Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Χρυσές εποχές: Real των Galacticos (1997-2002)

Είμαστε στο προτελευταίο μέρος της σειράς αφιερωμάτων μας σε Χρυσές εποχές, σε μεγάλες ομάδες του παρελθόντος δηλαδή, έχουμε φτάσει στα πρόσφατα χρόνια, και έτσι σήμερα θα ασχοληθούμε με την θρυλική Ρεάλ Μαδρίτης των ''Γκαλάκτικος'', όπως ονομάστηκε, στα τέλη της χιλιετίας και στις αρχές της επόμενης.












Γενικά

Η ομάδα που λάτρεψε ο ποδοσφαιρικός πλανήτης και δημιούργησε εκατομμύρια οπαδούς της Ρεάλ ανά τον πλανήτη. Ξοδεύοντας τεράστια ποσά ώστε να μαζέψει ότι καλύτερο κυκλοφορούσε στον ποδοσφαιρικό πλανήτη, βρήκε την κατάλληλη χημεία, και παρουσιάσε μία ομάδα που μάγεψε τον ποδοσφαιρικό κόσμο, με μεγάλες ποδοσφαιρικές στιγμές και εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Σε 5 χρόνια, κατέκτησε 1 πρωτάθλημα και 3 Τσάμπιονς Λιγκ!



Παίκτες κλειδιά

Ζινεντίν Ζιντάν: Ήταν και στο προηγούμενο άρθρο μας για τη Γιουβέντους το μεγάλο αστέρι! Τι να πει κανείς γι' αυτόν τον παίκτη. Πραγματικά από άλλον πλανήτη και άνετα στους κορυφαίους 5 όλων των εποχών. Απίστευτη τεχνική, εντυπωσιακές τρίπλες, πολύ δυνατό πόδι από μακρινή απόσταση, και πολύ καλό μοίρασμα του παιχνιδιού. Πραγματικά κόσμημα για το άθλημα.

Ρονάλντο: Ένας από τους κορυφαίους και πιο ολοκληρωμένους σέντερ φορ που έχουν περάσει από τα γήπεδα. Πέραν του ότι ήταν μεγάλος γκολτζής, είχε εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, μάγευε τον κόσμο με τις τρίπλες του και δεν είναι τυχαίο ότι χαρακτηρίζεται από όλους ''φαινόμενο''. Ήταν!

Ντέιβιντ Μπέκαμ: Και αυτός νομίζω ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο μόνος Άγγλος ποδοσφαιριστής που πέτυχε (και με το παραπάνω μάλιστα) στο εξωτερικό. Απαράμιλλη τεχνική, φανταστικό δεξί πόδι και εξαιρετικές εκτελέσεις στις στημένες φάσεις. Ένας θρύλος πραγματικά.

Λουίς Φίγκο: Είχε ξεσηκώσει τον πλανήτη με τη μετακίνησή του στη Ρεάλ, αφού είχε έρθει από την μισητή Μπαρτσελόνα, όπου ήταν το μεγάλο αστέρι! Είχε βέβαια την ίδια επιτυχία και παραπάνω με τη Ρεάλ. Πολυσύνθετος παίκτης, πολύ ουσιαστικός και πολύ μπροστά ποδοσφαιρική σκέψη. Πολύτιμο εργαλείο.

Ραούλ: Η ζωντανή ιστορία της Ρεάλ. Ο αγαπημένος μου παίκτης είναι, παρόλο που αντιπαθώ τη Ρεάλ προσωπικά. Αυτός ο παίκτης είναι πραγματικά είδωλο! Μεγάλος γκολτζής, μεγάλος ποδοσφαιριστής, αλλά πάνω από όλα μεγάλος ηγέτης, μεγάλη ψυχή και μεγάλος άνθρωπος! Είναι o απόλυτος ρέκορντμαν της Ρεάλ σε συμμετοχές και γκολ όλων των εποχών σε όλες τις διοργανώσεις (741-323), ενώ είναι και ο κορυφάιος σκόρερ όλων των εποχών στο Τσάμπιονς Λιγκ! #RESPECT


Φερνάντο Ιέρο: Άλλος ένας μεγάλος θρύλος της Ρεάλ. Γνωρίζετε πολλούς κεντρικούς αμυντικούς-αμυντικούς χαφ που να έχουν πετύχει... 129 γκολ;;; Ηγετική μορφή στα μετόπισθεν, ακούραστα πνευμόνια, εντυπωσιακά τάκλιν και ανίκητος στον αέρα. Ο αφανής ήρωας της ομάδας.

Ρομπέρτο Κάρλος: Το καλύτερο αριστερό μπακ που γνώρισε ο ποδοσφαιρικός πλανήτης. Ταχύατος, πολύ δυνατός, με πολύ καλή τεχνική και σέντρα, και αυτό που τον έκανε να ξεχωρίζει ήταν το αριστερό του πόδι. Ίσως το δυνατότερο ever, όλης της υφηλίου, είτε από σου είτε από φάουλ χάρισε στον κόσμο μερικά από τα εντυπωσιακότερα γκολ της ιστορίας!




Προπονητές

Γιουπ Χάινκες: Μόλις έναν χρόνο έκατσε στη Ρεάλ ο περσινός τρεμπλούχος με τη Μπάγερνμ Γιουπ Χάινκες, την πρώτη ουσιαστικά σεζόν των Γκαλάκτικος (1997-98), όπου κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, οι άνθρωποι της Ρεάλ τον έδιωξαν σε λίγες ημέρες, διότι... βγήκε 4ος στο πρωτάθλημα!

Βιθέντε ντελ Μπόσκε: Ο πιο πετυχημένος βάσει τίτλων προπονητής όλων των εποχών. Ο άνθρωπος που επανέφερε τη Ρεάλ στην κορυφή, με κορυφαίο του επίτευγμα να είναι το άριστο κλίμα μεταξύ τόσων ''βεντέτων'' στα αποδυτήρια, με άριστο χειρισμό των χαρακτήρων, αλλά και πολύ σωστή τακτική μέσα στο γήπεδο. Ξέρετε γιατί τον έδιωξαν; Λόγω του... παρουσιαστικού του!!






Εικόνες και βίντεο


Η Ρεάλ μόλις έχει κατακτήσει το Τσουλου του 2000.



Το ρόστερ της Ρεάλ τη σεζόν 2000-01.



Οι 5 κυριότεροι Γκαλάκτικος! (Μπέκαμ, Φίγκο, Ρονάλντο, Ζιντάν, Ραούλ)



Ο Ζιντάν παρουσιάζεται από τη Ρεάλ.



Ο πρόεδρος Φλορεντίνο Πέρεθ με τους Μπέκαμ, Φίγκο, Ζιντάν, Ρονάλντο.




Οι 3 τελικοί

Ρεάλ - Γιουβέντους 1-0:


Ρεάλ - Βαλένθια 3-0:


Ρεάλ - Λεβερκούζεν 2-1:


Αφιέρωμα στην ομάδα




Πηγές



2 σχόλια:

  1. Μεγάλη ομάδα πραγματικά με όχι απλά μεγάλης προσωπικότητας παίκτες αλλά τεράστιας...

    Ποιον να πρωτοπούμε ; ; ; Ζιντάν, Ρονάλντο, Φίγκο, Ραούλ, Ρομπέρτο Κάρλος.. Ο Μπέκαμ πήγε μετά. Το 2003...

    Όλοι τους βγήκαν πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης...Είτε με τις Εθνικές τους είτε με την Ρεάλ...

    Ήταν, η τελευταία μεγάλη ομάδα της Ρεάλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μεγαλη ομαδα με μεγαλους παικτες , respect! αυτος ο ρομπερτο καρλος ηταν απλα απιστευτος, οπως και ολοι οι αλλοι βεβαια, κανεις δεν υστερει...

    η βραζιλια τοτε ειχε και καφου δεξι μπακ νομιζω (αλλος παικταρας απο εκει...)
    και τωρα εχων αλβες - μαικον ,καλα αυτοι ποτε δεν ξεμενουν απο μπακ :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή