Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Premier League: Match Review (Extensive Highlights)

Stoke City - Reading: 2-1 (highlights)

Να και μια ομάδα που με δικαίωσε για το ποντάρισμά μου, αλλά δυστυχώς δεν αρκούσε για να πληρωθούμε. Είχα προβλέψει ότι κάποτε θα κέρδιζε η Stoke, και ευτυχώς για τον Kevin Pulis το έκανε χθες. 

Δεν είδα το παιχνίδι παρά μόνον τις φάσεις. Η γνωστή Stoke, δηλαδή πολλές στημένες φάσεις, πολλά κερδισμένα κόρνερ, γενικότερα πολύ δύναμη στο παιχνίδι της. Για μια φάση στο 2ο ημίχρονο είχε 10-1 κερδισμένα κόρνερ και ήταν το 10ο που απέφερε και το γκολ, αφού ο Huth πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε. Μετά πέτυχε και ένα πολύ όμορφο γκολ (2-0), αλλά στη συνέχεια έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της, έγινε το 2-1 και 1' πριν την λήξη παρά λίγο να είχαμε εμφράγματα, αφού υπήρξε μια φάση που σήκωνε μέχρι και πέναλτι. Ο διαιτητής το θεώρησε θέατρο, έμεινε το 2-1 και τέλος καλό, όλα καλά...

Swansea - QPR: 4-1 (highlights)

Πίστεψα στην QPR και πρότεινα την ισοπαλία για το λόγο ότι ο Redknapp είχε φτιάξει πολύ την άμυνα. 4 clean sheets στα τελευταία 5 παιχνίδια, οπότε περίμενα και χθες κάτι άντιστοιχο. Να δώσει βάρος στην άμυνα και να παίξει με αντεπιθέσεις, (και μάλιστα χωρίς τον Remy που ήταν τραυματίας). Επιθετικός λοιπόν έπαιξε ο Taarabt (που δεν είναι η θέση του).

Τα δύο γρήγορα όμως γκολ (στο 8' και στο 18') τους χάλασαν τα σχέδια. Μετά η ομάδα αναγκάστηκε να βγει μπροστά, ο Redknapp "πέταξε" όλα τα όπλα του στον αγωνιστικο χώρο (είσοδος Bobby Zamora), έκανε το 2-1 προσωρινά, αλλά τελικά η πολύ καλή ομάδα της Swansea τους τιμώρησε με άλλο ένα πολύ βαρύ σκορ. Συνολικά σε 2 παιχνίδια - μέσα έξω - η Swansea σκόραρε 9 φορές και η QPR μόλις μία!!!

Κουβάς λοιπόν εξαιτίας της QPR που δεν βλέπω να αποφεύγει πλέον το αναπόφευκτο...

Tottenham - Newcastle Utd: 2-1 (highlights)

Δυστυχώς ο Gareth Bale με έστειλε στον κουβά. Ένα φάουλ ποίημα νωρίς και μια ατομική προσπάθεια - κλέψιμο και πολύ όμορφο σουτ και έτσι ήρθε το 2-1. Γενικότερα όμως και πάλι έκλεψε την παράσταση. Είχα πει ότι ο συγκεκριμένος θα είναι κίνδυνος - θάνατος και δυστυχώς το απέδειξε και σήμερα, με την ασταθή άμυνα της Newcastle.

Δεν είναι υπερβολή να πω ότι ο Bale είναι ο Cristiano Ronaldo της Tottenham. Η ταχύτητά του είναι αξιοθαύμαστη, το αριστερό του εκπληκτικό, ακόμη και το πως εκτελεί τα φάουλ, φαίνεται να έχει αντιγράψει τον Cristiano. Αυτό που πρέπει πάντως να δουλέψει είναι το δεξί του πόδι. Σίγουρα ο συγκεκριμένος παίκτης θα μας απασχολήσει πολύ στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού...

Είχα προβλέψει πριν το παιχνίδι ότι οι Spurs θα δυσκολευτούν στο γκολ, αφού ο Adebayor δεν ξεκίνησε στη βασική 11άδα (κρίθηκε ανέτοιμος, μετά από την επιστροφή του από το Copa Africa). Βασικός επιθετικός ο Dempsey που έχει παραδεχθεί ότι δεν του αρέσει να αγωνίζεται σαν 9άρι. Είχαμε προβλέψει επίσης ότι η Newcastle, δύσκολα ή εύκολα, ένα γκολ θα το βάλει και πραγματικά το έκανε. Δεν ήταν ο Sissoko αυτή τη φορά, αλλά μια άλλη "γαλλική"μεταγραφή, ο Gouffran. Τελικά, δυστυχώς για εμάς που προτιμήσαμε το Χ, ο ασταθής Coloccini έκανε την γκέλα του και το πληρώσαμε... Τελικό σκορ Bale - Newcastle Utd: 2-1.

Southampton - Manchester City: 3-1 (highlights)

Ένα μεγάλο μπράβο στον Mauricio Pochettino. Η ομάδα πίεσε ψηλά και ανάγκασε την City να κάνει πολλά λάθη. Και με αυτόν τον τρόπο πέτυχε 2 γκολ και άλλο ένα δώρο (αστείο αυτογκόλ) από τον Gareth Barry. Ένας Barry που και στο πρώτο γκολ φέρει ευθύνη αφού "πούλησε" την μπάλα στο κέντρο...

Σε γενικές γραμμές η City είναι σε άσχημη κατάσταση. Τόσο ο προπονητής όσο και οι παίκτες της δε φαίνεται να πιστεύουν στην ολική επαναφορά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Χθες μάλιστα o Mancini παραδέχθηκε δημόσια ότι μετά από αυτό το αποτέλεσμα το πρωτάθλημα πλέον έχει χαθεί.

Στοιχηματικά είχα απορρίψει για 2 λόγους το συγκεκριμένο παιχνίδι, πρώτον για το χαμηλό ποσοστό και δεύτερον για την κακή φόρμα της City (πρόλαβε να μας στείλει 2 φορές στον κουβά τις προηγούμενες αγωνιστικές).

Chelsea - Wigan: 4-1 (highlights)

Μέχρι να πετύχει το 1ο γκολ η Chelsea ήταν πολύ αγχωμένη. Τελικά την πίεση προσωρινά έδιωξε ο Ramires, ο οποίος έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι έχει πολύ καλά τελειώματα. Με πλασέ που θα ζήλευε και ο Torres πέτυχε το 1-0 αλλά και πάλι η ομάδα δυσκολευόταν να παίξει καλά μπροστά στο κοινό της. Η κόντρα οπαδών - Benitez καλά κρατεί και επίσης αυτή η φιλολογία με τον Lampard (και το αν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του) μόνο κακό κάνει στην ομάδα.

Είχα πει ότι ο άσος του 1.30 δεν αξίζει και πραγματικά όποιος θα είδε το παιχνίδι θα το συνειδητοποίησε. Μάλιστα στο 2-1 υπάρχει ένα καθαρό χέρι του Ashley Cole μέσα στην περιοχή που ο διαιτητής θεωρεί ότι είναι ακούσιο! Αν γινόταν εκεί το 2-2 σήμερα θα λέγαμε άλλα...

Sunderland - Arsenal: 0-1 (highlights)

Το έβλεπα σαν πιθανή ισοπαλία και έτσι θα ήταν αν ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ Τσέσνι δεν υποδυόταν τον Superman. Αξίζει να δει κανείς τις φάσεις για να διαπιστώσει το τι απέκρουε χθες.

Η Άρσεναλ που αγωνίστηκε χθες με τον Sagna κεντρικό μπακ (!), ήταν παρόλα αυτά αρκετά καλή στο 1ο ημίχρονο, πέτυχε το 0-1 και είχε ευκαιρία και με τον Walcott να κάνει το 0-2. Όμως η αποβολή του δεξιού μπακ Jenkinson έδωσε ένα άλλο χρώμα στο παιχνίδι. Η Sunderland πίεσε πολύ και θα είχε φθάσει στην ισοφάριση, αν δεν ήταν ο Τσέσνι. Ο επιθετικός της Sunderland Steven Fletcher προσπάθησε πολύ και είχε 3 εξαιρετικές ευκαιρίες για να σκοράρει αλλά δεν τα κατάφερε, οπότε και έμεινε το 0-1.

Το ανήσυχο για την ομάδα του Βεγκέρ ήταν ο τραυματισμός του Wilshere. Ο βραχύσωμος μέσος έγινε αναγκαστική αλλαγή και πλέον περιμένουμε να μάθουμε αν θα λείψει και πόσο καιρό.

Norwich - Fulham: 0-0

Σε ένα πολύ κακό παιχνίδι, όλα ήταν στο 0-0.  Πολύ λίγες φάσεις, φαινόταν ότι και οι δύο βολεύονταν με την ισοπαλία...

Manchester United - Everton: 2-0 (highlights)

Νίκη ρουτίνας για την United, 2-0 από το ημίχρονο και μετά σβήσιμο μηχανών ώστε να μην κουράζονται οι παίκτες της μια και σε 3 ημέρες υπάρχει ο αγώνας με αντίπαλο την Real Madrid για το Ch. League. Ο Μουρίνιο άλλωστε παρακολουθούσε το παιχνίδι live από τα επίσημα του γηπέδου...

H ατυχία για τον David Moyes ήρθε νωρίς αφού στην προθέρμανση έχασε τον Distin που δεν ένιωθε καλά λόγω ίωσης, οπότε αναγκάστηκε να ξεκινήσε τον Heitinga (ο οποίος δεν πατάει καλά στα τελευταία παιχνίδια). Με αντίπαλο τον συμπατριώτη του λοιπόν ο Van Persie έκανε πάρτι και μπορεί να μην σκόραρε ο ίδιος (έχασε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ - σε κενή εστία, αφού είχε περάσει και τον τερματοφύλακα), αλλά το κατάφερε λίγα λεπτά αργότερα αφού έστρωσε το γκολ στον Giggs και 1-0. Τελικά πέτυχε και ο ίδιος γκολ με ωραία προσπάθεια και πλασέ.

Από εκεί και έπειτα η ομάδα έπαιξε απλά για να βγει το 2ο ημίχρονο και κατάφερε να το ολοκληρώσει αναίμακτα, 2-0 τελικό σκορ. Είχαμε πει ότι θα ήταν ένας άσος, αλλά χαμηλή απόδοση. 

Aston Villa - West Ham Utd: 2-1 (highlights)

Είχα προτείνει Goal - Goal για το συγκεκριμένο παιχνίδι και  βγήκε έστω και στο τέλος (στο 88')...

Νίκη ανάσα λοιπόν για την Aston Villa, που συνεχίζει την προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία. Μετά από αρκετό καιρό κατάφερε και ξέφυγε από την τελευταία 3άδα, έναν βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. 

Το 1ο ημίχρονο πολύ κακό, δεν αξίζει κριτικής. Στο 2ο ημίχρονο τη λύση έδωσε ένα αδέξιο μαρκάρισμα του Mark Noble πάνω στον N'Zogbia, το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Benteke. Στη συνέχεια μια ωραία εκτέλεση φάουλ από τον N'Zogbia οπότε ήρθε το 2-0. 

Παρόλα αυτά μετά το αυτο-γκόλ στο 88', υπήρξαν εμφράγματα στο γήπεδο, αφού ο χρόνος έμοιαζε να μην κυλάει, και τα Σφυριά βγήκαν όλα μπροστά για την ισοφάριση. Χρειάστηκαν τελικά και κάποιες καθυστερήσεις από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων για να περάσει ο χρόνος...

2 σχόλια:

  1. Ματς με μεγάλο πάθος και ενταση στο Άστον Βιλα-Γουεστ Χαμ. Το πέναλτι, τραβηγμενο ηταν. Περισσοτερο, το κερδισε ο επιθετικος. Όλα τα λεφτα η αντιδραση με το μπινελικι του τερματοφυλακα της Βιλα, όταν εδιωξε σε κορνερ στο 92 στην γωνια του...

    Σου λεει ο ανθρωπος έχω φαει 2 γκολ στο 94, να φαω κι' αλλο ; ; ; Πεσμενα τα σφυριά τελευταια 7-8 ματς...

    Η Μαν Σιτυ, ο ένας κατω απο τα ποδια το τρωει, ο αλλος πλασαρει σαν να ειναι αντιπαλος...-12 πια και τα ονειρα σιγα σιγα τελειωνουν...

    Σε Ισπανια και Αγγλια φετος οι πρωτοποροι, πήραν μεγαλες διαφορες απο τους αντιπαλους...Ενω περυσι ήταν κοντα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλο πάθος Jim γιατί ήταν πολύ κρίσιμο το ματς και για τους 2. Ειδικά η Aston Villa καίγεται. Και μην ξεχνάμε ότι έχει μερικούς παίκτες με μεγάλη μεταπωλητική αξία (Bent 18 εκ. λίρες, Benteke μόλις 23 χρ. πολλά υποσχόμενος Βέλγος επιθετικός).

    Πολύ πεσμένα τα Σφυριά τον τελευταίο καιρό. Επανήλθε και το άγχος για άμεση συγκομιδή βαθμών, οπότε θα είναι δύσκολα τα πράγματα μέχρι το τέλος.

    Εμένα μου έκαναν εντύπωση τα γκολ που δέχθηκε ο Julio Cesar της QPR. Από εκεί που ήταν σε πολύ μεγάλη φόρμα, προχθές η εμφάνισή του ήταν το λιγότερο πολύ άσχημη.

    Όποιος έχει χρόνο ας δει τα εκτεταμένα στιγμιότυπα που έχω ανεβάσει, περιλαμβάνουν και σχόλια της εκπομπής Match of the day του BBC.

    ΑπάντησηΔιαγραφή