Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Τι είδαμε στο champions League αυτή την εβδομάδα

Λίγο παραπάνω ενδιαφέρον είχαν τα ματς του Champions League αυτή την εβδομάδα. Και αυτό γιατί δύο γηπεδούχοι κόντραραν στα ίσια τους φιλοξενούμενους που ήταν τα θεωρητικά φαβορί.

Όπως γράψαμε και την περασμένη εβδομάδα η φάση των 16 δεν έχει υψηλό ενδιαφέρον και δεν προσφέρει μεγάλες ποδοσφαιρικές συγκινήσεις καθώς κατά 90-95% τα φαβορί κερδίζουν.

Ας ρίξουμε , όμως, μια ματιά στους τέσσερις αγώνες αυτής της εβδομάδας.





Η Μπορούσια με το 2-4 μέσα στην Ζενίτ βρίσκεται κατά 99% στα προημιτελικά. Αποτελεσματική, αξιοποίησε τις ευκαιρίες της και δεν είχε κανένα πρόβλημα να αποδείξει ποιος είναι ο άρχοντας του ζευγαριού. Η Ζενίτ και κατά συνέπεια οι Ρωσικές ομάδες απέδειξαν για μία ακόμη φορά πόσο κακό τους κάνει η αδράνεια αυτής της εποχής.

Ο Ολυμπιακός ήταν η μόνη γηπεδούχος ομάδα στα οκτώ παιχνίδια της πρώτης φάσης των 16 που κέρδισε. Εκμεταλλεύτηκε την μέτρια ως κακή απόδοση (για ένα ακόμη παιχνίδι) των παικτών της Μάν Γιουν και κατάφερε να σημειώσει δύο γκολ που του δίνουν άλλο αέρα για την ρεβάνς. Η Μαν Γιουν σε πολύ κακή κατάσταση, ψάχνεται ακόμα για το τι έγινε φέτος και έπεσε τόσο πολύ. Για μένα εδώ και πολύ καιρό η απάντηση σ' αυτό το ερώτημα είναι μία: η φυγή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ! ! !

Η Ρεάλ μετέτρεψε σε εκδρομή αναψυχής το ταξίδι της στην Γερμανία. Δεν χωρούν πολλά σχόλια για το 1-6 των Ισπανών. Ανώτερη 100% σε όλους τους τομείς. Η Σάλκε το μόνο που είχε να επιδείξει είναι το υψηλού επιπέδου και συνάμα κατάμεστο γήπεδο της. Δύο πράγματα δηλαδή άσχετα με ποδόσφαιρο. Οι μπλε ήταν με διαφορά ο αδύναμος κρίκος των 16 του Champions League.

Τέλος, η Γαλατά αν είχε πιο δουλεμένη αμυντική λειτουργία θα μπορούσε να πάρει την νίκη κόντρα στην Τσέλσι. Όπως γνωρίζουμε με τα αν και τα θα δεν πας μπροστά. Πάντως η αλήθεια είναι ότι η αμυντική λειτουργία των Τουρκικών ομάδων (ακόμα και στα μεταξύ τους παιχνίδια) είναι μέτρια ως κακή. Και αυτό είναι μεγάλο μείον γι' αυτές. Παρατηρήστε τις αποστάσεις των Τούρκων αμυντικών (μεταξύ τους) στο 0-1 του Τόρρες. Παρόλα αυτά οι Τούρκοι πίεσαν στο δεύτερο μέρος και ισοφάρισαν. Είχαν και 1-2 φάσεις για το 2-1 όμως δεν τα κατάφεραν. Πλέον στο Λονδίνο οι Τούρκοι πρέπει να πιάσουν το 100%.

Συμπερασματικά, μόνο ο Ολυμπιακός και η Γαλατά κράτησαν απόρθητες τις έδρες τους. Και μόνο ο Ολυμπιακός κέρδισε. Όπως και την περασμένη εβδομάδα έτσι και τώρα θα γράψω ότι το ενδιαφέρον στην φάση των 16 είναι χαμηλό. Σ' αυτή την φάση των 90% των αουτσάϊντερ δεν μπορεί να κοντράρει τα μεγάλα φαβορί (πχ Ρεάλ, Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Παρί). Και ως γνωστό το "πάρτι" ξεκινάει από τους 8 και μετά (αν και πέρυσι οι μεγάλες διαφορές υπήρχαν ακόμα και στα ημιτελικά). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου