχοντας και 1 γκολ στο Euro 2012 σε 3 συμμ., απέναντι στην εθνική Ελλάδος στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.




Ενδιαφερόμενες ομάδες

Πολλές μεγάλες Ευρωπαϊκές ομάδες έχουν ενδιαφερθεί κατά καιρούς τα τελευταία χρόνια για τον Λεβαντόφσκι. Αυτές που έχουν δείξει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι οι δύο Μάντσεστερ, η Τσέλσι, η Ίντερ και η Μπάγερν.

Τα μεγάλα φαβορί για την απόκτησή του είναι οι δύο Μάντεστερ και η Μπάγερν. Βέβαια το αν θα πάει στην τελευταία θα φανεί και από τις προθέσεις του Πεπ Γκουαρντιόλα, που αναλαμβάνει τα ηνία το καλοκαίρι. Είναι σίγουρο ότι θα πέσει πολύ χρήμα πάντως στη
                                         μάχη της απόκτησής του.




Γνώμη μου


Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να καταλήξει στη Μάντσεστερ Σίτι. Χρειάζεται επειγόντως έναν κλασικό σέντερ φορ, καθώς μετά τη φυγή του Μπαλοτέλιο Τζέκο φαίνεται να φεύγει το καλοκαίρι, και μένει με τους περιφερειακούς Αγουέρο και Τέβεζ, διότι κλασικούς φορ δεν τους λες τους δύο Αργεντίνους.



Πιστεύω πως θα έχει αρμονική συνεργασία με τους Σίλβα-Αγουέρο-Τέβεζ και θα δούμε εξαιρετικό θέαμα από πλευράς Σίτι. Βέβαια, θα με ρωτήσετε γιατί να μην πάει στις άλλες 4. Εξηγούμαι:

Όχι στη Μαν Γιουν, διότι έχει άλλους 3 πρωτοκλασάτους φορ (Φαν Πέρσι, Γουέλμπεκ, Τσιτσαρίτο).

Όχι στην Τσέλσι, διότι πρέπει οπωσδήποτε να πάρουν Φαλκάο ή Καβάνι.

Όχι στη Μπάγερν, διότι έχουν ήδη Μάντζουκιτς και Γκόμεζ, και εκτός αυτού, υπάρχει αμφιβολία για τον αν θα είναι χρήσιμος οποιοσδήποτε κλασικός φορ στην εποχή Γκουαρντιόλα από το καλοκαίρι.

Όχι στην Ίντερ, διότι δεν ταιριάζει ούτε στην Ίντερ, ούτε στην Ιταλία γενικά πιστεύω.

Όλα θα φανούν από το χρόνο. Έχει πολύ ενδιαφέρον πάντως η περίπτωσή του.

6 σχόλια:

  1. υπαρχει πιθανιτητα να δουμε και σεναριο ανταλαγγης τζεκο-λεβαντοφσκι...

    Για την τσελσι ακουστηκε αρκετες φορες και ας μην το αποκλειουμε,αφου φαλκαο και καβανι ειναι δυσκολες περιπτωσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οντως εχει ακουστει για τη Ντορτμουντ. Μαλιστα και ο ιδιος ειπε οτι θα ηθελε να επιστρεψει στη Μπουντεσλιγκα. Και για την Τσελσι εχει ακουστει, αλλα αν ο Ρωσος θελει πραγματικα να παρει Φαλκαο η Καβανι, θα τους παρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα ο Λεβαντόφσκι δεν μου αρέσει. Δεν το θεωρώ φορ τοπ επιπέδου.. Και δεν μου λεει κάτι το γεγονός ότι είναι πρωτος σκορερ της Γεμαρνίας. Και ο Γκέκας βγηκε πρώτος σκορερ εκει.. Τι να πει αυτο ; ; ;

    Δεν χωρα ούτε στην Μαν Γιουν, ουτε στην Τσελσι..Μην λέμε ότι να ναι...

    Είναι φορ καθαρά περιοχής, παλιαάς κοπής. Δεν έχει στοιχεία περιφερειακού φορ. Εύκολα τον κόβει ο οαμυντικος σε μια μπούκα του. Είναι φορ του "πάρε βάλε".. Να δουλεύον οι άλλοι από πίσω και από τα πλάγια και να του σερβίρουν ασσιτ..

    Απο κει και πέρα ξέρει επίσης να εκμεταλλεύεται τα πολλά η αληθεια είναι λάθη των αντίπαλων ομάδων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολλοι παικτες κανουν καριερα επειδη εχουν ακριβως αυτα τα χαρακτηριστικα...
    μεχρι και ο δικος μας ο καμπορα (σιγουρα τον θυμασαι) δεν ειχε τεχνικη ουτε καλο σουτ,ειχε μεσαιο υψος ΑΛΛΑ ηταν καθε φορα στο σωστο σημειο για να βαλει τα μπαλα στα δυχτια.
    η τσελσι θελει επιθετικο περιοχης σαν τον λεβαντοφσκι. η δημιουργια φασεων ειναι ευκολη οταν εχεις πισω σου αζαρ-ματα-οσκαρ-λαμπαρντ-ραμιρες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Κάμπορα είχε τεχνική ρε συ... Τον Κάμπορα και περιφερειακό επιθετικό να τον έβαζες έπαιζε άνετα...

    Αυτός (ο Λεβαντόφσκι) δεν έχει την παραμικρή τεχνική.. Αυτός είναι παίκτης του "πάρε βάλε" καθαρά. Να σκυλιάουν από πίσω και από τα πλάγια οι Γκέτσε, Γκρόσγκροϊτς, Ρόις και πέρσι ο Κανγκάβα και αυτός να τα χώνει... Δεν είναι Φαν Πέρσι. Δεν ειναι Σουάρες. Δεν είναι Ρούνεϊ. Δεν είναι Παπί Σισέ.

    Στην Τσέλσι τι να κάνει αυτός ρε ; ; ; Να τους βγάλει 5ους ; ; ; Η Τσέλσι ξέρεις τι θέλει ; ; ; Έναν Σουάρες ή έναν Φαλκάο... Κια πρωτίστως κεντρικά χαφ (δύο τουλάχιστον)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δν λεω οτι ειναι και η καλυτερη επιλογη,αλλα δν θα με χαλουσε κιολας

    ΑπάντησηΔιαγραφή