Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Η υπόθεση Gareth Bale

Χθες, ασχοληθήκαμε με την περίπτωση του Λουίς Σουάρες που αποτελεί ένα από τα μεταγραφικά σίριαλ της φετινής καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Σήμερα και με αφορμή Ευρωπαϊκά δημοσιεύματα που λένε για πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης στην Τότεναμ θα ασχοληθούμε με τον Ουαλό ακραίο της Αγγλικής ομάδας, τον Γκάρεθ Μπέϊλ...

Η Ρεάλ Μαδρίτης σύμφωνα με τα δημοσιεύματα έκανε πρόταση πάνω από 80 Εκατομμύρια λίρες στην Τότεναμ. Ένα ποσό που σε Ευρώ μεταφράζεται περίπου στα 95 Εκατομμύρια. Όπως καταλαβαίνουμε μιλάμε για τεράστια ποσά και σε περίπτωση που η μεταγραφή πραγματοποιηθεί θα είναι το "μεγάλο μπαμ" του φετινού καλοκαιριού και μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές της ιστορίας του ποδοσφαίρου.

Τα μεταγραφικά σίριαλ του φετινού καλοκαιριού ήταν και είναι μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού. Ένα ήταν η υπόθεση του Ρανταμέλ Φαλκάο που γρήγορα έκλεισε στην Μονακό, άλλο ένα ήταν του Έντισον Καβάνι που έκλεισε στην Παρί και μένουν του Λουίς Σουάρες και του Γκάρεθ Μπέϊλ...

Ο Ουαλός ακραίος, από πέρυσι ακόμα είχε εκφράσει την επιθυμία του να παραμείνει στην Λονδρέζικη ομάδα αρκεί αυτή να αγωνιζόταν στο Champions League. Τα δεδομένα διαμορφώθηκαν έτσι ώστε για δεύτερη σερί χρονιά η Τότεναμ να μείνει έναν βαθμό μακρυά από την τέταρτη θέση και ταυτόχρονα από την Άρσεναλ. Οπότε, στο μυαλό του Μπέϊλ υπήρχε και υπάρχει το ενδεχόμενο της φυγής.

Τον περασμένο μήνα, δηλαδή τον Ιούνιο, η Ρεάλ έκανε μία προσφορά στην Τότεναμ η οποία κρίθηκε πολύ χαμηλή. Ήταν γύρω στα 70-75 Εκ. Ευρώ. Πλέον οι Μαδριλένοι ανέβασαν την προσφορά τους και συν τοις άλλοις, σύμμαχο στην προσπάθειά τους φαίνεται να έχουν και τον ίδιο τον Μπέϊλ, ο οποίος επιθυμεί (όπως είπε και πέρυσι) να αγωνιστεί στο Champions League.

Η Τότεναμ, από την πλευρά της θέλει να κρατήσει μία ακόμη σαιζόν τον Μπέϊλ στο White Hart Lane ή σε διαφορετική περίπτωση να καρπωθεί ένα ποσό όσο το δυνατό μεγαλύτερο.

Η περίπτωση δεν φαίνεται να είναι τόσο περίπλοκη. Η Ρεάλ ήδη έκανε μία πολύ μεγάλη πρόταση και περιμένει απάντηση. Η Τότεναμ γνωρίζει πως με το ζόρι δεν κρατάει τον Μπέϊλ και συν τοις άλλοις θα εισπράξει ένα τεράστιο ποσό, το οποίο θα την βοηθήσει αφενός μεν οικονομικά αφετέρου δε αγωνιστικά να καλύψει τα κενά που έχει στην αμυντική της γραμμή κυρίως και φυσικά το κενό που θα αφήσει ο Ουαλός . . .

3 σχόλια:

  1. ουδεις αναντικαταστατος... με 95 εκατ η τοτεναμ μπορει πραγματικα να ανεβει επιπεδο ,παρα την φυγη του μπειλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει, παίκτες σαν τον Μπέϊλ είναι δύσκολο να αντικατασταθούν... Παρόλα αυτά, όπως λες Γιώργο θα ενισχυθεί σε θέσεις που πονάει. Όπως για παράδειγμα στην αμυντική γραμμή.

    Και ουσιαστικά αν γίνει η μεταγραφή και μπουν στα ταμεια της ομαδας τόσα λεφτά και πάνε άλλοι παίκτες θα μιλάμε για μία νέα Τότεναμ που θα είναι ομάδα συνόλου και όχι ομάδα ενός παίκτη (Μπέϊλ) όπως μέχρι τώρα.

    Αν αυτό βγει σε καλό εξαρταται από πολλους παραγοντες. Πάνω απ' όλα από τον επαγγελματισμό του καθένα εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτο λεω και εγω , ομαδα , οχι μονο ο μπειλ... γιατι αυτο ειναι το προβλημα της τοτεναμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή