Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Ένας πίνακας, μια ιστορία!

Σήμερα θα κάνουμε ένα άρθρο ξεχωριστό από τα υπόλοιπα.

Θα ασχοληθούμε με έναν εκπληκτικό πίνακα που δημιουργήθηκε πριν από κάποιους μήνες.

Σε αυτόν τον πίνακα απεικονίζεται με εντυπωσιακό τρόπο η ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Θα τον αναλύσουμε παρακάτω.





Στον πίνακα βλέπουμε τα πάντα! Ξεκινώντας, μπροστά μπροστά είναι οι τωρινοί σταρ της ομάδας, ο Γκιγκς, ο Βίντιτς και ο Ρούνεϊ. Από πίσω τους είναι οι Ρόι Κιν και Πολ Σκόουλς και όσο πιο πίσω πας βλέπεις και πιο παλιούς παίκτες.

Εμφανίζονται ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, που ήταν σημαντική μονάδα για την ομάδα στα τέλη του '90 και στις αρχές του '00, ο κορυφαίος ίσως τερματοφύλακας όλων των εποχών, Πίτερ Σμάιχελ, ο μεγάλος γκολτζής Άντι Κόουλ, και φυσικά ο ''βασιλιάς'' Ερίκ Καντονά. Πιο πίσω υπάρχουν άλλοι πιο παλιοί όπως οι Μαρκ Χιουζ, Στιβ Μπρους, Πολ ΜακΓκραθ, κλπ κλπ.



Πολλοί αναρωτιούνται αν λείπουν οι 3 τεράστιοι σταρ του μακρινού παρελθόντος, οι Μπόμπι Τσάρλτον, Τζοτζ Μπεστ και Ντένις Λάου. Κι όμως! Τέρμα αριστερά στη μέση βλέπουμε το περίφημο άγαλμα των 3 αυτών μεγάλων δοξών της ομάδας, που το βλέπετε πλήρες στην διπλανή εικόνα.


Φυσικά υπάρχουν και οι δύο σπουδαιότεροι προπονητές στην ιστορία της ομάδας, οι δύο προπονητές που την έχουν βάλει στην ελίτ. Πρόκειται για τους Ματ Μπάσμπι και Άλεξ Φέργκιουσον, οι οποίοι διακρίνονται δεξιά από το κεφάλι του Ρούνεϊ. 



Επίσης, πίσω από τα κεφάλια των δύο προπονητών διακρίνεται και το άγαλμα του Ματ Μπάσμπι έξω από το Ολντ Τράφορντ, που επίσης φαίνεται η εξωτερική όψη του. Το ιστορικό γήπεδο της ομάδας δεν θα μπορούσε να λείπει!




Εννοείται ότι υπάρχει και ειδική μνεία στα μωρά του Μπάσμπι (Busby Babes), μεγάλη μερίδα των οποίων έχασε τη ζωή του στο αεροπορικό δυστύχημα του Μονάχου, και έτσι χάθηκε μία ομάδα που αν δεν υπήρχε αυτή η τραγδωδία ίσως και να ήταν η καλύτερη ομάδα στην ιστοραί του αθλήματος!



Η εικόνα που επιλέχθηκε είναι η ιστορική τους και η πρώτη που σου έρχεται στο μυαλό όταν λες Busby Babes. Την βλέπετε και δίπλα. Στον πίνακα, διακρίνεται ακριβώς πίσω από τον μπροστινό δεξιό σταυρό.





Επίσης, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα 3 τρόπαια του Τσου Λου της ομάδας. Διακρίνονται  το ένα πίσω από τον αριστερό σταυρό, το ένα στα αριστερά της πύλης, και το άλλο αμέσως αριστερά από τον πίσω δεξιό σταυρό. Οι δύο κούπες με το στέμμα επάνω συμβολίζουν τα 20 πρωταθλήματα της ομάδας (1 για κάθε 10).

Ο αριθμός 20 εμφανίζεται λίγο πιο πάνω από το κεφάλι του Βίντιτς, στο κέντρο.

2 σχόλια:

  1. παροτι δεν συμπαθω την γιουναιτεντ (λογο τσελσι) ,πρεπει να παραδεχτω οτι ειναι απο τις μεγαλυτερες και τις ιστορικοτερες ομαδες, που εχει πετυχει πολλα και συνεχιζει να αποτελει μερος της ευρωπαικης ελιτ του ποδοσφαιρου.

    ** ωραιος και ο τιτλος (ενας πινακας, μια ιστορια) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω παλι παροτι ειμαι Τοτεναμ την εχω σε μεγαλη συμπαθεια και σεβασμο, οπως και ολες τις αγγλικες ομαδες πλην της Αρσεναλ. Ειναι μια πολυ μεγαλη ομαδα με φοβερους οπαδους και εχουν περασει παικτες-θρυλοι απο αυτην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή