Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Τι έχουμε δει ως τώρα στην Ευρώπη και τι περιμένουμε να δούμε (Part 5)

Το σημερινό άρθρο είναι και το τελευταίο μου πριν φύγω διακοπές. Μαζί θα τα ξαναπούμε στις 17-18 Αυγούστου. Σήμερα θα ασχοληθούμε με τις μεταγραφές στη Γαλλία.











Στη Γαλλία, την παράσταση φυσικά κλέβουν οι δύο νεόπλουτες ομάδες, Παρί Σεν Ζερμέν και Μονακό, που έχουν κάνει εξαιρετικά ηχηρές και ακριβοπληρωμένες μεταγραφές.

Η μεν πρωταθλήτρια Παρί, αγόρασε έναν από τους κορυφαίους φορ του πλανήτη, τον Καβάνι από τη Νάπολι, αλλά και τον εξαιρετικά ελπιδοφόρο στόπερ από τη Ρόμα, τον Μαρκίνιος. Πήρε και τον εξαιρετικό Γάλλο αριστερό μπακ, Ντίν από τη Λιλ. Έχασε κάποιους που δεν είχαν θέση στο ρόστερ, όπως οι Λε Κρομ, Αρμόν και Τιενέ.

Η δε Μονακό ξεσήκωσε την ποδοσφαιρική Ευρώπη με την απόκτηση του Φαλκάο! Πλέον, στο Γαλλικό πρωτάθλημα παίζουν οι 3 καλύτεροι φορ του πλανήτη (Ιμπραήμοβιτς, Καβάνι, Φαλκάο! Επίσης, απέκτησε δύο εξαιρετικά ποιοτικούς και τεχνίτες παίκτες της Πόρτο, τον Ζοάο Μουτίνιο και τον Χάμες Ροδρίγκες. Πήρε και έναν από τους καλύτερους και πιο αδικημένους αμυντικούς χαφ του πλανήτη, τον Τουλαλάν από τη Μάλαγα, αλλά και τον έμπειρο στόπερ Καρβάλιο από τη Ρεάλ, αλλά και τον Αμπιντάλ από τη Μπαρτσελόνα! Λίγη σημασία έχει ποιους έχασε πιστεύω!

Πάμε και στις άλλες 3 μεγάλες ομάδες της Γαλλίας. Αρχικά, η Μαρσέιγ κινείται ποιοτικά αφού απέκτησε τον πολύ καλό Παγέ από τη Λιλ, αλλά και τους πολύ ελπιδοφόρους Μεντί και Ιμπουλά. Μόνο τον Ρασπετίνο ως δανεικό έχασε. 2-3 έμπειρες προσθήκες θέλει η Μαρσέιγ.

Όσον αφορά τη Λυών, δύο μεταγραφές έχει κάνει, καθώς πήρε τον Ντανίκ από τη Βαλενσιέν και δανεικό τον Μιγκέλ Λόπες από τη Σπόρτινγκ. Είχε σημαντικές απώλειες, καθώς έχασε τους Λόβρεν, Ρεβεγιέρ, Μονσόν και Μαρσιάλ. Θέλει πολύ ενίσχυση αν θέλει να ελπίζει σε έξοδο στο Τσου λου.

Τέλος, η Σεντ Ετιέν, έχει αποκτήσει μέχρι στιγμής μόνο τον Κορνιέ από τη Λοριάν, ενώ είχε μία σημαντικότατη απώλεια, του μεγάλου αστεριού της, του Ομπαμεγιάνγκ, που πήγε στη Ντόρτμουντ. Μεοσεπιθετικά είναι σχεδόν γυμνή και θέλει ενίσχυση.

Πάμε και στις προβλέψεις μας. Όσον αφορά την κορυφή, είμαι σχεδόν σίγουρος πως η Παρί θα κάνει περίπατο. Μάχη θα γίνει για τις άλλες 3 θέσεις που βγάζουν στην Ευρώπη, προσωπικά θεωρώ πως Μονακό, Μαρσέιγ και Λυών έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα για 2η, 3η και 4η θέση αντίστοιχα.


Καλή ξεκούραση σε όλους! Τα ξαναλέμε στις 17-18 Αυγούστου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου