Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ποδοσφαιρικά διλήμματα: Μίλαν vs Ίντερ

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα και για την ακρίβεια την Τρίτη έχουμε στο blog τη στήλη ''Ποδοσφαιρικά διλήμματα'', στην οποία αναφέρουμε τα δυνατά σημεία δύο ομάδων που έχουν κόντρα μεταξύ τους και δίνουμε ''βήμα'' στο κοινό για να αποφασίσει ποια εκ των 2 προτιμάει.

Στη σημερινή ανάρτηση θα ασχοληθούμε με τις 2 ιστορικές ομάδες του Μιλάνου. Τη Μίλαν και την Ίντερ.





Η Μίλαν έχει κατακτήσει συνολικά 7 Τσάμπιονς Λιγκ, και είναι στη 2η θέση με τις περισσότερες κατακτήσεις, πίσω από τη Ρεάλ.
Πόντος: Μίλαν

Η Ίντερ τη σεζόν 2009-2010, με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο και με πολλούς παικταράδες στο απόγειο της καριέρας τους (π.χ. Ζανέτι, Σέζαρ, Λούσιο, Σάμουελ, Καμπιάσο, Στάνκοβιτς, Σνάιντερ, Μιλίτο) κατέκτησε το τρεμπλ (πρωτάθλημα-κύπελλο-Τσάμπιονς Λιγκ) βγάζοντας εξαιρετικά οργανωμένο πρόσωπο.
Πόντος: Ίντερ

Η Ίντερ τη δεκαετία του 60, με τον δάσκαλο Ελένιο Ερέρα στον πάγκο, είχε την ομάδα που δίδαξε το κατενάτσιο, δηλαδή το κλασικό Ιταλικό σύστημα, με φουλ άμυνα, 5 αμυντικούς και ''ξύλο'', κατακτώντας 3 πρωταθλήματα και 2 Τσάμπιονς Λιγκ.
Πόντος: Ίντερ

Η Μίλαν παρουσίασε στα τέλη του 80 και αρχές του 90 την -κατά τη γνώμη μου- κορυφαία ομάδα που πάτησε στον πλανήτη, κατακτώντας πολλούς τίτλους, προσθέτοντας νέες καινοτομίες στο επιθετικό ποδόσφαιρο, με τον προπονητή Αρίγκο Σάκι να είναι πραγματικός ιδεαλιστής και τους 3 Ολλανδούς (Φαν Μπάστεν, Γκούλιτ, Ράικαρντ) αλλά και τους Ιταλούς στη άμυνα και το κέντρο (Μπαρέζι, Μαλντίνι, Γκάλι, Κοστακούρτα, Αντσελότι, Ντοναντόνι) να ξεχωρίζουν.
Πόντος: Μίλαν

Η Μίλαν την περασμένη 10ετία ανέδειξε μία απίστευτη φουρνιά ποδοσφαιριστών, όπως οι Ζέεντορφ, Πίρλο, Γκατούζο, Νέστα, Ντίντα, Καφού, Ρούι Κόστα, Ιντζάγκι, Σεφτσένκο.
Πόντος: Μίλαν

Η Ίντερ διαθέτει στο ρόστερ της τον αειθαλή Χαβιέ Ζανέτι, ένα πρότυπο για ΌΛΟΥΣ τους αθλητές.
Πόντος: Ίντερ

Εσείς τι θα διαλέγατε ; ; ;

5 σχόλια:

  1. Μακραν Μιλαν επειδη πετυχα τη μεγαλη Μιλαν τελη 80 αρχες 90.Την μεγαλη Ιντερ δεν την προλαβα οποτε ΜΙΛΑΝ
    ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιντερ , λογο της εξαιρετικης χρονιας το 2009-2010 !...τωρα βρισκεται σε φαση ανανεωσης και αν το καλοκαιρι ο τοχιρ ριξει λεφτα (οπως εδωσε τωρα 20 εκατ για να παρει τον Eρνανες) , τοτε θα δουμε μια διαφορετικη ιντερ του χρονου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ δύσκολο δίλημμα. Το δυσκολότερο απ' 'ολα για μένα...

    Ακόμα και με το "μαχαίρι στο λαιμό" που λέμε θα δυσκολευόμουν να διαλέξω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οντως παιδια πολυ μεγαλο διλλημα...

    Προσωπικα επιλεγω Μιλαν στις πολυ λεπτομερειες. Κυριως λογω ευρωπαικων επιτυχιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή