Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ποδοσφαιρικές προσωπικότητες

Κάθε Τετάρτη θα υπάρχει μία ανάρτηση η οποία θα αναφέρεται σε δύο προσωπικότητες του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου. Η αναφορά αυτή θα γίνεται ως επί το πλείστον με βίντεο και με πολύ λίγα στοιχεία γι' αυτές τις προσωπικότητες.

Οι προσωπικότητες αυτές θα είναι παίκτες οι οποίοι είτε έχουν αποσυρθεί από τους αγωνιστικούς χώρους (εδώ και καιρό ή σχετικά πρόσφατα) είτε αγωνίζονται ακόμα . . . Στην στήλη αυτή τα βίντεο θα "κάνουν παιχνίδι" γιατί αυτά θα μιλούν από μόνα τους (για τα επιτεύγματα των τεράστιων αυτών παικτών που θα βλέπουμε κάθε φορά) . . .


Στην σημερινή αναφορά μας θα ασχοληθούμε με . . .







δύο μεγάλους αμυντικούς . . .


Ο Πάολο Μαλντίνι γεννήθηκε στις 26-6-1968. Από την ηλικία των 12 ετών ανήκε στις ακαδημίες της Μίλαν.

Από το 1985 και μετά άρχισε η επαγγελματική του καριέρα στην μεγάλη ομάδα της Μίλαν. Ο Μαλντίνι ήταν βασικότατο στέλεχος της αμυντικής γραμμής τόσο της Μίλαν, όσο και της Εθνικής Ιταλίας.

Με την Μίλαν πραγματοποίησε 6 4 7 συμμετοχές με 2 9 γκολ και με την Εθνική Ιταλίας 1 2 6 συμμετοχές και 7 γκολ.

Ας δούμε δύο βίντεο με τις  ικανότητες του Παόλο Μαλντίνι . . .






Ας περάσουμε και στον δεύτερο αμυντικό μας για σήμερα . . .


Ο λόγος για τον Ισπανό αμυντικό (Ανδαλουσιανό για την ακρίβεια) τον Φερνάντο Ιέρο. Ο Ιέρο γεννήθηκε στις 23-3-1968 στην Μάλαγα της Ανδαλουσίας.

Για δύο σαιζόν αγωνίστηκε στην Ρεάλ Βαγιαδολίδ (88-88 και 88-89) και μόλις το ταλέντο του φάνηκε η Ρεάλ Μαδρίτης τον έκανε δικό της παίκτη. Από το 1989 μέχρι το 2003 ο Ιέρο αγωνιζόταν με τα χρώματα της Ρεάλ Μαδρίτης κερδίζοντας τα πάντα.

Ο Ιέρο είχε 4 3 9 συμμετοχές με την Ρεάλ Μαδρίτης και 1 0 2 γκολ, ενώ με την Εθνική Ισπανίας μέτρησε 8 9 συμμετοχές με 2 9 γκολ. Αρκετά γκολ για αμυντικό πάντως . . .

Ας θυμηθούμε τον Ιέρο από τα παρακάτω βίντεο . . .





Δύο αμυντικοί - θρύλοι για τις ομάδες τους. Στις περιπτώσεις των δύο αυτών παικτών η έκφραση "σημαίες της ομάδες" παίρνει "σάρκα και οστά" . . .

2 σχόλια:

  1. Για τον Μαλντινι δεν μπορουμε να πουμε πολλα... Ενα τεραστιο R-E-S-P-E-C-T ειναι αρκετο.

    Ο Ιερο μεγαλη παικτουρα και ψυχαρα. Αγωνιζοταν με ιδια ανεση αμυντικο χαφ και στοπερ, εκανε σπουδαια δουλεια σε ολα τα κομματια και σκοραρε και παρα πολλα γκολ αναλογικα τη θεση του. Ηταν βεβαια στη σκια των γκαλακτικος αλλα η δουλεια του ηταν πολυ σημαντικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 2 μεγαλα ονοματα , 2 υποδειγματα αμυντικων

    ΑπάντησηΔιαγραφή