Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Chelsea - Man. United match review

Ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι στην Αγγλία ολοκληρώθηκε.με την Τσέλσι να κερδίζει δίκαια την Γιουνάιτεντ με 1-0 στο Stamford Bridge,στον επαναληπτικό αγώνα για το F.A cup (ο προηγούμενος έληξε 2-2).

Ματς διαφήμιση του αγγλικού ποδοσφαίρου,με τους παίκτες να τρέχουν συνεχώς και αρκετές φάσεις (κυρίως στο 2ο ημίχρονο). Ας δούμε πιο αναλυτικά πως εξελίχθηκε ο αγώνας.

Ο Μπενίτεθ επέλεξε την εξής αρχική ενδεκάδα σε σύστημα 4-2-3-1 :

Τέρμα                    Τσεχ
Δεξί μπακ             Αθπιλικουέτα
Αριστερό μπακ     Άσλει Κόουλ
Κέντρο άμυνας     Λουίζ - Ιβάνοβιτς
Αμυντικά χάφ       Ραμίρες - Μίκελ
Δεκάρι                   Μάτα
Εξτρέμ                  Αζάρ - Όσκαρ
Επιθετικός            Μπά

Από την άλλη,ο σερ Άλεξ επέλεξε το 4-4-2 :

Τέρμα                      Ντε Χέα     
Δεξί μπακ                Βαλέντσια
Αριστερό μπακ       Εβρά
Κέντρο άμυνας       Σμάλινγκ - Φέρντιναντ
Αμυντικά χάφ         Κάρικ - Τζόουνς
Πλάγιοι Μέσοι       Νάνι - Κλέβερλι
Επιθετικοί               Γουέλμπεκ - Ερνάνες

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν η μία την άλλη. Κλασσικό αγγλικό ποδόσφαιρο με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας και πολλά τρεξίματα, ενώ οι παίκτες απέφευγαν τα σκληρά μαρκαρίσματα. Γιουχάρονταν ο Φέρντιναντ κάθε φορά που είχε την μπάλα (έχει προηγούμενα με τους οπαδούς της Τσέλσι εδώ και καιρό).

Στο 20 η Τσέλσι έκανε αναγκαστική αλλαγή,αφού ο Κόουλ δεν μπόρεσε να συνεχίσει και στην θέση του πέρασε ο Μπέρτραντ. Στο 30 ο Μπά σούταρε από πλάγια στην περιοχή αλλά ο Ντε Χέα απόκρουσε. Στο 37 και στο 39 Νάνι και Αζάρ απείλησαν, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς άλλη ευκαιρία.

Το δεύτερο ημίχρονο η Τσέλσι κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, ο Ραμίρες ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και οι Μάτα - Αζάρ δημιούργησαν αρκετά προβλήματα. Η Τσέλσι μάλιστα ευτύχησε να ανοίξει το σκορ νωρίς,μόλις στο 48 , όταν ο Μάτα έβγαλε φοβερή ψηλή μπαλιά για τον Μπά,που είχε ξεφύγει από τον Φέρντιναντ και αυτός με προβολή για σεμινάριο την έστειλε στα δίχτυα του Ντε Χέα που δεν μπορούσε να αντιδράσει.Στην συνέχεια ο Φέργκιουσον πέρασε τον Φαν Πέρσι στο παιχνίδι,αλλά η Γιουνάιτεντ δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Η καλύτερη ευκαιρία της παρουσιάστηκε στο 63, όταν από την σέντρα του Γουέλμπεκ ο Ερνάνες έκανε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι (σχεδόν δίπλα στην γραμμή του τέρματος) αλλά εκεί βρίσκονταν ο Τσέχ που πραγματοποίησε φοβερή απόκρουση, αποτρέποντας την ισοφάριση.

Στην συνέχεια η Τσέλσι συνέχισε να κυριαρχεί,ενώ η Γιουνάιτεντ έκανε πολλές λάθος πάσες στο κέντρο, με αποτέλεσμα να χάνει εύκολα την κατοχή της μπάλας και να επιτρέπει στην Τσέλσι να απειλήσει αρκετές φορές με τους Μάτα, Αζάρ και Ραμίρες.

Οι αλλαγές των Γκίκς και Γιάνγκ δεν βοήθησαν, με την Γιουνάιτεντ ωστόσο να έχει άλλη μία καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 88 όταν ο Εβρά έβγαλε την πάσα, μέσα στην περιοχή, στον Φαν Πέρσι ο οποίος από κοντινή θέση κατάφερε να την στείλει άουτ. Έπειτα το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνει κάτι το αξιοσημείωτο.

Συμπεράσματα

Η Τσέλσι έδειξε σήμερα πως στα μεγάλα παιχνίδια ξέρει να κερδίζει. Πολλά είχαν ειπωθεί πριν τον αγώνα, πως η Γιουνάιτεντ είναι σε φόρμα, πως θα κερδίσει εύκολα και πολλά άλλα. Ωστόσο η Τσέλσι έδειξε χαρακτήρα και κέρδισε δίκαια (και εύκολα μπορώ να πω αφού απειλήθηκε ελάχιστες φορές).

Συγκεκριμένα :


- Πολύ καλά στημένη  και διαβασμένη η Τσέλσι,περιόρισε με επιτυχία τους αντίπαλους μεσοεπιθετικούς

- ο Ραμίρες με τον Μίκελ βρέθηκαν και οι δύο σε καλή μέρα δίνοντας πολλές βοήθειες ανασταλτικά και επιθετικά.

- Οι 3άδα Όσκαρ - Αζάρ - Μάτα λειτούργησε άψογα,προσφέροντας και πολύ βοήθεια στον αμυντικό τομέα.

Ελαφρυντικό για την Γιουνάιτεντ η κακή διαχείριση του αγώνα από τον σερ Άλεξ,με την μάλλον ''ανορθόδοξη'' επιλογή της 11αδας, δηλαδη :

- o Κλέβερλι αγωνίστηκε πλάγια αριστερά (ενώ κανονικά είναι κεντρικός μέσος) και δεν έκανε ούτε μία  σέντρα.

- ο Τζόουνς στο κέντρο ήταν πού αργός για να μπορεί να ανακόπτει τον Μάτα και τον Αζάρ.

- ο Βαλένσια δεν ήταν καλός στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

- ο Φαν Πέρσι,από την στιγμή που πέρασε ως αλλαγή, ήταν  κάκιστος  και σπατάλησε μοναδική   ευκαιρία στο 88.

Στον ημιτελικό,η Τσέλσι θα αντιμετωπίσει την Μαντσεστερ Σίτι.

2 σχόλια:

  1. Ε-Ξ-Α-Ι-Ρ-Ε-Τ-Ι-Κ-Η αναλυση Γιωργο. Μπραβο. Οντως το ματς ηταν απο αυτα τα παιχνιδια ''μαθηματα τακτικης'' και χρηζει αναλυσης, αλλα εγω δν εχω να πω κατι αφου τα ειπες ολα. Μπραβο στην ομαδα σου που περασε και τωρα εχει δυσκολο εργο απεναντι στη Σιτι στα ημιτελικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστω ρε νικ... με την σιτι ελπιζω να δουμε ενα εξισου καλο παιχνιδι (και να κερδισει και η τσελσι σο τελος βεβαια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή