Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Bayern Munich Season Review 2012 - 2013 (Vds)


Αφού τελειώσαμε τα season reviews για τις μεγάλες Ιταλικές ομάδες, αυτή την εβδομάδα θα ασχοληθούμε με τις 4 μεγάλες Γερμανικές, και η αρχή γίνεται με τη Μπάγερν Μονάχου.

Οι Βαυαροί φέτος ήταν καταπληκτικοί και απλά κατέκτησαν ό,τι διεκδίκησαν, δηλαδή το τρεμπλ (πρωτάθλημα-κύπελλο-τσουλου), αλλά και το Γερμανικό Σούπερ Καπ.

Ας δούμε αναλυτικά τη φετινή σεζόν.




Η Μπάγερν την προηγούμενη σεζόν είχε βγει 2η σε όλα, κι έτσι φέτος υπήρχε τεράστια δίψα για τίτλους σε όλα τα επίπεδα. Οι μεταγραφές ήταν λίγες, αλλά κάτι παραπάνω από ουσιαστικότατες. Ειδικά οι Μαρτίνεζ, Ντάντε, Μάντζουκιτς και Σακίρι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην πετυχημένη πορεία. Φυσικά και στήριξαν τον Γιουπ Χάινκες και δικαιώθηκαν και με το παραπάνω.


Bundesliga

Εντάξει δε χρειάζεται να γράψω πολλά. Συνολικά σε 34 παιχνίδια πρωταθλήματος οι Βαυαροί είχαν 29 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 ήττα! Μάλιστα, στο 2ο γύρο είχε 16 νίκες και 1 ισοπαλία! Απίστευτα πράγματα!

Είχε τεράστια παραγωγικότητα με 98 γκολ, αλλά και τρομερή άμυνα με μόλις 18 παθητικό! Χαρακτηριστικό ότι από τα 34 ματς μόλις στα 11 δέχτηκε γκολ!! Υπήρξαν και κάποιες ευρείες νίκες όπως το 3 φορές 6-1, απέναντι σε Στουτγάρδη, Βέρντερ και Αννόβερο, και το διαστημικό 9-2 επί του Αμβούργου!


Το αγωνιστικό

Τι να πει κανείς για το παιχνίδι αυτής της ομάδας. Κάτι παραπάνω από διαστημική επιθετική λειτουργία, μαγικοί αυτοματισμοί, εντυπωσιακή παραγωγή φάσεων και γκολ, πλουραλισμός στο σκοράρισμα (και σε πρόσωπα και σε τρόπους).

Επίσης, η Μπάγερν είχε και εκπληκτική αμυντική λειτουργία, και γι' αυτό φέτος χαρακτηρίστηκε η τέλεια ομάδα. Ο Ντάντε της βγήκε πραγματικά λαχείο, αφού έκανε απίστευτη σεζόν, οι χαφ Μαρτίνεζ-Σβαϊνστάινγκερ, και άλλες φορές ο Γκουστάβο βοηθούσαν πάρα πολύ και η πίεση ξεκινούσε από ψηλά.

Αν με ρωτούσατε την πανδύσκολη ερώτηση για τον MVP της φετινής σεζόν υπάρχουν εύκολα 7-8 επιλογές. Εγώ θα ξεχώριζα με βαριά καρδιά 3: Σβαϊνστάινγκερ, Κρόος, Ριμπερί. Φοβερή χρονιά και για τους 3. Κατά τη γνώμη μου στο νήμα κερδίζει ο Σβαϊνστάινγκερ που ήταν πραγματικό βαρόμετρο φέτος για τη Μπάγερν.


DFB Pokal και Super Cup

Η Μπάγερν κατέκτησε και το κύπελλο και το Σούπερ Καπ Γερμανίας. Στο κύπελλο αφού απέκλεισε τη Ρέγκενσμπουργκ στον πρώτο γύρο (0-4), την Καϊζερσλάουτερν στους 32 (4-0), την Άουγκσμπουργκ στους 16 (0-2), την Ντόρτμουντ στα προημιτελικά (1-0), την Βόλφσμπουργκ στα ημιτελικά (6-1!), έπαιξε στον τελικό με τη Στουτγάρδη και νίκησε 3-2. Εδώ στιγμιότυπα.

Στο σούπερ καπ, έπαιξε με τη Ντόρτμουντ και πάλι, και νίκησε 2-1 με γκολ των Μάντζουκιτς και Μίλερ.


Champions League

Το Τσου Λου το κατέκτησε πανηγυρικά! Στον όμιλο τερμάτισε 1η με 13 πόντους με αντιπάλους Βαλένθια, ΜΠΑΤΕ και Λιλ. Είχε 4 νίκες (Λιλ 2, Βαλένθια, ΜΠΑΤΕ), 1 ισοπαλία (Βαλένθια) και μία ήττα-έκπληξη από τη ΜΠΑΤΕ.

Στους 16 της διοργάνωσης απέκλεισε την Άρσεναλ (νίκη 1-3 εκτός, ήττα 0-2 εντός, πέρασε λόγω των εκτός έδρας γκολ), ενώ στα προημιτελικά απέκλεισε τη Γιουβέντους, νικώντας την δύο φορές με το ίδιο σκορ μέσα-έξω (2-0).

Στα ημιτελικά κληρώθηκε με τη Μπαρτσελόνα, και όλοι περίμεναν μία πολύ δυνατή μάχη. Ωστόσο, η Μπάγερν έκανε περίπατο και με συνολικό 7-0 σκόρπισε τους Καταλανούς στους.. 7 ανέμους! Στον τελικό αντιμετώπισε την συμπατριώτισσα Ντόρτμουντ, τη μεγάλη έκπληξη τη φετινής διοργάνωσης, και τη νίκησε με 2-1 (Μάντζουκιτς, Ρόμπεν τα γκολ).

Εδώ τα στιγμιότυπα του τελικού.


Γενικά, η χρονιά ήταν ίσως η καλύτερη στην ιστορία της Μπάγερν. Όλοι οι παίκτες είναι από 31 και κάτω, άρα υπάρχει και πολύ μέλλον. Με τον Πεπ Γκουαρδιόλα πλέον στον πάγκο (λάθος το timing που ανακοινώθηκε), έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αν θα υπάρξει τέτοια απόδοση και του χρόνου (το πιστεύω), μετά το φετινό τρεμπλ. Μία και καλή μεταγραφή να κάνει στα στόπερ και πάει για πιο μεγάλα πράγματα (αν γίνεται)!



Τρομερό αφιέρωμα στη φετινή Μπάγερν, νικήτρια του τρεμπλ:


1 σχόλιο:

  1. φοβερη σαιζον η Μπαγερν , απιστευτη μπαλα και με διαρκεια!
    πετυχημενες μεταγραφες , σταθερος κορμος (με παικταραδες) και ενας φοβερος προπονητης!

    περσι μαζεψε εμπειριες και βγηκε σε ολα 2η (οπως πολυ σωστα ανεφερες) και φετος τα σαρωσε ολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή