Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Η επικαιρότητα στην Ευρώπη

Μία ακόμη αγωνιστική πέρασε, το τέλος των πρωταθλημάτων πλησιάζει και η επικαιρότητα "τρέχει". Και αυτό το Σαββατοκύριακο είδαμε πολλά και αποδείχτηκαν ακόμα περισσότερα..

Από εδώ θα προσπαθήσουμε να δούμε και να σχολιάσουμε τις κυριότερες ειδήσεις και θα αναφέρουμε και κάποια συμπεράσματα.


 

Παραίτηση Τόμας Σάαφ από την Βέρντερ Βρέμης



Μετά από 13 χρόνια παρουσίας στον πάγκο της Βέρντερ, ο Τόμας Σάαφ υπέβαλλε την παραίτησή του με΄τα την Σαββατιάτικη εντός έδρα ήττα από την Βόλφσμπουργκ με 0-3. Πολύ κακή σεζόν για την Βέρντερ, που όχι μόνο προβληματίζει αγωνιστικά αλλά και σε θέματα χειρισμών των καταστάσεων. Είδαμε παίκτες να "πλακώνονται" μεταξύ τους δείγμα των κακών σχέσεων και της έλλειψης πειθαρχίας στην ομάδα.

Ο Σάαφ, είναι προπονητής που έδεσε το όνομά του με το όνομα της Βέρντερ και αυτό δεν χωράει αμφισβήτηση. Το αρνητικό για τον Σάαφ, ήταν το αιώνιο αγωνιστικό θέμα της ομάδας. Η αμυντική της λειτουργία. Ποτέ, δεν μπόρεσε να δέσει την άμυνα της ομάδας...

 

Κυπελλούχος η Σεντ Ετιέν



Μετά από 32 χρόνια η ιστορική Γαλλική ομάδα της Σεντ Ετιέν κατέκτησε το League Cup, κερδίζοντας την Ρεν στον τελικό με 1-0. 32 ολόκληρα χρόνια περίμεναν οι οπαδοί της ομάδας για να δουν έναν τίτλο. Ιστορικές στιγμές.

Η Σεντ Ετιέν, είναι δουλεμένη ομάδα που παίζει όμορφο ποδόσφαιρο. Επίσης, διαθέτει πολύ και πιστό κόσμο.

 

Λεβαντόφσκι για Μαν Γιουν



Ένας από τους καλύτερους επιθετικούς (ίσως ο καλύτερος) του Γερμανικού πρωταθλήματος. Φυσικά, το γεγονός ότι ένας επιθετικός είναι πρώτος σκόρερ στην Γερμανία δεν σημαίνει ότι είναι και παικταράς.

Ο Λεβαντόφσκι, είναι από τους επιθετικούς που μυρίζονται το γκολ, από τους επιθετικούς που ψάχνουν το λάθος της αντίπαλης άμυνας, από τους επιθετικούς που περιμένουν μισή ευκαιρία για να βάλουν γκολ...

Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι από τους επιθετικούς που μπορούν να παίξουν έξω από την περιοχή. Δεν έχει στοιχεία περιφερειακού επιθετικού. Είναι καθαρά φορ περιοχής. Για παράδειγμα δεν είναι Φαν Πέρσι, δεν είναι Ρούνεϊ...


Η αξεπέραστη Γιουβέντους και η σταθερή Παρί



Η Γιουβέντους στην Serie A, φέτος ήταν ένα "σκαλοπάτι" πάνω απ' όλους τους άλλους. Πέρα από τα εξωαγωνιστικά θέματα που αφορούν το Ιταλικό ποδόσφαιρο, αν μιλήσουμε καθαρά αγωνιστικά τότε εκεί καταλήγουμε. Ότι, η Γιουβέντους ήταν και είναι αυτή την περίοδο ένα "σκαλοπάτι" πάνω απ' όλους.

Η Μίλαν, δεν είχε την διάρκεια να την "χτυπήσει". Η Ίντερ, είναι και πιθανό να συνεχίσει να είναι "σκιά" του εαυτού της. Λάτσιο και Ρόμα ; ; ; Χαμηλοτάβανες ομάδες... Η Νάπολι ; ; ; Όποτε παίζει σε αγώνα πρωταθλήματος με μεγάλη ομάδα, χάνεται... Δεν έχει τα γκατς να κάνει πρωταθλητισμό..Ταβάνι έχει την δεύτερη θέση.

Η Παρί, δείχνει σταθερότητα. Και γι' αυτό θα βγει και πρωταθλήτρια φέτος. Στο +9 πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος είναι. Πολύ δύσκολο να το χάσει. Θαύμα θα είναι. Αφήστε δε που άξιζε να βρίσκεται στα ημιτελικά του Champions League. Αν συνεχίσει να δουλεύει μεθοδικά θα το καταφέρει κι' αυτό με τα χρόνια. 


Ο Σουάρες που δαγκώνει



Πιστεύω ότι είναι ότι καλύτερο διαθέτει η Λίβερπουλ αυτή την στιγμή. Επίσης, πιστεύω ότι η νέα Λίβερπουλ καλό είναι να δομηθεί (επιθετικά τουλάχιστον) πάνω σ' αυτόν. Γενικότερα, τον θεωρώ μαζί με τον Μπέϊλ τους κορυφαίους παίκτες της Premier League και έναν από τους κορυφαίους της Ευρώπης. Θα μπορούσε να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα του κόσμου με επιτυχία..

Αλλά ο χαρακτήρας του, τα χαλάει όλα. Και πιθανόν αυτός ο χαρακτήρας του, να του στερήσει την δυνατότητα να μπει στους κορυφαίους όλων των εποχών. Προκλητικός μέχρι αηδίας. Είναι αηδιαστικός και πραγματικά μειώνει τον εαυτό του με τέτοιες ανώριμες ενέργειες.

 

Η σοβαρή Ατλέτικο Μαδρίτης



Η Ατλέτικο τα κατάφερε. Την επόμενη σεζόν θα αγωνιστεί στους ομίλους του Champions League. Μετά από δύο Europa League (το 2010 και το 2012) επιστρέφει εκεί που θέλει. Όλοι περίμεναν την Βαλένθια να "χωθεί" σφήνα στους δύο μεγάλους (Μπάρτσα και Ρεάλ) αλλά τελικά η αστάθεια των νυχτερίδων σε συνάρτηση με την σταθερότητα και την πειθαρχία (λόγω Σιμεόνε) των Ροχιμπλάνκος, έκαναν την Ατλέτικο να είναι η ομάδα που "τρύπωσε"..

Σοβαρή ομάδα, πειθαρχημένη ομάδα. με καλό κλίμα, καλό σχεδιασμό και σταθερότητα σε όλη την διάρκεια της χρονιάς. Με λίγα λόγια είναι ομάδα του προπονητή. Και όταν μία ομάδα είναι ομάδα του προπονητή κατά μεγάλο ποσοστό η επιτυχία της είναι εγγυημένη...

2 σχόλια:

  1. για την γιουβεντους δεν χωρα αμφιβολια,ειναι οντως 1 βημα (τουλαχιστον)μπροστα απο τις υπολοιπες ομαδες στην serie A.με λιγη ενισχυση επιθετικα θα γινει ακομα καλυτερη.και αριστερο μπακ θελει γιατι ο πελουσο απλα δν υπαρχει.

    για την ισπανια τωρα,εγω προσωπικα δν περιμενα την βαλενθια με τον βαλβερδε παγκο να χτυπησει 3αδα και ουτε κ εγινε φυσικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Πελούζο Γιώργο ξέρεις τι τύπου παίκτης είναι ; ; ; Από αυτούς που βελτιώνονται μέσα από την συνεχή δουλειά τους. Το παληκάρι δεν είναι για Γιούβε αλλά κερδίζει θέση χάρη στην επιμονή του για δουλειά και βελτίωση. Από τέτοιους παίκτες, μονο να κερδίσουν έχουν οι ομάδες.

    Πριν ξεκινήσει η Primera, όλοι είχαν την Βαλένθια έτοιμη να χωθεί σφήνα στους δύο μεγάλους. Σκέψου ότι είχε καλύψει τα κενά της με καλές (για την τότε περίοδο) μεταγραφές. Αριστερό μπακ Σισοκό, δεξί μπακ Περέϊρα, κεντρικόχαφ τον Γκάγκο, έξω αριστερά τον Γκουαρδάδο και βάθος στην επίθεση με τον Βαλντές. Κατά τ' άλλα κράτησε τους ίδιους με τα προηγούμενα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή