Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Αφιέρωμα στον Eden Hazard

Κάθε Τετάρτη έχουμε πλέον καθιερώσει ένα αφιέρωμα σε παίκτη (πιο σπάνια σε μία ομάδα ή έναν προπονητή) που πρωταγωνιστεί στην διεθνή ποδοσφαιρική επικαιρότητα.

Αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε με τον Βέλγο εξτρέμ της Τσέλσι, Εντέν Αζάρ, ο οποίος βγάζει μάτια και τη φετινή σεζόν και αποτελεί έναν από τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης. Με δικό του χατ τρικ η Τσέλσι το Σάββατο κέρδισε με 3-0 τη Νιούκαστλ στο Στάμφορντ Μπριτζ. Ας δούμε την πορεία του.






Ο Αζάρ μπορεί να διασπάσει οποιαδήποτε άμυνα του κόσμου. Κλασικός εξτρέμ, παίζει στα αριστερά με ανάποδο πόδι. Έχει απίστευτη ταχύτητα και έλεγχο της μπάλας, κάνει εντυπωσιακές τρίπλες και ατομικές ενέργειες, συγκλίνει, σουτάρει δυνατά, συνεργάζεται, δίνει ασίστ, σκοράρει συχνά και παίρνει πολλές φορές πάνω του όλο το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του!


Ο Εντέν Αζάρ γεννήθηκε στις 7 Ιανουαρίου του 1991 στο Βέλγιο. Το 2005 εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της γαλλικής Λιλ, ενώ το 2007 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο. Στη Λιλ πέρασε 5 καταπληκτικά χρόνια, αναδεικνύοντας το πλούσιο ταλέντο του και έγινε περιζήτητος.


Με τη φανέλα των λιλουά κατέγραψε 192 συμμετοχές και 50 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Κατέκτησε το νταμπλ τη σεζόν 2010-11. Αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης του γαλλικού πρωταθλήματος το 2008-09 και 2009-10, και καλύτερος παίκτης το 2010-11 και το 2011-12!!! Αναμφίβολα ήταν το πρόσωπο-αποκάλυψη του γαλλικού ποδοσφαίρου.


Στις 4 Ιουνίου του 2012, η Τσέλσι τίναξε την μπάνκα και ενέταξε τον Αζάρ στο δυναμικό της έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ!

Την περσινή σεζόν και πρώτη του στην Αγγλία έβγαλε μάτια, ήταν εκ των καλύτερων παικτών της Τσέλσι και έκανε την Πρέμιερ να παραμιλάει! Κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ, μπήκε στην καλύτερη 11άδα του πρωταθλήματος και ήταν εκ των 6 υποψήφιων για καλύτερος παίκτης της χρονιάς! Συνολικά στην πρώτη του σεζόν είχε 62 συμμετοχές (έχασε μόλις 5 παιχνίδια) και 13 γκολ, δημιουργώντας μία εκπληκτική τριπλέτα με Μάτα και Όσκαρ (επονομαζόμενο Mazacar)!


Και τη φετινή σεζόν ο Βέλγος εξτρέμ είναι καταπληκτικός και έχει καθιερώσει της παγκόσμιας κλάσης εμφανίσεις του, όντας ο παίκτης-κλειδί της μεσοεπιθετικής λειτουργίας της Τσέλσι. Έχει μέχρι στιγμής ααα, και αναμένονται ακόμα καλύτερα πράγματα από τον νέο μεγάλο σταρ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου!


Ο Αζάρ δεν θα μπορούσε να μην είναι το μεγάλο αστέρι της εθνικής Βελγίου. Έκανε το ντεμπούτο του το Νοέμβριο του 2008, και έκτοτε έχει 42 συμμετοχές και 5 γκολ. Αναμένεται να είναι εκ των ηγετών της εθνικής Βελγίου στο Μουντιάλ του 2014!






Βίντεο

Απλά θαυμάστε τον:

2 σχόλια:

  1. Παικταρας , με αριστη τεχνικη , δυνατο σουτ , καλες μεταβιβασεις και φυσικα ταχυτατος. Προσαρμοστηκε πολυ γρηγορα σε ενα απο τα πιο δυσκολα πρωταθληματα και αποτελει ενα απο τα ''πρωτα'' ονοματα της Τσελσι !

    Δεν μπορω να φανταστω πως θα εξελιχθει στο μελλον αν συνεχισει με αυτους τους ρυθμους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιθανότατα θα γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες στο μέλλον. Φυσικά συνέχεια στην σκληρή δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή