Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

AC Milan - FC Barcelona 2-0 Κέρδισε η τακτική των Μιλανέζων

Με 2-0 ολοκληρώθηκε το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε Μίλαν και Μπαρτσελόνα. Ήταν ένα ματς, το οποίο περιελάμβανε έντονα το στοιχείο της τακτικής (κυρίως από την πλευρά των Ιταλών). Δεν σημειώθηκαν πολλές φάσεις στις δύο εστίες. Στο σύνολο τους, δεν έγιναν ούτε 10 φάσεις.

Μεγάλη νίκη για την Μίλαν, η οποία απέδειξε ότι πάντοτε στην Ευρώπη ήταν, είναι και θα είναι ένα πολύ μεγάλο όνομα.

Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του παιχνιδιού τον είχαν οι παίκτες της Μπαρτσελόνα. Προσπάθησαν να κάνουν το παιχνίδι τους, όπως κάνουν πάντα σε κάθε έδρα και με οποιονδήποτε αντίπαλο.

Η Μίλαν, εξαρχής κάλυψε τους χώρους, θωράκισε την άμυνα της και με ένα ασφυκτικό πρέσινγκ στο χώρο του κέντρου, προσπάθησε να αναγκάσει τους Καταλανούς να κάνουν λάθη... Οι άνθρωποι της Μίλαν, γνώριζαν καλά πως αν η ομάδα τους "έβγαινε" από την αρχή να παίξει ίσος προς ίσο την Μπαρτσελόνα θα έχαναν.

Πραγματικά, η αμυντική λειτουργία των Μιλανέζων ήταν παράδειγμα προς μίμηση. Για σεμινάριο όχι μόνο στο πρώτο μισό του πρώτου μέρους, αλλά σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Οι παίκτες της Μίλαν κατόρθωσαν:

- Να περιορίσουν την Μπαρτσελόνα σε μία ανούσια κυκλοφορία μπάλας μεταξύ μεσαίας γραμμής και μεγάλης περιοχής τους (της Μίλαν δηλαδή).

- Να κλείσουν όλες τις "οδούς" προς την περιοχή τους.

- Να περιορίσουν το μαγικό σε άλλα ματς, Passing game της Μπαρτσελόνα σε μια φλύαρη υπεροχή.

- Να "απαγορέψουν" κάθε κάθετη πάσα.

- Να αποτρέψουν κάθε ανέβασμα παίκτη της Μπαρτσελόνα μακρυά από την μπάλα

- Να μην δώσουν δικαίωμα για σουτ στους Καταλανούς.

- Και το κυριότερο ; ; ; Να "εξαφανίσουν" στην κυριολεξία τον Μέσι...

Με λίγα λόγια, οι Μιλανέζοι στο πρώτο ημίχρονο κατάφεραν, ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΤΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΟΥΤ , ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ από την Μπαρτσελόνα ! ! !

Το αρνητικό για την Μίλαν, ήταν το γεγονός ότι επιθετικά δεν έδειχνε ικανή να κηνηγήσει τις φαρμακερές αντεπιθέσεις. Πολύ γρήγορος ο Ελ Σαράουι, αλλά μόνος και κλεισμένος.

Στο δεύτερο μέρος, αρχικά δεν είδαμε κάτι διαφορετικό από το πρώτο. Μέχρι το 57ο λεπτό, όπου από μία στημένη φάση (φάουλ έξω από την περιοχή) και ένα σουτ του Μοντολίβο η μπάλα έκανε το χατήρι της Μίλαν και μετά από χτύπημα στο χέρι του Ζαπάτα, πήγε στα πόδια του Μπόατενγκ, όπου ο τελευταίος με ωραίο σουτ έκανε το 1-0.

Και εδώ να πούμε κάτι... Οι στημένες φάσεις, είναι σύμμαχος των ομάδων οι οποίες στηρίζονται στην αμυντική τους λειτουργία για να κερδίσουν έναν αγώνα. Πολύ σημαντικό αυτό. Και η Μίλαν, εκμεταλλεύτηκε την στημένη αυτή φάση ! ! !

Όλοι, περίμεναν μία αντίδραση από την Μπαρτσελόνα. Πέρα από το γεγονός ότι οι Καταλανοί δεν έδειξαν καμία βελτίωση, δεν έκαναν και καμία φάση. Σε λίγες φάσεις, ενώ είχαν έναν μικρό χώρο για σουτ, δεν το επιχειρούσαν. Απλά, έψαχναν πως θα "γυρίσουν" την μπάλα. Και ο χρόνος κυλούσε υπέρ των γηπεδούχων.

Η πρώτη φάση της Μπαρτσελόνα, έγινε στο 76ο λεπτό από σουτ του Ινιέστα έξω από την περιοχή. 76 ολόκληρα λεπτά για να κάνει η Μπαρτσελόνα την πρώτη της φάση. Πολύ καλό σουτ, αλλά άουτ.

Επίσης, στο 79ο λεπτό ο Τσάβι εκτέλεσε ένα φάουλ αλλά και πάλι η μπάλα πέρασε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αμπιάτι.

Και ένα λεπτό αργότερα, ο Μουντάρι εκμεταλλεύεται την κακή αντίδραση των Καταλανών (και αμυντικά) και κάνει το 2-0 από διαγώνια θέση με σουτ μέσα από την περιοχή. Οι αμυντικοί της Μπαρτσελόνα, επικεντρώθηκαν στην μπάλα. Με αποτέλεσμα ο Μουντάρι να πατήσει περιοχή αμαρκάριστος, χωρίς κανένας να τον προσέξει. Επίσης, πολύ κακή η αντίδραση των μέσων της Μπαρτσελόνα, γιατί κανείς δεν τον ακολούθησε.

Δέχτηκε την πάσα, λοιπόν, ο Μουντάρι (πάσα στην αδύνατη πλευρά στην ουσία) και έγινε το 2-0, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Η Μίλαν, πέτυχε μία μεγάλη νίκη. Μία νίκη με ένα σκορ (2-0) το οποίο της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει βάσιμα στην πρόκριση. Ήταν διαβασμένη σε απίστευτο βαθμό, η τακτική της βγήκε στον μέγιστο βαθμό και ήταν αποτελεσματική όταν έπρεπε. Στην Βαρκελώνη, θα έχει πολύ πιο δύσκολο έργο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τόσο κακή Μπαρτσελόνα δεν θα συναντήσει.

Η Μπαρτσελόνα, έκανε το χειρότερο παιχνίδι της χθες. Σε όλα τα επίπεδα. Θέλετε σε ομαδικό, θέλετε σε ατομικό, θέλετε σε τακτικό επίπεδο... Και το χειρότερο απ' όλα ήταν, ότι ενώ ο χρόνος περνούσε δεν βελτίωνε το παιχνίδι της. Και όχι μόνο δεν το βελτίωνε, αλλά δέχτηκε και δεύτερο γκολ από πολύ κακή αντίδραση των αμυντικών της (τραγικό, να μην ακολουθήσει κανείς τον Μουντάρι που μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή της Μπαρτσελόνα στο δεύτερο γκολ).

Το παιχνίδι αυτό, σίγουρα θα έφερε στο μυαλό των ανθρώπων της Μπαρτσελόνα ,στιγμές από τον περυσινό ημιτελικό με την Τσέλσι στο Λονδίνο. Με μια διαφορά.. Ότι η Μπαρτσελόνα τότε ήταν άτυχη.. Σήμερα ήταν πολύ κακή..


Το θέμα πλέον για τους Καταλανούς δεν είναι ότι τους ήρθαν στιγμές από τον περυσινό ημιτελικό με την Τσέλσι στο Λονδίνο. Το θέμα πλέον είναι να μην ξαναζήσουν τις στιγμές που έζησαν με την Τσέλσι στον περυσινό επαναληπικό ημιτελικό στο Καμπ Νου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου